muž nechce prispievať na domácnosť

Príspevok v téme: muž nechce prispievať na domácnosť
Hajka

Ahojte, potom ako tu napíšem, čo ma trápi si iste poviete aká som hlúpa, že som si takto skomplikovala život. Áno, cítim sa tak, bezhlavo som sa vrhla do vzťahu, ktorý ani neviem či má perspektívu. Po pár mesiacoch randenia som zostala tehotná, tešila som sa sa a aj on. Avšak nepoznali sme sa,m problem vidím teraz. Mám všetko, čo potrebujem, byt, auto, som spokojná s mojou prácou. Mohla som si dovoiť každý rok dovolenku, slušne si žiť, na všetko som si dokázala sama zarobiť. Mám dcérku, s ktoru sme si veľmi dobre a spokojne žili. Teraz som tehotná s novým partnerom, prišiel bývať k nám, dostal tu všetko čo potrebuje, môže používať moje auto(svoje nemá, a ani po ňom netúži). Najhoršie je, že na domácnosť prisieva len polovicou poplatkov spojených s bývaním a párkrát mesačne kúpi potraviny. Benzín, lekáreň, drogéria, potraviny v 70%miere, poistky, všetko je na mne. Je síce pravda, že mám o cca 20% vyšší príjem, ale aj tak... Minule ked som potrebovala kúpiť niečo pre naše dieťa, ktoré spolu čakáme, tak sa rozčúlil a začal vypočítavať, kde som moj prídjem dala, ked tvrdím, aby tých pár vecí cca za 100€ kúpil on. To je nonsense, on si svoje peniaze šetrí, alebo mina ja neviem kde a mne vyčíta a prepočítava na čo mi má vystačiť môj príjem. Má takú predstavu, že mi dá peniaze vtedy ked ja už nebudem mať svoje. Ale ja vždy mám a budem mať svoj príjem, nikdy nejdem do tla na nulu a to pre neho znamená, že mám všetko platiť ja sama? Neuvedomuje si že mám už jedno dieťa a že si môžem odkladať aj pre jeho štúdia atd... Prečo sa takto muž správa podľa Vás? Hladal si blbú čo ho bude živiť? Ked mu niečo vyčítam, povie, že on šetr pre nás, ale ja som u neho nikdy nevidela nič ušetrené, nikdy netúžil nic si kúpiť, nepotrebuje oblečenie, nechce svoje auto, stale tvrdí, že na nič nemáme peniaze.

Jaja15

Hajka pokiaľ je niekto gamblér a neuvedomí si to sám že má veľký problém, tak bude hrať stále....Mala som známu, zobrala si Ukrajinca - podnikateľa, neskôr sa dozvedela že príjmy z vlastnej firmy všetky prehral, pobral si pôžičky kade-tade, išlo o veľké prachy....Veľmi sa bála aby neprišli o jej rodičovský dom kde bývali, rozviesť sa nechcela, tak sme jej poradili nech zruší BSM......Rozprávala nám to na káve, vedľa bola herňa, čo čert nechcel pri odchode z kaviarne ho zbadala v tej herni.... a to jej predtým x krát prisahal že s tým už skončil...dokonca ho pristihla že chcel pôžičku zobrať aj na ňu(jej OP našla uňho, napriek tomu sa rozviesť nechcela.....ty to máš ľahšie keďže nie ste zobratí...ak stále hráva a neliečil sa a neuvedomuje si to ako problém, máš problém ty....nech ti ukáže ušetrené peniaze, určite žiadne nemá...ale nie je to len o peniazoch čo má k dispozícii, väčšinou nasledujú pôžičky aby mal za čo hrať, veď predsa karta sa musí obátiť a nenechá tie peniaze v automatoch.....potom nie je ani na splácanie pôžičiek, prídu vymáhači.....zúfalý ľudia robia zúfalé veci....

sofistikovany

Hajka pouvazuj ci ho das vobec zapisat ako otca dietata. Zvaz ci Ti stoja tie tahanice okolo dietata az do jeho 18 r zivota. Z takeho chlapa v zivote nevytiahnes ani cent na vyzivnom.Inak sa od neho neodstrihnes, budu len problemy, vydieranie cez dieta, nezmyselna sikana atd.
Kolegyna riesila nieco podobne, tiez naletela takemu hajzlikovi, co mal tri deti po celom Slovensku a len chcel na zenach prizivnicit. Vedel ich tak zmanipulovat, ze sme za kolegynu spisovali podanie na prokuratu vo veci zanedbania povinnej vyzivy, ked sa jej rozvod vliekol cez dva roky. Ona bola z neho tak zmagorena, ze najprv ho z vlastneho bytu nedokazala vyhodit, lebo kde sa vraj chudacik poberie. Dieta si braval raz za cas ako mu to vyhovovala, nikdy mu nic nekupil do skoly, oblecenie, nic,en mu dal mobil, aby s nim manipuloval.Uz je rozvedena a celkom sa z toho spamatava, syna jej zoberieme obcas na nejaky vylet, lebo ona uz muza nechce ziadneho a je nam vdacna, ze jej dietatu ukazujeme aj muzsky vzor.

