Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

muž nechce prispievať na domácnosť

Príspevok v téme: muž nechce prispievať na domácnosť
Hajka

Ahojte, potom ako tu napíšem, čo ma trápi si iste poviete aká som hlúpa, že som si takto skomplikovala život. Áno, cítim sa tak, bezhlavo som sa vrhla do vzťahu, ktorý ani neviem či má perspektívu. Po pár mesiacoch randenia som zostala tehotná, tešila som sa sa a aj on. Avšak nepoznali sme sa,m problem vidím teraz. Mám všetko, čo potrebujem, byt, auto, som spokojná s mojou prácou. Mohla som si dovoiť každý rok dovolenku, slušne si žiť, na všetko som si dokázala sama zarobiť. Mám dcérku, s ktoru sme si veľmi dobre a spokojne žili. Teraz som tehotná s novým partnerom, prišiel bývať k nám, dostal tu všetko čo potrebuje, môže používať moje auto(svoje nemá, a ani po ňom netúži). Najhoršie je, že na domácnosť prisieva len polovicou poplatkov spojených s bývaním a párkrát mesačne kúpi potraviny. Benzín, lekáreň, drogéria, potraviny v 70%miere, poistky, všetko je na mne. Je síce pravda, že mám o cca 20% vyšší príjem, ale aj tak... Minule ked som potrebovala kúpiť niečo pre naše dieťa, ktoré spolu čakáme, tak sa rozčúlil a začal vypočítavať, kde som moj prídjem dala, ked tvrdím, aby tých pár vecí cca za 100€ kúpil on. To je nonsense, on si svoje peniaze šetrí, alebo mina ja neviem kde a mne vyčíta a prepočítava na čo mi má vystačiť môj príjem. Má takú predstavu, že mi dá peniaze vtedy ked ja už nebudem mať svoje. Ale ja vždy mám a budem mať svoj príjem, nikdy nejdem do tla na nulu a to pre neho znamená, že mám všetko platiť ja sama? Neuvedomuje si že mám už jedno dieťa a že si môžem odkladať aj pre jeho štúdia atd... Prečo sa takto muž správa podľa Vás? Hladal si blbú čo ho bude živiť? Ked mu niečo vyčítam, povie, že on šetr pre nás, ale ja som u neho nikdy nevidela nič ušetrené, nikdy netúžil nic si kúpiť, nepotrebuje oblečenie, nechce svoje auto, stale tvrdí, že na nič nemáme peniaze.

Hajka

samé preklepy píšem, prepáčte. toto ešte raz:
áno tá suma je v Eur. Ja som si pritom nikdy nekupovala hlúposti, áno rada cestujem, spoznávam iné mestá, ale odkedy ho poznám som nikde nebula. Sperky a ani nič podobné som si nikdy nekupovala, auto mám len take malinké(on žiadne), ale som rada aj za to, a on nič, mne tvrdí, že rozhadzujem a on pritom nenadobudol nic, aj ten byt má na úver a mal odložené splátky, takže nemá vôbec nič. Mne vadí, že vyčíta mne ako neviem hospodáriť a on pritom celý život 11 rokov pravćuje a má len dlhy. my nie sme manželia, mala by som nárok na výživné na seba?

dakujem za Vase slová, dakujem

Hajka

ked som s ním nezila bolo mi ho este lúto, oblecenie som m dokúpila, ale tú lakomosť som akosi asi prehliadala, asi to tak bude, že človek je vtedy spepý. Jeho rodina sú podobní ludia ako on, brat stale hrá pc hry, otec stale sportky podáva, ich mama má len nervy z nich, ale zastáva si ho, že sa zmení po narodení dieťaťa. Má tetu, ktorá sa nehanbí dat si kúpiť tri kartony cigariet a flase alkoholu a potom mu lendva dá niečo na to a aj to zaokrúhlene o 40 Eur menej. Tieto veci si postupne všímam, ale na nich lakomý nie je, ako darčeky kupuje tikety sportky aj za 100 eur, hlúposti ako flase a cigarety

Hajka

áno tá suma je v Eur. Ja som si pritom nikdy nekupovala hlúposti, áno rada cestujem, spoznávam iné mestá, ale odkedy ho poznám som nikde nebula. Sperky a ani nič podobné som si nikdy nekupovala, usto mám len take malinké, ale som rada aj za to, a on nič, mne tvrdí, že rozhadzujem a on pritom nenadobudol nic, aj ten byt má na úver a mal odlžené splátky, takže nemá vôbec nič. Mne vadí, že vyčíta mne ako neviem hospodáriť a on pritom celý život 11 rokov pravćuje a má len dlhy. my nie sme manželia, mala by som nárok na výživné na seba?

a_dr1a

bagration presne) vsak 40tisic eur minut ako gambler pre radost? A vravi ti este, ze zeny minaju na hluposti?)) Ktora len tak minie na seba a hluposti 40tis? Hluposti. Nemyslim teraz byvanie vzdelavanie ai. Sem neratam auta dovolenky sperky ai

a_dr1a

Hajka. Takze z prenajmu bytu splaca dlhy aj co ma u nich. Nehladaj za tym u nich lasku. Im ide o prachy aby ich dostali od neho spat. Keby daval tebe daval by im o to menej. Lahka rovnica.
Takze im vyhovuje ze byva u teba. Jednoducho nediskutuj a pytaj si peniaze ako som pisala tych 50%. Ak nie, nech sa odstahuje. Plus si vybav tu vyzivovaciu povinnost aj na seba ked nastupis na matersku. Potom dieta. Zvladla si to bez neho dovtedy. Zvladnes to i teraz.

PS. Ked si s nim zacala zit, tak si zrejme hned neotehotnela. Dovtedy si si tieto jeho "moresy" muchy lakomost dlzoby ai nevsimla?

Hajka

moja rodina má na neho zlý názor, už k nám ani nechodia. Hovoria, že ma využíva a sú na mňa nahnevaní, trvá to už asi 10 mesiacov, a vlastne majú pravdu

bagration

pockaj.. ak pises 40 tisic, tak asi nemas na mysli slovenske koruny, vsak?
Preboha, 40 tisic Eur je cena garsonky. Ak ma niekto take dlhy a aj tak zije nezodpovedne, ten sa z dlhov uz nikdy nevylize...

Hajka

hazard ho drží stale ale hovorí, že tam nedáva peniaze, ale len body atd atd, verím, že stale hrá a kedže je zlaknutý z dlhu, ktorý si tým urobil (minul cca 40 000 a teraz este spláca minimilne 10tis.), tak vkladá menej. Povie, že ženy kupujú nepotrebné hlúposti a on si pre radsoť vsadí.

bagration

to je presne to, o com som pisal.. kym nepridu prve problemy alebo sa netreba prvy krat k niecomu postavit zodpovedne, dovtedy su to len kecy, kecy a kecy... skoda, ze neukazal, ze tie kecy aj myslel uprimne.

Fantasyi

Je to pyjavica. Zvladla si to bez chlapa, zvladnes to aj teraz. Chlap, ktory sa nevie postarat sam o seba, sa nepostara ani o inych, resp.chlap, ktory sa stara len o seba.