Chcem sa spýtať na budovanie vzťahu k dieťaťu partnerky z predchádzajúceho vzťahu.
Po dlhotrvajúcom rozvode sa priateľka konečne rozviedla, súd jej prisúdil syna do starostlivosti. Chceme už konečne fungovať pod jednou strechou a mať aj spoločné dieťa. Chalan má 13r a ten rozvod ho totálne zdevastoval.Nechceli sme bývať spolu kôli neukončenému rozvodu, priateľkyn ex je doslova psychopat čo nezniesol, že ho žena najskôr vykopla na ulicu a potom aj podala žiadosť na rozvod.Robil celé dva roky, kým sa ťahal súd prieky, všetko sťažoval, komplikoval, syna len zneužíval v boji, úprimný otcovský záujem z jeho strany bol nulový. Chalan sa totálne uzavrel do seba, komunikácia s ním je ťažká, školu totálne fláka, nejaví o nič záujem prichádza do puberty. Sám sa rozhodol, že chce žiť s mamou (lepšie materiálne zázemie, starostlivosť, záujem) lenže bol som svedkom ako priateľke vykričal, že mal ísť bývať radšej ku otcovi, lebo ho zjazdila, že si nepovysával izbu. Proste chalan sa dostáva do obdobia keď nebude rešpektovať nič a nikoho. Ja sa mu snažím byť ako kamarát, chodievame na výlety, ukazujem mu taký bežný chlapský vzor, keď jeho bilogický tatko je taký aký je. Tým, že budú bývať u mňa chcem nastoliť jasné pravidlá, mám obavu ako to bude prijímať, keď sa kedykoľvek vybúri a zahlási, že mal ísť ku tatkovi, lebo tam nemusí nič len hniť na posteli.Mám ho rád, ale nikdy nebudem jeho pravý otec , mám obavu, že keď bude mať 15tak ma vyfakuje a pošle veľmi rýchlo do čerta a to sa môžem snažiť byť mu kamarát a akokoľvek venovať. Priateľka mi občas povie, že som prehnane tvrdý, lebo nie je môj, ale ja len chcem dodržiavanie pravidiel, kľudne nech sa pohybuje v mantineloch sú dosť široké, ale musí byť aj postih ak sa prekročia.
Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu
ako moze byt dobra psychologicka, ked uz v tomto zakladnom je taka neempaticka ba az sadisticka, len zato, ze ona chce.
@ Nevedela som či sa mám smiať alebo plakať nad tými názormi "jedna baba povedala a druhé to po nej opakujú". Ešteže to Messje v príspevku z 08.12.2016 o 20:35:36, uviedla na správnu mieru! Dieťa má stále dvoch zákonných zástupcov, svojich biologických rodičov! Messje tlieskam! : )
@ Milkshaker,
psychologička nemá z á k o n n é p r á v o žiadať od vás súhlas oboch rodičov!!! Jedná sa o zdravotný problém, kt. rieši rodič, u kt. dieťa sa momentálne nachádza.
V prípade, že by si zlomil nohu, b u d e lekár žiadať prítomnosť aj druhého? Nie, stačí jeden!
Nič jej nehrozí, opakujem ž i a d n e s ú d n e k o n a n i e!!!
Z jej strany sa jedná o alibizmus.
Ak by aj napriek tomu trvala na tom papieri, zvolila by som inú cestu - inú terapiu, iného psychológa, iného terapeuta.
Čo sa týka tých "šťastných vzťahov po rozvode", existujú také aj v reáli.
milkshaker, spýtaj sa priamo tej psychologičky (pozor, nie po telefóne, pekne naživo), či odmietne s vami pracovať, ak nedonesiete súhlas otca. Je to tak trochu nátlak, ale tak kočka odborník by mala byť silná. Možno to proste riskne a dotlačíte je k spolupráci aj bez ľajstra. A ak je silná, a jeden zákazník jej nestojí za to riziko, tak vás proste odmietne.
