Ahojte, potom ako tu napíšem, čo ma trápi si iste poviete aká som hlúpa, že som si takto skomplikovala život. Áno, cítim sa tak, bezhlavo som sa vrhla do vzťahu, ktorý ani neviem či má perspektívu. Po pár mesiacoch randenia som zostala tehotná, tešila som sa sa a aj on. Avšak nepoznali sme sa,m problem vidím teraz. Mám všetko, čo potrebujem, byt, auto, som spokojná s mojou prácou. Mohla som si dovoiť každý rok dovolenku, slušne si žiť, na všetko som si dokázala sama zarobiť. Mám dcérku, s ktoru sme si veľmi dobre a spokojne žili. Teraz som tehotná s novým partnerom, prišiel bývať k nám, dostal tu všetko čo potrebuje, môže používať moje auto(svoje nemá, a ani po ňom netúži). Najhoršie je, že na domácnosť prisieva len polovicou poplatkov spojených s bývaním a párkrát mesačne kúpi potraviny. Benzín, lekáreň, drogéria, potraviny v 70%miere, poistky, všetko je na mne. Je síce pravda, že mám o cca 20% vyšší príjem, ale aj tak... Minule ked som potrebovala kúpiť niečo pre naše dieťa, ktoré spolu čakáme, tak sa rozčúlil a začal vypočítavať, kde som moj prídjem dala, ked tvrdím, aby tých pár vecí cca za 100€ kúpil on. To je nonsense, on si svoje peniaze šetrí, alebo mina ja neviem kde a mne vyčíta a prepočítava na čo mi má vystačiť môj príjem. Má takú predstavu, že mi dá peniaze vtedy ked ja už nebudem mať svoje. Ale ja vždy mám a budem mať svoj príjem, nikdy nejdem do tla na nulu a to pre neho znamená, že mám všetko platiť ja sama? Neuvedomuje si že mám už jedno dieťa a že si môžem odkladať aj pre jeho štúdia atd... Prečo sa takto muž správa podľa Vás? Hladal si blbú čo ho bude živiť? Ked mu niečo vyčítam, povie, že on šetr pre nás, ale ja som u neho nikdy nevidela nič ušetrené, nikdy netúžil nic si kúpiť, nepotrebuje oblečenie, nechce svoje auto, stale tvrdí, že na nič nemáme peniaze.
muž nechce prispievať na domácnosť
áno dokašlala, ten hazard som nevedela, ale lakomý bol, len som to v sebe ospravedlňovala, že je šetrný, jeho rodina ho vychvaľovala. Viete ak niekto má plán a je manipulator a nájde osobu ako som ja ľahko dosiahne to čo plánoval. Ja viem, že som urobila chybu
hajka dobre si si dokašlala život to si skor nevidela aky je ??? ja som mala tiež takého chlapa ale len 3 mesiace a tehotna som chvalabohu neostala...
On ta berie ako spolubyvajucu a nie ako partnerku co sa delite spolocne,je rad ze ma kde byvat,ma navarene a moze si este hazardovat.No uvidis ako to bude vsetko dalej, ak to bude zle tak sa rozidte,
ja mám prácu v ktorej som spojná, mám lepší príjem ako on a to on zneužíva, čo sa mi javí ako scestné. Ide akoby heslom, kedže ona má na všetko tak ja si svoje môžem odkladať alebo s nimi hazardovať
Mozno teraz nevies kam z konopi,ale odkladaj si svoje peniazky aj ked ti pohrozuje lebo ti vsetko minie tak aby o tom nevedel.Skus si nieco nakupit aj v sekacoch a povies mu ze to stalo viac aby nezistil ze si odkladas.Daj si peniaze niekde schovat ale nie doma lebo ak je fakt hazarder ztak ti ich vysnori.Daj pozor,moc sa s nim nehadaj lebo mu mozu rupnut nervy a cakas babo.
