Ahojte, potom ako tu napíšem, čo ma trápi si iste poviete aká som hlúpa, že som si takto skomplikovala život. Áno, cítim sa tak, bezhlavo som sa vrhla do vzťahu, ktorý ani neviem či má perspektívu. Po pár mesiacoch randenia som zostala tehotná, tešila som sa sa a aj on. Avšak nepoznali sme sa,m problem vidím teraz. Mám všetko, čo potrebujem, byt, auto, som spokojná s mojou prácou. Mohla som si dovoiť každý rok dovolenku, slušne si žiť, na všetko som si dokázala sama zarobiť. Mám dcérku, s ktoru sme si veľmi dobre a spokojne žili. Teraz som tehotná s novým partnerom, prišiel bývať k nám, dostal tu všetko čo potrebuje, môže používať moje auto(svoje nemá, a ani po ňom netúži). Najhoršie je, že na domácnosť prisieva len polovicou poplatkov spojených s bývaním a párkrát mesačne kúpi potraviny. Benzín, lekáreň, drogéria, potraviny v 70%miere, poistky, všetko je na mne. Je síce pravda, že mám o cca 20% vyšší príjem, ale aj tak... Minule ked som potrebovala kúpiť niečo pre naše dieťa, ktoré spolu čakáme, tak sa rozčúlil a začal vypočítavať, kde som moj prídjem dala, ked tvrdím, aby tých pár vecí cca za 100€ kúpil on. To je nonsense, on si svoje peniaze šetrí, alebo mina ja neviem kde a mne vyčíta a prepočítava na čo mi má vystačiť môj príjem. Má takú predstavu, že mi dá peniaze vtedy ked ja už nebudem mať svoje. Ale ja vždy mám a budem mať svoj príjem, nikdy nejdem do tla na nulu a to pre neho znamená, že mám všetko platiť ja sama? Neuvedomuje si že mám už jedno dieťa a že si môžem odkladať aj pre jeho štúdia atd... Prečo sa takto muž správa podľa Vás? Hladal si blbú čo ho bude živiť? Ked mu niečo vyčítam, povie, že on šetr pre nás, ale ja som u neho nikdy nevidela nič ušetrené, nikdy netúžil nic si kúpiť, nepotrebuje oblečenie, nechce svoje auto, stale tvrdí, že na nič nemáme peniaze.
muž nechce prispievať na domácnosť
môžeš sa ma spýtať, ved to mi pomože pochopiť, prečo som takto konala.
áno, páčil sa mi, bol veľmi milý, dlho som bola sama a on často hovoril, že k žene čo sama vychováva dieťa by sa už mal muž správať inak atd.... ja som mu verila, teraz vidím všetko inak
viem, ze ma do toho nic.. ale naozaj by ma zaujimalo, co si na nom videla? Je tak fyzicky okuzlujuci? Ale aj keby bol.. stale by som tomu nerozumel.
Za tie peniaze co dostane za prenájom spláca svoje dlhy. Jeho rodina si ho len zastáva ale pritom sa vadia ked im má vrácať peniaze, čo si napožičiaval od nich.
Teraz je uz neskoro plakat nad tym, ze je lakomy, gambler, si tehotna ai ai.
Pisala si, ze on svoj byt prenajima. A ten prijem na co on vyuziva? Vsak keby tam byval - nemal by prijem z prenajmu a platil by si za byvanie on sam. Lebo byvat niekde by musel tak ci tak. Tym ze byva u teba, on vlastne na tebe zaraba. Takze bud ti zacne normalne prispievat na domacnost (rozpocitaj vsetky naklady - najom energie elktrina voda ai ai. Plus strava pitie drogerka benzin a vsetky ostatne naklady na byvanie auto dieta. A nech ti na to vsetko prispieva presne sumou 50%).
Ak odmietne, tak nech od teba odide prec. Lebo zivit seba, dieta, potom dalsie dieta a este jeho, je chore. Daj si potom urcit ked nastupis na matersku - vyzivovaciu povinnost na seba, potom aj na dieta vyzivne cez sud a bude. Ide o to, ze ak by aj z toho bola exekucia, tak mu maju na co siahnut. Ma pracu, ma byt.
A to auto zatrhni. Ked sa ti narodi dieta a aj teraz - potrebujes ho predsa ty. Je to tvoje auto. Dieta zaviest do skoly, ty po lekaroch, nakupy ai. To akoze platis ty benzin ai v spojitosti s autom ale jazdi na nom on?
