Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu

Príspevok v téme: Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu
milkshaker

Chcem sa spýtať na budovanie vzťahu k dieťaťu partnerky z predchádzajúceho vzťahu.
Po dlhotrvajúcom rozvode sa priateľka konečne rozviedla, súd jej prisúdil syna do starostlivosti. Chceme už konečne fungovať pod jednou strechou a mať aj spoločné dieťa. Chalan má 13r a ten rozvod ho totálne zdevastoval.Nechceli sme bývať spolu kôli neukončenému rozvodu, priateľkyn ex je doslova psychopat čo nezniesol, že ho žena najskôr vykopla na ulicu a potom aj podala žiadosť na rozvod.Robil celé dva roky, kým sa ťahal súd prieky, všetko sťažoval, komplikoval, syna len zneužíval v boji, úprimný otcovský záujem z jeho strany bol nulový. Chalan sa totálne uzavrel do seba, komunikácia s ním je ťažká, školu totálne fláka, nejaví o nič záujem prichádza do puberty. Sám sa rozhodol, že chce žiť s mamou (lepšie materiálne zázemie, starostlivosť, záujem) lenže bol som svedkom ako priateľke vykričal, že mal ísť bývať radšej ku otcovi, lebo ho zjazdila, že si nepovysával izbu. Proste chalan sa dostáva do obdobia keď nebude rešpektovať nič a nikoho. Ja sa mu snažím byť ako kamarát, chodievame na výlety, ukazujem mu taký bežný chlapský vzor, keď jeho bilogický tatko je taký aký je. Tým, že budú bývať u mňa chcem nastoliť jasné pravidlá, mám obavu ako to bude prijímať, keď sa kedykoľvek vybúri a zahlási, že mal ísť ku tatkovi, lebo tam nemusí nič len hniť na posteli.Mám ho rád, ale nikdy nebudem jeho pravý otec , mám obavu, že keď bude mať 15tak ma vyfakuje a pošle veľmi rýchlo do čerta a to sa môžem snažiť byť mu kamarát a akokoľvek venovať. Priateľka mi občas povie, že som prehnane tvrdý, lebo nie je môj, ale ja len chcem dodržiavanie pravidiel, kľudne nech sa pohybuje v mantineloch sú dosť široké, ale musí byť aj postih ak sa prekročia.

0vecka

mna tiez prekvapuje ako moze byt ten chlap niekomu sympaticky... ono vecsinou dobri ludia nehovoria ze pre niekoho toho vela urobili aj ked je to Pravda.

LaBelle

Správne - ak je to všetko pravda. Tak či tak, vždy to bude len jeho opis. Možno by jeho partnerka niektoré tie veci o ktorých písal on opísala úplne inak. Toho chlapca schválne nespomínam, lebo ten by bol nepochybne kritický.
Naozaj všetko je vždy subjektívne. Ale s tým nič nenarobíme.

a_dr1a

LaBelle, toto moze pramenit aj z toho, ze je muz. Zena by sa tu rozpisovala kvetnato obsirne citovo, zachadzala by do detailov, pitvala by tu kazdy pohlad gesto mimiku slovo (priklad taka ferihitka co sem na forum zvykne uverejnovat prispevky a hadzat tie jej reakcie komenty). On je vsak muz. Drzi sa faktov udajov. Jasne strucne, bez zbytocnych vasni emocii citovych vylevov. Je to skor o pohlavi. Muzi su hl.cez tie skutky ciny a nie hry o slovicka. A vidiet to aj na tom, ze s nou/nim/nimi pocita, ze pouziva mnozny cas. Pripravil im spolocny domov, pise ze uz budu konecne spolocne travit vianoce, pise ze chce a hlada sposoby ako s nim vychadzat najst si k nemu cestu, ai. Toto by nerobil nezaujimal sa, keby mu bol u r1t1. Lebo by nan jednoducho kaslal nezaujimal sa, ignoroval by ho.
Ano. Vieme iba to, co sem pise on. No ak je to vsetko pravda, tak sa o "cudzie" decko zaujima stara viac a vacsmi nez vlastny biologicky foter

LaBelle

Vysvetlím ti prečo by som jednoznačne nekonštatovala, že zadávateľ témy je rozumný chlap. Lebo napr. ja mám z jeho príspevkov nepríjemný pocit. Pripadá mi ako chladný, vypočítavý a sebecký chlap, ktorý myslí iba na svoje dobro. Voči tomu chlapcovi sa vôbec nespráva ako citlivý a empatický. Ale keďže je to len dojem z jeho príspevkov, keďže ho v skutočnosti vôbec nepoznám a môžem sa sakramentsky mýliť, nenapísala by som, že je to sebec a vypočítavec. Môžem napísať, že len jeho slová na mňa takto pôsobia. Vždy by sme mali rátať s tým, že v našich hodnoteniach sa môžeme mýliť, všetko je subjektívne.