Hajka, dieťa-nedieťa, okamžite ho vysťahuj a preruš kontakty. Kašli na to, či má kam ísť, keď má takú úžasnú rodinu, tak toho veľmi dobrého človeka príjmu s otvorenou náručou. Ty z prenájmu jeho bytu i tak nič nemáš, tak neber ohľady. Navyše si tehotná a hormóny ťa budú viesť k ohľaduplnosti k nemu, lebo je otcom dieťaťa, ale musíš myslieť aj na seba. Keď ťa vycicia, pôjde ďalej a ty aj tak ostaneš sama s deťmi, takže predbehni osud a nenechaj sa manipulovať a cicať. A najmä-okamžite mu prestaň poskytovať akékoľvek informácie o svojich príjmoch.
Hajka, carovala som v kuchyni, tak preto az teraz reagujem.
Pozri. Ta vyhrazka, ze ak si odkladas dake svoje peniaze bokom, ze ti nieco urobi ai, nie je ziadna sranda. On tebou uz davno manipuluje (vsimni si ako presne ovlada a pozna tvoje prijmy vydavky aku matersku ci jednorazovy prispevok na dieta budes mat. A ty co o jeho prijmoch vlastne vies? Nic). Tvoja rodina uz kvoli nemu prestala k vam chodit. Vsetko sama tahas, hlavne financiami a tym ti vlastne zostrihava kridla. Ovlada ta cez strach, kontroluje vsetko od financii po utraty az po teba, manipuluje tebou, vyhrazky klamstva. Plus zacnu tebou mavat hormony, kvoli tehotenstvu budes hlavne doma zavreta, strata soc.kontaktov a ine, ani sa nenazdas a budes babkou v jeho rukach. Ty si velmi zranitelna. Bude ta chciet uplne ovladat, terorizovat. Poziadaj niekoho z rodiny, pripadne svojho exmanzela, aby ti pomohli. Vymente zamok, zbal mu tych par veci co ma, vystahuj ho. Ak by boli problemy ries to policiou ai. Nech isty cas v byte s vami niekto byva. Musis sa chranit, aj svoje deti.
Ahoj, Hajka,
presne viem, o čom píšeš. Takého človeka som si zobrala po dvojročnej známosti aj ja. Dodnes nechápem, ale tak ako tu bolo napísané, kým ľudia nežijú spolu... Tiež som si nebola istá, tiež som sa bála že to nezvládnem, ale ver mi, to, čo máš doma, to nie je partner, to je guľa na nohe. O neho sa neoprieš, iba Ťa stiahne dole. Máš všetky predpoklady postarať sa o obe svoje detičky sama. Neváhaj a nerob tú istú chybu ako ja. Jediné čo som po rozvode oľutovala bolo to, že som to neurobila skôr. Prajem Ti samé dobré rozhodnutia a veľa šťastia!
Môže byť akokoľvek dobrý človek, on by sa v prvom rade mal starať o teba a o dieťa, nie ty o neho....ale dúfaj pre dobro vlastné a aj svojich detí že je naozaj dobrý človek a nebude to ťahať do extrémov....ak si sa už rozhodla (a dúfam že ano), daj mu ultimátum nech si niečo nájde do konca mesiaca, lebo v opačnom prípade ho sama pobalíš a vymeníš zámok.....Nenechaj sa zastrašiť vydieraním cez deti....neskôr to bude už len horšie a horšie.....a buď rada že nie ste manželia ....
mňa brzdilo aj to, že jeho rodina ho ospevuje, aký je on pracovitý, dobrý človek... a že sa zmení a stale dookola. A ked som povedala argument boli ticho. Napr. že nechce kúpiť žiadnu výbavičku pre dieťa, že všetko som nakúpila sama. On na to povedal túto múdru vetu:
" ved to zaplatíš a potom Ti to stat preplatí, dostaneš príspevok pri narodení 800€, to pokryje všetko a potom budeš mať predsa materskú!"