muž nechce prispievať na domácnosť

Príspevok v téme: muž nechce prispievať na domácnosť
Hajka

Ahojte, potom ako tu napíšem, čo ma trápi si iste poviete aká som hlúpa, že som si takto skomplikovala život. Áno, cítim sa tak, bezhlavo som sa vrhla do vzťahu, ktorý ani neviem či má perspektívu. Po pár mesiacoch randenia som zostala tehotná, tešila som sa sa a aj on. Avšak nepoznali sme sa,m problem vidím teraz. Mám všetko, čo potrebujem, byt, auto, som spokojná s mojou prácou. Mohla som si dovoiť každý rok dovolenku, slušne si žiť, na všetko som si dokázala sama zarobiť. Mám dcérku, s ktoru sme si veľmi dobre a spokojne žili. Teraz som tehotná s novým partnerom, prišiel bývať k nám, dostal tu všetko čo potrebuje, môže používať moje auto(svoje nemá, a ani po ňom netúži). Najhoršie je, že na domácnosť prisieva len polovicou poplatkov spojených s bývaním a párkrát mesačne kúpi potraviny. Benzín, lekáreň, drogéria, potraviny v 70%miere, poistky, všetko je na mne. Je síce pravda, že mám o cca 20% vyšší príjem, ale aj tak... Minule ked som potrebovala kúpiť niečo pre naše dieťa, ktoré spolu čakáme, tak sa rozčúlil a začal vypočítavať, kde som moj prídjem dala, ked tvrdím, aby tých pár vecí cca za 100€ kúpil on. To je nonsense, on si svoje peniaze šetrí, alebo mina ja neviem kde a mne vyčíta a prepočítava na čo mi má vystačiť môj príjem. Má takú predstavu, že mi dá peniaze vtedy ked ja už nebudem mať svoje. Ale ja vždy mám a budem mať svoj príjem, nikdy nejdem do tla na nulu a to pre neho znamená, že mám všetko platiť ja sama? Neuvedomuje si že mám už jedno dieťa a že si môžem odkladať aj pre jeho štúdia atd... Prečo sa takto muž správa podľa Vás? Hladal si blbú čo ho bude živiť? Ked mu niečo vyčítam, povie, že on šetr pre nás, ale ja som u neho nikdy nevidela nič ušetrené, nikdy netúžil nic si kúpiť, nepotrebuje oblečenie, nechce svoje auto, stale tvrdí, že na nič nemáme peniaze.

bagration

spravila si jednu obrovsku chybu. To, ze si sa do toho vztahu tak rychlo vrhla a nedavala si si pozor a otehotnela si. Velakrat sa ozajstna povaha cloveka ukaze az ked sa partneri spolu nastahuju a pride na lamanie chleba. Dovtedy su to len sladke recicky. Podla toho, ako si ho opisala, nestoji za nic. Az teraz, ked sa musi spravat zodpovedne, ukaze sa, ze je vlastne lakomec. Ci je aj prizivnikom, to neviem, to musis citit ty sama. Jednoducha rada by bola zbavit sa ho (byt je tvoj, takze velmi lahko), ale to tehotenstvo to komplikuje. Prajem ti vela sil a racionalneho uvazovania pri rozhodovani sa.

Jaja15

Treba si určiť pravidlá, jeho teória že ti dá nejaké peniaze až keď minieš svoje je scestná....Buď si neuvedomuje koľko v dnešnej dobe stojí strava a ostatné náklady domácnosti alebo ťa využíva....Najlepšie bude zrátať si všetky náklady za domácnosť a polovicu nech dáva on a polovicu ty....Nasledujúci mesiac si treba všetko zapisovať (odkladať bločky za stravu + aj za jeho nákupy) na konci všetko zrátať a vyrátať priemer nákladov za domácnosť.....Polovica nájomného je cca 150 Eur, pár nákupov cca 100,- eur.....čiže jeho príjem do domácnosti je 250 eur - má zabezpečené bývanie, stravu, poprané, skrátka "ful servis"....A že šetrí pre vás? Kde je písané že spolu budete o 5 rokov?Použi jeho argumenty proti nemu: kde dáva ostatné peniaze keď do domácnosti nech dá cca 300 eur? Treba mu povedať aké sú mesačné výdavky na domácnosť a akou sumou na ne prispieva on...Pôjdeš na materskú, bude potom financovať celú domácnosť on? Treba si vyjasniť že rezervu potrebuješ mať aj ty nielen on, hlavne ak budeš na materskej a nemieniš od neho žobrať financie na stravu..Inak ak by ste sa rozišli, tých 150-200 eur by ti dával tak či tak na výživnom....