a_dr1a

LaBelle, a preco? Bezne sa pouzivaju spojenia ako: "jeho argumenty, slova, vyjadrenia zneju rozumne, konstruktivne, logicky" ai. Zvykne sa to zhrnut aj do oznacenia aj ako cloveka: "rozumny, mudry muz ci hlupa/mudra ai zena"
Zas sa tu nechytajme za slovicka))

LaBelle

kafe, povedat o niekom koho nepoznam ze je to rozumny chlap, to by som sa nikdy neodvazila. mozes napisat akurat to, ze to, co on napisal, ti je sympaticke alebo sa ti to paci, ale nie, ze on je rozumny. kto z nas to moze vediet?

kafe

chlapi sa vždy budú o dieťa starať inak, nie ťuťuli muťuli a mäkkučko, nežne ako ženy. A ja z tohto chlapa nemám pocit, že je tvrdý, je len pevný a presne to aj deti, zvlášť chlapci potrebujú. Zažiť pevný, rozhodný, chlapský postoj, jednanie.

Čo sa týka postihu a pravidiel, s tým som ja sama nesúhlasila a napísala som, že sa má vysrať na pravidlá a nechať mu bordel v izbe (držať sa zlatej strednej cesty). Som si istá, že toto zakladateľ pochopí i neskôr, nemusí s tým súhlasiť hneď. Je to rozumný chlap, to najdôležitejšie je, že HĽADÁ spôsob ako spolu fungovať k spokojnosti všetkých zúčastnených. Aj decka, aj k jeho spokojnosti. A on sa tomu chalanovi venuje, má právo aj niečo vyžadovať. Ono sa to utrasie i za pochodu, sám uvidí, čo funguje, čo ide a dá sa a čo nie. Viem, že to zvládne najlepšie ako vie. Lebo má skvelý postoj k tomu všetkému.

a_dr1a

Ahoj Slavo. Tu to pisal:

milkshaker
26.10.2016 11:11:40
Zas to vyznie sebecky, ale nemám s tým problém, konštruktívne nápady sa tu vyskytnú za tie som vďačný.
Po vš som mal 7ročný vzťah, všetko sme mali, cestovanie, zážitky, kariéru, pohodu, len sa nedá donekonečna čakať na to, že ten vzťah posunieme na vyšší level dieťaťom. Ja som už chcel dieťa, ona stále ešte kariéru a zas kariéru, nakoniec nás to rozdelilo. Všetky vzťahy, ktoré sa po istom čase ak dvaja fungujú spolu neposunú na vyšší level zaniknú. Pokiaľ viem tak je stále slobodná a už asi na ďalšom kariérnom fleku.Proste v tomto ma celý ten čas vodila za nos, lebo sama tvrdila že dieťa chce.
Potom prišlo obdobie slobody, to ma asi po roku prešlo a keď som sa rozhliadol čo je na trhu tak som ostal zhrozený. Všetko schopné zadané a ostávali len pipky z východu so sociálnou prácou, ktorých jediná kvázi devíza bol aký taký vzhľad, alebo zlatokopky. Nie ďakujem, neprosím si ženu bez fluida, príbehu a kvalít čo ma chytia za srdce.
Gynekologička nás upozornila, že počatie v takomto veku už nemusí byť jednoduché tak preto taká tieseň. Fajn opäť som sebec a mal som počkať ešte rok, dva.
Asi som mal v období slobody zbúchať prvú zlatokopku a potom sa celý život tváriť aký som v úvodzovkách šťastný a mám super vzťah.
Chcel som tu poradiť ako nastaviť vzťah s nevlastným synom v jednej domácnosti, niečo som si z rád zobral a som za to vďačný. Hľadáme teraz psychologičku, ktorá nám ukáže kedy je to ešte kvázi normálne správanie a kedy to už zneužíva, ďalšia rada čo som si zobral z diskusie,takže tie drísty ako nič nepríjmam sú mimo.

klik

Slavo, pisal tu o 7 rocnom vztahu, precitaj este raz.
Mne nie je celkom jasne, ze preco ona ide z domu do bytu a co bude s tym domom. Dom sa mi zda vhodnejsi pre rodinu ako byt.