Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu

Príspevok v téme: Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu
milkshaker

Chcem sa spýtať na budovanie vzťahu k dieťaťu partnerky z predchádzajúceho vzťahu.
Po dlhotrvajúcom rozvode sa priateľka konečne rozviedla, súd jej prisúdil syna do starostlivosti. Chceme už konečne fungovať pod jednou strechou a mať aj spoločné dieťa. Chalan má 13r a ten rozvod ho totálne zdevastoval.Nechceli sme bývať spolu kôli neukončenému rozvodu, priateľkyn ex je doslova psychopat čo nezniesol, že ho žena najskôr vykopla na ulicu a potom aj podala žiadosť na rozvod.Robil celé dva roky, kým sa ťahal súd prieky, všetko sťažoval, komplikoval, syna len zneužíval v boji, úprimný otcovský záujem z jeho strany bol nulový. Chalan sa totálne uzavrel do seba, komunikácia s ním je ťažká, školu totálne fláka, nejaví o nič záujem prichádza do puberty. Sám sa rozhodol, že chce žiť s mamou (lepšie materiálne zázemie, starostlivosť, záujem) lenže bol som svedkom ako priateľke vykričal, že mal ísť bývať radšej ku otcovi, lebo ho zjazdila, že si nepovysával izbu. Proste chalan sa dostáva do obdobia keď nebude rešpektovať nič a nikoho. Ja sa mu snažím byť ako kamarát, chodievame na výlety, ukazujem mu taký bežný chlapský vzor, keď jeho bilogický tatko je taký aký je. Tým, že budú bývať u mňa chcem nastoliť jasné pravidlá, mám obavu ako to bude prijímať, keď sa kedykoľvek vybúri a zahlási, že mal ísť ku tatkovi, lebo tam nemusí nič len hniť na posteli.Mám ho rád, ale nikdy nebudem jeho pravý otec , mám obavu, že keď bude mať 15tak ma vyfakuje a pošle veľmi rýchlo do čerta a to sa môžem snažiť byť mu kamarát a akokoľvek venovať. Priateľka mi občas povie, že som prehnane tvrdý, lebo nie je môj, ale ja len chcem dodržiavanie pravidiel, kľudne nech sa pohybuje v mantineloch sú dosť široké, ale musí byť aj postih ak sa prekročia.

a_dr1a

Messje. Ja som z jeho textu pochopila, ze dotycna zena je uz v 4mesiaci tehotenstva a 13r chalanovi to uz aj same docvakne....
Ak je to tak, tak jasne ze docvakne. Prave preto by bolo fajn ako som to tu uz prva spomenula, ist s nim k psychol.,lebo on sa teraz o to viac bude mozno citit na vedlajsej kolaji, odstrceny nechceny navyse ai.
Bolo by dobre keby mu to mama sama povedala, ze bude mat surodenca. A mala by ho (ak bude chciet) , nenutene ho vtiahnut do buducej role surodenca. Proste zvolit vhodnu formu. Bud ho zapojit ak by chcel do pripravy izby, jej vyzdoby, malovanie ai chlapske "prace". Alebo ked mu mama pojde kupovat nejake handry do obchodu, zapojit ho do vyberu, ze zbada nieco pre babatko a spytat sa ho na nazor, ci sa to aj jemu paci ai, co by on poradil, vyber mena ho zapojit ai. Pravda ona ho najlepsie pozna a vie, ako na syna

Messje

Treba mu to povedat ...ale nie ze planujete.Povedzte mu to az ked bude dieta na ceste a chlapec uz ako tak v pohode.Inak znicite aj to malo co mu ostalo.Viem o com pisem.Nie moj pripad ale podobny ako bolo spomenute dole.
Nemozte predsa chciet dieťa ked mate problemy s tymto.To mi pride trosku sebecke.Popracujte na chlapcovi nech sa citi pri vas doma.S pracou na dietati mozte pockat ked aj 4-5 mesiacov.To uz sa svet nezruti.Ale v prvom rade by som si dala zalezat na vztahu a najdenie dovery s tymto chlapcom.Inak ho stratite uplne a znicite mu zivot.Chvilku pockat vas nezabije.Nepisem o rokoch ale par mesiacoch.

milkshaker

Bil som sa s ním keď som ho išiel vyhodiť z domu kam sa prisťahoval a robil machra?Nie, ja som mu hladal byt, aby sme sa ho zbavili.
Mám iné páky, ako ho držať čo najďalej a tie použijem len v prípade, že nedá pokoj. Len to už bude v tichosti, lebo nemienim priateľku konfrontovať s minulosťou, my chceme žiť pre budúcnosť.

milkshaker

Priateľku považujem za kvalitnú ženu aj preto, lebo sama mi povedala, že pre ňu sa život v 36 neskončí len preto, že si vzala za muža debilka a teraz sa bude do konca života utápať v slzách. Už len pre to jeho levie ego, keď nevedel prijať vlastnú porážku v práci, osobnom živote a ostane len kopať do ex a vlastného decka. Áno mala také obdobie, lenže keď som to v nej opäť všetko prebudil znova dostala chuť žiť, smiať sa.
Nehovoriť mu o dieťati? 13ročnému v štvrtom mesiaci samo docvakne, radšej nech je pripravený, že bude mať súrodenca. Bude sa mu dostávať pozornosti, citov, zázemia, možností a chalan sa bude sám rozhodovať, porovnávať kde sa má lepšie.
Toho ohrdnutého levieho krála budem riešiť separátne, ale už nie v rukavičkách ak bude robiť zbytočné problémy. Nebude o tom vedieť ani priateľka. S hajzlami sa v rukavičkách jednať neoplatí, snažím sa poučiť z chýb a nie ich opakovať.

oktobrova

Spomenula som si, ked si to napisala, na taky pripad, kde potom ten chlapec sa citil odstrceny, ma depresie a nema ziadny vztah k jeho novym surodencom a ani k mame, k otcovi uz vobec nie, k novemu absolutne. Isiel byvat na internat, skoncil skolu, nema kde byvat, nema job, zas sa ohlasili depresie. Chcel ist na cas k dedkovi, no ten ma frajerku a este sa stara o nejake decko z frajerkinej strany, takze by to podla dedka nebolo dobre, aby tam bol aj on. No hroza.