Ahojte, potom ako tu napíšem, čo ma trápi si iste poviete aká som hlúpa, že som si takto skomplikovala život. Áno, cítim sa tak, bezhlavo som sa vrhla do vzťahu, ktorý ani neviem či má perspektívu. Po pár mesiacoch randenia som zostala tehotná, tešila som sa sa a aj on. Avšak nepoznali sme sa,m problem vidím teraz. Mám všetko, čo potrebujem, byt, auto, som spokojná s mojou prácou. Mohla som si dovoiť každý rok dovolenku, slušne si žiť, na všetko som si dokázala sama zarobiť. Mám dcérku, s ktoru sme si veľmi dobre a spokojne žili. Teraz som tehotná s novým partnerom, prišiel bývať k nám, dostal tu všetko čo potrebuje, môže používať moje auto(svoje nemá, a ani po ňom netúži). Najhoršie je, že na domácnosť prisieva len polovicou poplatkov spojených s bývaním a párkrát mesačne kúpi potraviny. Benzín, lekáreň, drogéria, potraviny v 70%miere, poistky, všetko je na mne. Je síce pravda, že mám o cca 20% vyšší príjem, ale aj tak... Minule ked som potrebovala kúpiť niečo pre naše dieťa, ktoré spolu čakáme, tak sa rozčúlil a začal vypočítavať, kde som moj prídjem dala, ked tvrdím, aby tých pár vecí cca za 100€ kúpil on. To je nonsense, on si svoje peniaze šetrí, alebo mina ja neviem kde a mne vyčíta a prepočítava na čo mi má vystačiť môj príjem. Má takú predstavu, že mi dá peniaze vtedy ked ja už nebudem mať svoje. Ale ja vždy mám a budem mať svoj príjem, nikdy nejdem do tla na nulu a to pre neho znamená, že mám všetko platiť ja sama? Neuvedomuje si že mám už jedno dieťa a že si môžem odkladať aj pre jeho štúdia atd... Prečo sa takto muž správa podľa Vás? Hladal si blbú čo ho bude živiť? Ked mu niečo vyčítam, povie, že on šetr pre nás, ale ja som u neho nikdy nevidela nič ušetrené, nikdy netúžil nic si kúpiť, nepotrebuje oblečenie, nechce svoje auto, stale tvrdí, že na nič nemáme peniaze.
muž nechce prispievať na domácnosť
Prečítala som si aj staršie príspevky, tak ten sa ťa bude držať ako kliešť, toho sa dobrovoľne tak ľahko nezbavíš.....Sama už vieš že ťa využíva....zarazila ma aj ďalšia vec, čo si napísala: niečo v zmysle že keď zistí že si niečo odkladáš uvidíš čo ti urobí....normálnemu chlapovi by som dala ultimátum dovtedy a dovtedy si niečo nájdi a vysťahuj sa....ale on sa ti vyhrážal , čakáš jeho dieťa a máš aj svoje dieťa....treba to ukončiť čím skôr, neskôr ťa bude vydierať aj dieťaťom....dávaj na seba pozor
Prajem ti vela stastia,malicke nech je zdrave.Mozno bude nakoniec vsetko ok.,prajem ti,,alebo vam aby ste boli stastny ako rodina a ked to nepojde tak ti prajem aby si nasla pokoj a stastie ktore hladas.
viete najskôr som si aj myslela, že mu pomôžem, dám, rozdelím sa, a budem mať pri sebe partnera, niečo čo som roky nemala a nepoznala, oporu. Ale on stale chce viac, akoby úplnú kontrolu nad mojimi úsporami, nad všetkým čo mám a robím. Najradšej by tiež bol keby ani nepracujem a som doma zatvorená a on by mal prístup ku všetkému čo mám a rozhodoval o tom.