Vyvŕbi sa to nejako, neboj. Takýto problém je predsa malina oproti situácii predtým. Takže kľud. Zvládli ste iné veci, zvládnete nejako i toto.
Ja som napisala tiez nech si zistia u inych psychologov.Ale nikto nevie odkial su takze oni si mozu najst v ich blízkosti a nie cestovat za jednou ktora moze byt tak dobra ako ta co je nablizku
Messje, je viac rieseni, nielen jedno, Maa jedno ponukla. ja by som tiez neskakala, ako to vyhovuje psychologicke, len aby bola kryta. Ked na tom trva, hladala by som inu. Aj by som jej to takto povedala.
To ze si otec vyhodil syna z priatelov z FB musi byt pre syna silna kava.
Ale veď ona by možno nepotrebovala ten súhlas otca. Možno vie ako si s takými situáciami poradiť.
Toto som o nej našla na internete:
kontakt: 0915 151 431
Po absolvovaní štúdia klinickej psychológie na FiF UK v Bratislave pracovala v Nemocnici s poliklinikou v Ružinove na Fyziatricko-rehabilitačnom oddelení. Venovala sa konziliárnej činnosti, diagnostike a psychoterapii somaticky chorých pacientov. Nasledovala atestácia z klinickej psychológie a výcvik v skupinovej psychoanalytickej psychoterapii na Inštitúte aplikovanej psychoanalýzy v Prahe. Má niekoľkoročné skúsenosti s diagnostikou a psychoterapiou detí s poruchami učenia a správania. Podieľala sa na tvorbe individuálnych liečebných plánov pre problémových žiakov, venovala sa poradenskej činnosti pre rodičov a učiteľov. Je kvalifikovaným skupinovým psychoterapeutom, odborníkom na psychotraumatológiu, autogénny tréning, krízovú intervenciu pri hromadných nešťastiach, katastrofách a iných krízových situáciách. Ako psychológ a psychoterapeut má bohatú prax z práce s deťmi aj dospelými, vďaka čomu je vyhľadávaným poradcom schopným zvládnuť najrôznejšie individuálne, partnerské aj rodinné problémy. Pôsobí ako diagnostik a vypracúva najrôznejšie druhy testov.
Maaa
Oni si nepytaju radu kde zohnať Dobrú psychologicku.
Oni maju problém ako dostat suhlas od otca dietata
Veľmi dobrá psychoterapeutka ktorá má skúsenosti s deťmi a rodinami po rozvode je Dr. Alena Žabkayová.
S právnikmi to mám odkonzultované. To bolo prvé čo som urobil keď to psychologička chcela.
Viem kde sa ex nachádza, čo robí atď. Písal som už dávnejšie, že mám isté páky ako si niektoré veci zistiť proste len z dôvodu, aby som ho držal na dištanc keby chcel zas robiť trable. V tomto mám vnútornú dilemu a tak trochu vodím za nos aj priateľku keď sa tvárim, že nič neviem. Proste téma ex je tabu. Videl som ako ju to totálne rozhodilo keď to psychologička chcela. Bola úplne mimo a nesvoja ona proste má už v sebe nejaký blok a nechcem aby sa tým akokoľvek zaoberala. Tie šťastné vzťahy partnerov po rozvodoch sú možno len vo filmoch realita býva niekedy sakra traumatizujúca. Mne aj malý povedal, že si ho otec vyhodil dakde na facebooku z priateľov či čo. Nereagoval som na to, mne je tento virtuálny svet vzdialený a myslím si, že to veľa ľuďom až moc ovplyvňuje život. Ja žijem v realite a snažím sa riešiť reálne problémy ak vzniknú.
Pochodili sme viac ambulancií a situácia s nimi nie je vôbec ružová. Nepotrebujeme takú kde si malý mal skladať kocky a pozerať obrázky, dobrý odborník sa hľadá veľmi ťažko videl som to na vlastné oči. Fakt neviem/e čo robiť a to sa mi často nestáva, nie som všemocný kúzelník.