Hajka

neviem pochopiť, prečo ma nepodporí jeho rodina, prečo jeho mama tvrdí, že on sa zmení po narodení dieťaťa. Comu neverím, preco by menil myslenie, lakomost, snahu po tom aby sa nechal živiť, gamblerstvo, Prečo jeho mama rovno nepovie, že jej syn ako chlap nestojí za nič, že vychovala príživníka a gambler, ved ho nechávala od malička celé dni hrat sa pri PC hry, jeden syn v jednej izbe, druhý v druhej a hral a hrali a otec podával športky, aj ked mrzlo a musel ísť na bicykli 10 km sportku musel íst podať.

Hajka

áno skomplikovala, velmi dlho som žila sama, verila som mu, nevedela som, že pride niečo takéto, ale viem, ja som urobila chybu to nevyvraciam, nemala som do toho tak rýchlo ísť

kacka boj

Bola to nezodpovednost splodit dalsie dieta s takymto niktosom , skomplikovala si si zbytocne zivot , nechranit sa v dnesnej modernej dobe , nechat sa oplodnovat s kazdym koho stretnem , uz mas jedno dieta a nieco za sebou , mala si byt uz poucena a mat uz aj trochu rozumu a skusenosti , taky chrapun sa da prekuknut hned na zaciatku , uz nemas 15 a len ruzove okuliare zamilovanosti !
Mohla si si v klude uzivat zivot s dcerkou a mozno sa s niekym obcas stretnut .....
A nie hned chrapuna po kratkej dobe nastahovat k sebe , nechat mu urobit dieta a este ho aj prizivnika zivit
Ja niektore zeny nepochopim

Hajka

Dakuje Kiaaseda, ono je to tak, závislý človek to dokáže dlho maskovať, on to nepovie a neprizná to ani teraz. To že prehral vela peňazí bagatelizuje a nepriznal ho hned.

Kiaaseda

Skvelababa....nevrav hop kym nepreskocis.Proste sa to u nej stalo,zamylovala sa znovu,nemohla vediet aky je to hajzel,urcite by sa jej nepriznal s tymi dlhami a hazardom.Asi si este malo zazila ked take prudke slova,ale samozrejme ti neprajem ani nic zle.Na splodenie deti su dvaja tak nehadz vinu len na nu.

skvelababa

Baba , ty si asi rozum potratila , teraz tu budes vyplakavat , nestacilo ti jedno dieta , ja keby som mala jedno dieta tak by som urcite uz nechcela druhe a zase s dalsim a este takymto exotom , pockaj problemy este len nastanu ked sa to druhe narodi ....to vesti len problemy , opusti ta a ty naivka zostanes s dvoma detmi a budes sa mat co obracat , ja niektore baby naozaj nepochopim

kafe

Hajka, predstav si, že s takýmto chlapom sa budeš musieť 20 rokov handrkovať - ako vychovávať vaše spoločné dieťa, čo mu kúpiť a čo nie, na aké krúžky môže chodiť a s čím on nesúhlasí, bude ti robiť naprotiveň, bude mať na teba páku ako ti ubližovať, zastrašovať, ťahať z teba peniaze, jednoducho bude ti robiť život ťažším. Budete sa vedieť dohodnúť na niečom? Bude nejako pomáhať s dieťaťom, budeš mať pokoj na duši, ak deculo bude s ním? Všetko čo pre dieťa urobíš bude kritizovať, prekrúcať, zosmiešňovať..

Ano, to dieťa je aj jeho, ale ja osobne by som takýto typ človeka ODSTRIHLA zo svojho ŽIVOTA ÚPLNE a starala by som sa o dieťa radšej sama. Po všetkých stránkach. Skomplikovala si si život, stalo sa, ale ak uvedieš toho chlapa ako otca svojho dieťaťa v rodnom liste, nebodaj budeš chcieť po ňom výživné a aby s deculom trávil dva víkendy v mesiaci... bude ťa to stáť nesmierne nervy, veľa strachu, sĺz... neviem či to sprosté výživné za to stojí a či nejaké pozitíva stretávanie dieťaťa s otcom bude mať. Ak to bude chlapec, môže ho to v puberte alebo dospelosti ťahať do otcových koľají - hazard, dlžoby. A ak ťa nezadĺžil chlap, aby ti nenarobilo dlhy vlastné dieťa. Ja osobne by som takýto vplyv otca na dieťa nepodceňovala a jednoducho by som dieťa nevystavila jeho vplyvu - vytlač ho zo svojho života čím skôr.
Okamžite vymeniť zámky, vyhodiť mu veci z bytu, volať políciu ak otravuje pred dverami a v rodnom liste dieťaťa nechať kolonku otec prázdnu. Ak sa ti to zdá moc brutálne, objednaj sa k psychológovi, nech ti on povie názor na takýto typ človeka, aké má skúsenosti, ako takýto ľudia žijú, ako sa časom menia.. a sprav to, čo uznáš za vhodné ty. Veľa síl ti prajem. Zvládneš to, neboj sa.