Vies. Obycajne sa vsetko toto zvlada komunikaciou dohodou dohovorom. Ale zrejme si uz vycerpala vsetky argumenty, rozhovory, snahy dohodnut sa vysvetlit ai. Takze musis konat. A urob to cez sud cim-skor v predstihu, lebo ked sa ti uz narodi dieta, budes vytazena unavena z 2deti a nie aby si este zarabala, s nim sa nervovala, tahala po uradoch sudoch ai.
no este aj hazard v minulosti.. co ak ho to znova pochyti? Mam jednu vzdialenu pribuznu, ktora sa dala dokopy s gamblerom, ale kym sa este spoznavali, drzal sa na uzde. Ona dobre zarabala, mala uz vlastny byt na hypoteku a on ku nej nastahoval. Ona mu porodila dieta, ale jemu sa moc robit nechcelo. Stale len zil na ukor nej, poziciaval si, vsade dlzil peniaze. Ona laskou zaslepena si zacala poziciavat, aby mu pomohla a nakoniec sa na nu a dieta aj tak vykaslal. Jej ostali oci pre plac a pekne dlzoby, ktore este roky splacala. Davaj si radsej pozor.
hajka, po tvojich komentaroch, ktore si tu napisala (dlhy, nesplacanie, hazard, vycitanie cist, prostriedkov) ti poviem iba jednu vec - UTEKAJ A CO NAJDALEJ!!! tehotna netehotna, a co? takito ludia sa nemenia, akurat ti privodi problemy
a ešte ked poviem, že on vlastne pracuje cca 11 rokov a za tolko rokov nenadobudol vôbec nic, pretože to čo zarobil vzdy minul na hazardné hry (burzy a tipovania zápasov) a všetko prehral a ešte sa aj zadĺžil a byt ktorý má ešte ani len nezačal splácať, tak si poviete, že ja asi vobec nerozmýšlam, Ja viem, tieto veci som vsak nevedela na zaciatku, a neviem či je možné, že v hazardom prestal, alebo ci je tak lakomý pretože peniaze dáva tam. Nerozumiem tomu, nietrorí ludia dostali takú výchpvu, že stale pracujú celý život a nič nemajú a nic ani nenadobudnú, nikdy žiadna dovolenka, nič, žiadne divadlo, kino, potešiť sa niečim, to je pre takého človeka vyhadzovanie penazí.
Hajka
Napisem ti ako sme to urobili my s mojim partneron kym sme si nezaloxili jeden dpolocny účet.
Dohoda bola ze naklady idu na polovicu.
Dali sme si spolocnu penazenku do ktorej sme vlozili kazdy 200 euro.To bolo na nakupy...strava,drogeria,prášky. ..
Ci chodil na nakup on alebo ja,minali sme tie peniaze.Aj ked vacsinou on platieval zo svojich,ja som chcela aby to bolo spravodlive a poziadala som ho neminaj jeho peniaze.Malokedy to dodrzal ale...napad to bol dobry.
Ked sa tie peniaze minu,zas tam vlozite rovnaku ciastku.Nezalezi ze uz mas dieta.Vedel o tom a tak by ti mal s nim pomahat.Popripade ak by to videl ako problem,taj tam o trosku viac alebo mu poveedz ze auto ktore si zaplatila ty aj byt pouziva aj on a za to peniaze nepytas.
Pridal sa ti na kozu a nechava sa tebou vydrziavat.Stopni to na zaciatku a stanov pravidla lebo bude za chvilku minat aj tvoje peniaze a ty ho budes vydrziavat ako sexualnu hracku.
Mal by sa trapne citit za to ako kalkuluje.
Skus to tak ako som ti napisala a stoj si za svojim.
no, tak vidim, ze lakomec je este pomerne neskodny a slaby vyraz. Ak ti dokaze vycitat, ze nakupis nevyhnutne cistiace prostriedky- to je uz veeelmi zle. Inak aspon podla mna on absolutne nema co argumentovat tym, ze ty mas aj dalsi byt a vyssi prijem. Maximalne vtedy by mal nejaky narok na argumenty, keby ste boli zosobaseni. Je mi to luto, ze si nestastna. Naozaj ti prajem, aby si to nejak k tvojmu dobru vyriesila. Ale obavam sa, ze takto lakomi ludia sa nikdy nemenia. Par som ich poznal a zivot s nimi je peklo. A mas pravdu v tom, ze vztah nie je len o darcekoch, ale aspon mala kyticka raz za cas, alebo nejaka drobnost je urcite aspon zvorilostna povinnost. Drz sa.
Veľmi dakujem za názor, pomôže to počuť druhého človeka, pretože rodine to ani nemôžem povedať od hanby a jeho rodina si ho zastáva, že on je dobrý človek... aj ked budem na materskej mám aj iný príjem, vyučujem aj doma a mám príjem z prenájmu. Týmto on bude argumentovať, berie to tak že ja mám a teda on bude šetriť a dá mi ked nebudem mať, pritom vie, že ja mám. Obábam sa, že je to kombinácia oboch, nevie koľko stojí domácnosť a využíva ma. On svoj byt prenajal a býba u mňa, nerozmýšľa nad tým, že budeme potrebovať druhé auto, stačí mu moje, tvrdí, že na nič nemáme peniaze, nikdy mi nepriniesol ani len kvet odtrhnutý pred domom, ja nežiadam darčeky, ale cítim z neho, že na nič nedbá, všetko je na mne. Vyčíta mi, ked si aj čo I len nakúpim čistiace prostriedky, poviem, že stačí mať jednu jar a tú používa na všetko. Obávam sa, aké to bude ked pride dieťa, už teraz výbavičku kupujem len z môjho a o plienkach sa vyjadril, že ved máme doma aj 10 ks látkových, keby bolo treba nebudeme musieť kjupovať jednorázové. Mne to pripadá ako keby prišiel z lesa mimo civilizácie. Som strašne sklamaná a nešťastná z toho a viem, že si za to môžem sama, že som mu takto naletela a som tak naivná.