Chcem sa spýtať na budovanie vzťahu k dieťaťu partnerky z predchádzajúceho vzťahu.
Po dlhotrvajúcom rozvode sa priateľka konečne rozviedla, súd jej prisúdil syna do starostlivosti. Chceme už konečne fungovať pod jednou strechou a mať aj spoločné dieťa. Chalan má 13r a ten rozvod ho totálne zdevastoval.Nechceli sme bývať spolu kôli neukončenému rozvodu, priateľkyn ex je doslova psychopat čo nezniesol, že ho žena najskôr vykopla na ulicu a potom aj podala žiadosť na rozvod.Robil celé dva roky, kým sa ťahal súd prieky, všetko sťažoval, komplikoval, syna len zneužíval v boji, úprimný otcovský záujem z jeho strany bol nulový. Chalan sa totálne uzavrel do seba, komunikácia s ním je ťažká, školu totálne fláka, nejaví o nič záujem prichádza do puberty. Sám sa rozhodol, že chce žiť s mamou (lepšie materiálne zázemie, starostlivosť, záujem) lenže bol som svedkom ako priateľke vykričal, že mal ísť bývať radšej ku otcovi, lebo ho zjazdila, že si nepovysával izbu. Proste chalan sa dostáva do obdobia keď nebude rešpektovať nič a nikoho. Ja sa mu snažím byť ako kamarát, chodievame na výlety, ukazujem mu taký bežný chlapský vzor, keď jeho bilogický tatko je taký aký je. Tým, že budú bývať u mňa chcem nastoliť jasné pravidlá, mám obavu ako to bude prijímať, keď sa kedykoľvek vybúri a zahlási, že mal ísť ku tatkovi, lebo tam nemusí nič len hniť na posteli.Mám ho rád, ale nikdy nebudem jeho pravý otec , mám obavu, že keď bude mať 15tak ma vyfakuje a pošle veľmi rýchlo do čerta a to sa môžem snažiť byť mu kamarát a akokoľvek venovať. Priateľka mi občas povie, že som prehnane tvrdý, lebo nie je môj, ale ja len chcem dodržiavanie pravidiel, kľudne nech sa pohybuje v mantineloch sú dosť široké, ale musí byť aj postih ak sa prekročia.
Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu
Nechcem a ani nemám dôvod nikomu z Vás krivdiť, ale to kto tu ide stále len to svoje sú niektorí prispievatelia.
Chlapec prostredie do, ktorého má prísť natrvalo dobre pozná. Bol tu už nespočetne krát, prespal u mňa aj s priateľkou nespočetne krát, tak ako ja u nich v rodinnom dome čo majú po rodičoch. Vy tu píšete ako keby som priateľku poznal mesiac a tlačím na ňu, že iba ja chcem dieťa.
Doprial by som Vám ten ponižujúci pocit keď Vám zakomplexovaná panička zo sociálky počíta tanierie v skrinke a hodnotí či je Váš byt vhodný pre zdravý vývoj dieťaťa.
Doprial by som Vám ten pocit frustrácie keď chcete v lete zobrať milovanú ženu a jej syna k moru, ktoré ešte nevidel a jeho tip top biologický otecko sa postaví na zadné a nedá súhlas pritom sám mu nie je schopný kúpiť zimnú vetrovku. Hľadám v tom pozitíva, dovolenkovali sme na Slovensku, sám som bol prekvapený, že aj doma sa dá stráviť fajn dovolenka a tie hrady máme prenádherné.
To, že chcem už natrvalo bývať pod jednou strechou je fakt, rodina má tak žiť. Nie kočovne, týždeň tam potom tri dni tam. Priateľkyna sestra nezvládala starostlivosť o velikánsky dom to bola aj jedna z príčin nášho pobehovania.
Tú osobnú stránku, ktorú tu poniektorí stále opakujú sú Vaše konkrétne osobné prípady a teda vidíte len vlastný svojim spôsobom zaujatý postoj, ja mám tiež vlastný, každý ho má len mi to príde divné, že sa po rokoch s tým neviete vysporiadať či už vlastnou neschopnosťou alebo neviem čím a ide z Vás len negativizmus. Nemám rád zatrpknutých ľudí, úprimne poviem o takých si myslím, že tým len maskujú svoju neschopnosť sa z toho vymaniť.