Jajka, akoby som sa mohla zabávať, som z toho nešťastná. Dobre si mi to napísala, ja tieto veci potrebujem počuť, on by ako hovoríš nevyžil z toho čo sem kúpi, alebo áno, ale on žil tak, že mal jeden čist. prostriedok(jar) na všetko, jedno kura na týždeň, jedny topánky na 5 rokov.... a všetko ostatné dal do hazardu + ešte si nan aj požičiaval.
Hajka neviem či sa na tejto stránke len tak bavíš, ale ak je pravda čo si písala, ukonči to čo najrýchlejšie...Buď rada že ťa netlačil do manželstva....Je uplne jedno že zarábaš viac a máš aj iný príjem, mesačne by ti mal prispievať min.400-500 eur, toľko by minul aj ak by bol sám vo vlastnom byte...matematika jednoducho nepustí, sama vieš čo ťa stojí domácnosť a vieš aj koľko on prispeje....a to má plat a aj príjem z prenajatého bytu...to že mal dlhy z gamblerstva a vyčíta ti veci ktoré kúpiš z vlastných peňazí - sú len ďaľšie čerešničky na torte...moja rada je, zbav sa .ho čo najrýchlejšie.....z toho čo si písala mi nepripadá už ako lakomec,ale ako niekto kto má veľké dlhy ktoré musí splácať a šetrí každú korunu (na tvoj úkor a úkor tvojich detí) ...alebo sa dal znovu na hazard....vieš ako dlho býva u teba, koľko ti prispieva a aj aký má príjem - nech ti ukáže tie peniaze čo šetrí pre vás, pokiaľ nejaké má....v opačnom prípade sa necháva tebou vydržiavať....vyžil by sám zo sumy ktorou prispieva na chod domácnosti?
Vies, ako si si ho zo zaciatku naucila tak sa sprava .Muzi su haklivi ked ma zena vacsi plat pozor na to...
dobre ste to napísali, jeho rodina ho zastáva, lebo vedia, že táto situácia je pre neho a aj pre nich výhodná. Ja viem, že to ukončím, nespeje to nikde. Tazko sa mi zmieruje s tým, že to dieťa bude vyrastať bez otca a že znovu budem vychovávať dieťa sama.
je to ťažké, najmä ak žena čaká dieťa, som plná pochybností, či to zvládnem, potom jeho rodina ma presviedča, že dieťa ho zmení. Ten minulý víkend som mu všetko povedala, že je koniec, samozrejme neodišiel, ved on nemá ani kam, pracuje v tomto meste vo firme kde som mu prácu zariadila ja, jeho rodičia bývajú cca 150 km, a prenajatý byt má tiež asi 120 ks odtiaľto. Ale mate pravdu, správa sa čoraz horšie. Pre mňa je ťažké aj priznať to pre mojou rodinou, že som znovu zlyhala, že oni všetci mali pravdu.
Konaj. Vybrala si si velmi zle a cim skor sa ho zbavis, tym lepsie to nakoniec dopadne. Daj si len pozor, aby ti pri odchode este aj nevybielil byt a ucet. Fakt zaujimave ze rozumna baba spravi takuto chybu, ale ty to zvladnes a stretnes nakoniec aj fajn chlapa.
Vies toto forum ti asi nepomoze,,lebo zivot je uz taky.Navali nam problemi a mi sa musime s nimi pasovat.Vsetci ti tu radia aby si od neho odisla a ty to aj tak nechces urobit.Ak fakt este hazarduje tak preto mas s nim problemi.Keby bol normalny tak ti prispieva a nic ti nevycital a spraval by sa normalne a daval ti peniaze.Poznam od nas jedneho co preharzadoval cely dom.Je to choroba ako zavislost na drogach ,clovek sa z nej lieci.But opatrna a ak zistis ze hazarduje tak s tam musi prestat.Ak splaca nejake dlhy z minulosti a je cisty,iba splaca dlhy,tak mozno je preto taky citliva na vyhadzovanie penazi lebo ma tie dlhy a to su ludia vtedy taky ze prepocitavaju kazdy vydavok.