Ahojte, potom ako tu napíšem, čo ma trápi si iste poviete aká som hlúpa, že som si takto skomplikovala život. Áno, cítim sa tak, bezhlavo som sa vrhla do vzťahu, ktorý ani neviem či má perspektívu. Po pár mesiacoch randenia som zostala tehotná, tešila som sa sa a aj on. Avšak nepoznali sme sa,m problem vidím teraz. Mám všetko, čo potrebujem, byt, auto, som spokojná s mojou prácou. Mohla som si dovoiť každý rok dovolenku, slušne si žiť, na všetko som si dokázala sama zarobiť. Mám dcérku, s ktoru sme si veľmi dobre a spokojne žili. Teraz som tehotná s novým partnerom, prišiel bývať k nám, dostal tu všetko čo potrebuje, môže používať moje auto(svoje nemá, a ani po ňom netúži). Najhoršie je, že na domácnosť prisieva len polovicou poplatkov spojených s bývaním a párkrát mesačne kúpi potraviny. Benzín, lekáreň, drogéria, potraviny v 70%miere, poistky, všetko je na mne. Je síce pravda, že mám o cca 20% vyšší príjem, ale aj tak... Minule ked som potrebovala kúpiť niečo pre naše dieťa, ktoré spolu čakáme, tak sa rozčúlil a začal vypočítavať, kde som moj prídjem dala, ked tvrdím, aby tých pár vecí cca za 100€ kúpil on. To je nonsense, on si svoje peniaze šetrí, alebo mina ja neviem kde a mne vyčíta a prepočítava na čo mi má vystačiť môj príjem. Má takú predstavu, že mi dá peniaze vtedy ked ja už nebudem mať svoje. Ale ja vždy mám a budem mať svoj príjem, nikdy nejdem do tla na nulu a to pre neho znamená, že mám všetko platiť ja sama? Neuvedomuje si že mám už jedno dieťa a že si môžem odkladať aj pre jeho štúdia atd... Prečo sa takto muž správa podľa Vás? Hladal si blbú čo ho bude živiť? Ked mu niečo vyčítam, povie, že on šetr pre nás, ale ja som u neho nikdy nevidela nič ušetrené, nikdy netúžil nic si kúpiť, nepotrebuje oblečenie, nechce svoje auto, stale tvrdí, že na nič nemáme peniaze.
muž nechce prispievať na domácnosť
rozchod
Ma dlhy a zrejme obchoduje na paku - Nech Sa navonok sprava hociako sofistikovane ,je to hazarder a bere viac rizika ako unesie. Moze byt jednoducho lama - lenze tu ked urobi chybu ma to brutalne nasledky,, Zrejme sa zadlzil koli tomu a caka ze zbohatne obchodovanim - bude riskovat viac az pokrije stratu,tento umysel sa nekoncieva dobre,
Z beznym - priemernym platom zo zamestnania to tak skoro nesplati takze napetie sa bude prenasat na Teba -Vas. Chces To?
Si skvely clovek ,v tejto situacii si nespomenula interupciu - /aj to je riesenie/klobuk dolu.V konecnom dosledku ti to ocakavane dieta moze urobit kopec radosti.
Ale k tvojmu drahemu.
1.riskuje 2.vyhraza sa 3.vyuziva ta 4.klame 5.nehovori ti celu pravdu sam od seba . 6 manipuluje tebou , 7.nepomaha ti ,
atd
len tak ma napadlo ze aj tej jeho rodine to vyhovuje - on im zrejme splaca a teba vyziera.
inak preco mam dojem ze sa pred tou vyzierkou obhajujes? je ho uplne hovno kolko v domacnosti do ktoru si si bez neho zalozila a teraz gro financujes ,odkladas bokom. ten kripel zrejme nema ani tolko chochmesu az ti povie dakujem.
pevne nervy a dobreho psychologa - nenechavaj to vsetko na seba a pouzi aj vhlad odbornika - mas vela tazkych rozhodnuti pred sebou...
PlatimLenJa
musis si precitat aj diskusiu predtym, ako zacinas rozdavat "mudrosti"...
Milý PlatimLenJa, zrejme si nečítal pozorne....Tam ani tak nejde o to že prispeje málo(polovica nájomného + nejaká strava -možno cca 300eur), ale že začína rozhodovať čo bude ona za svoje peniaze kupovať a čo nie...Ano vo väčšine domácností sú hádky práve kvôli peniazom, ale oni nie sú manželia....Ale na čo mi je chlap, ktorý mi dá do domácnosti možno 300eur, ktoré aj reálne minie(strava, voda, benzín) a ktorý ak potrebujem niečo kúpiť dieťaťu(jeho dieťaťu) mi začne vyčítať kde som minula svoj príjem.....Chlapec si narobil si dlhy ktoré bude zrejme splácať niekoľko rokov a zjavne s tým neskončil....Ak sa niekto cíti byť vo vzťahu využívaný, tak taký vzťah dlho nevydrží...
Jej pár dní a toľko príspevkov. Názov témy - "muž nechce prispievať na domácnosť", hneď v úvode píšeš - prispieva polovicou na poplatky s bývaním, potraviny ... zdá sa mi to dosť vzhľadom na to, že máš vyšší príjem ako o a on spláca dlhy. Je to úplne korektné, čo si čakala ako väčšina dnešných žien, že bude uhrádzať 100%? Ostatní diskutujúci dotyčnému poriadne naložili, zaujímavé, že sa tak nerealizujú, keď žena príde do manželstva s ničím a finančne neprispieva na chod domácnosti, čo je dnes pomerne častý jav.
Och, ved to je chory clovek, zavisly, ako alkoholik, este horsie, on nema nic ine v hlave len to svoje, urcite mu to zabera vsetok cas. Lieci sa to horsie ako alkoholizmus. Nazyvat takehoto cloveka, ze je uspesny mi pride cudne. Celkom by ma zaujimalo, ako ste sa zoznamili.
Zbav sa ho cim skor. Drzim palce.
Hajka je prirodzene ze sa chytas slamky a stale sa snazis ho ospravedlnovat a mat nadej, ale rob aj nieco viac. Mas tu vyborne rady, vyber si z nich a KONAJ. Cim viac budes cakat, tym to bude horsie.
Aj vzdelany ludia su blbci,dokazu sa zadlzit az po usi.Moze im potom z toho prepnut a skoncia v blazinci alebo sa zmarnia.Naco potom studovali ked maju dlhy?Lepsie je byt obycajny robotnik co zije od vyplaty po vyplatu ale nema dlhy...
chlap obchoduje na paku, co je obchod s vyuzitim uveru. Maximalizuje to zisk, ale zaroven, ak sa podari strata, tak to maxiamalizuje straty. A tie straty su viac pravdepodobne. Trhy sa tazko predvidaju. Tu sa da padnut na dno a este nizsie, velmi rychlo.