Tak nepoznaju sa 2dni aj s cestou. 4r je dost. Ano, mozete oponovat ze je rozdiel travit spolu cas v praci sukromi - no nezit spolu v 1domacnosti. Ale oni nie su blbe 18-20r decka co sa este len otukavaju ucia rozhliadaju a okrem biologickej rodiny nic ine neskusili nezazili. Su to uz "stari somari" co uz si presli manzelstvom rozvodom vztahmi vyskami aj padom na dna ai. Takze vedia do coho idu (mali by!).
Presli si uz vselicim takze sa poznaju a aj jej syna pozna, stretavaju sa, travia spolu dost casu, podla toho co popisal: "od rozvodu sú dva mesiace, do konca roka ich chcem nasťahovať ku mne (Vianoce už chceme tráviť všetci spolu, najlepšie už štyria) na spoločnom bejby už intenzívne pracujeme. Štyri roky ju poznám, dva roky sme riešili den čo deň útoky, ataky, vyhrážanie a iné."
Aj ked isto nie som zastanca skakat zo vztahu do vztahu a skakat z blata do kaluze. Ale tak maju uz svoj vek rozum skusenosti a mali by uz vediet, co od zivota vztahov ai chcu
O to tu ide...
Problemy s chlapcom mozu urobit v tom vztahu velke komplikacie.Trebalo by najprv spolu vyskusat ci to dokazem starat sa o cudzie dieta pretoze...je to sakra tazke a mozem povedat ze tam su najvacsie nezhody.
No...rada by som bola dobra sudicka ale tu dobremu koncu neverim.
Messje lenze je tu aj biologicka stranka veci ale fakt mat dieta s niekym s kym este nebyvam mi pride ako hlupost ... potom sa mozno rozidu a zenska vyzera ako kurva
Ovecka
A o tim tu cely cas pisem.Ved je vela vztagov kde si niekto prinesie dieta so vztahu ktory bol na prd...nevysiel...Tym zivot nekonci ked sa rozvediem.
Aj som poradila ako pristupovat k chlapcovi....co urobit aby si ho mohol ziskat...ja im neprajem zle.
Tu by som ale isla najprv na to postupne...
Stretavat sa,navštevovať. ..nastahovat...urobit vsetko preto aby chlapec necitil ze sa mu ruti svet...tu zlyhava matka pretoze miesto toho uz riesi druhe dieta.Neriesila ny som psycholoha.To je najmenej.
Len zakladatel stale ide to svoje.On chce.Ide ale zit sladym chlapcom.Ten chlapec nemoze rozhodnut co chce on.Ten chlapec ma take soky ze mi ho je ľúto. Miesto popracovat na tom,mu to zhorsujete a potom beriete k psychologovi.Co ste urobilo preto aby ste ist nemuseli?Riesit upratovanie a nejake pravidlá. .. :-/
Vsetko zle
Messje tak to mas pravdu nejako som tento fakt nepostrehol... saq oni nevedia ci sa po polroku nerozidu.... fakt je moc skoro na to aby si spravili dieta...
Ja si myslim ze pravidla by sa mali dodrziavat a vobec clovek nemusi mat zly pocit ze dba na to aby sa dodrziavali lebo kde by sme potom prisli s tym ze deti nam skacu po hlave ved to sa neda donekonecna.
lenze toto neni jeho pripad...on si tu sebecky stale obhajuje svoje.. bude decko lebo chce on vsetko ako chce on... je na toho jej syna tvrdy.. este aj ona mu to vytyka... tolko slobodnych normalnych bab je co si nevedia nikoho najst a tuna budu rodit 40tnicky... smiesna doba
A o tomto ja pisem...nebyvaju spolu...nikdy spolu nezili...zakladatel nema tusenie ako je to byvat s pubertakom ktory ma problemy...nedavno rozvod...a hned sup...dieta.Uplne od konca.
Je ine milovat zenu ale sakra ine je mat rad jej syna
A ako bolo spomenute od niekoho ze otcim nedokaze mat rad priženene dieta ako svoje tak ja vam napisem..Moze mat rad...MÁ rád .Existuje to.
neviem111111 to som cital ale teoreticky mozu byvat u svokrovcov kde byvala ona s ex...