Ahojte, potom ako tu napíšem, čo ma trápi si iste poviete aká som hlúpa, že som si takto skomplikovala život. Áno, cítim sa tak, bezhlavo som sa vrhla do vzťahu, ktorý ani neviem či má perspektívu. Po pár mesiacoch randenia som zostala tehotná, tešila som sa sa a aj on. Avšak nepoznali sme sa,m problem vidím teraz. Mám všetko, čo potrebujem, byt, auto, som spokojná s mojou prácou. Mohla som si dovoiť každý rok dovolenku, slušne si žiť, na všetko som si dokázala sama zarobiť. Mám dcérku, s ktoru sme si veľmi dobre a spokojne žili. Teraz som tehotná s novým partnerom, prišiel bývať k nám, dostal tu všetko čo potrebuje, môže používať moje auto(svoje nemá, a ani po ňom netúži). Najhoršie je, že na domácnosť prisieva len polovicou poplatkov spojených s bývaním a párkrát mesačne kúpi potraviny. Benzín, lekáreň, drogéria, potraviny v 70%miere, poistky, všetko je na mne. Je síce pravda, že mám o cca 20% vyšší príjem, ale aj tak... Minule ked som potrebovala kúpiť niečo pre naše dieťa, ktoré spolu čakáme, tak sa rozčúlil a začal vypočítavať, kde som moj prídjem dala, ked tvrdím, aby tých pár vecí cca za 100€ kúpil on. To je nonsense, on si svoje peniaze šetrí, alebo mina ja neviem kde a mne vyčíta a prepočítava na čo mi má vystačiť môj príjem. Má takú predstavu, že mi dá peniaze vtedy ked ja už nebudem mať svoje. Ale ja vždy mám a budem mať svoj príjem, nikdy nejdem do tla na nulu a to pre neho znamená, že mám všetko platiť ja sama? Neuvedomuje si že mám už jedno dieťa a že si môžem odkladať aj pre jeho štúdia atd... Prečo sa takto muž správa podľa Vás? Hladal si blbú čo ho bude živiť? Ked mu niečo vyčítam, povie, že on šetr pre nás, ale ja som u neho nikdy nevidela nič ušetrené, nikdy netúžil nic si kúpiť, nepotrebuje oblečenie, nechce svoje auto, stale tvrdí, že na nič nemáme peniaze.
muž nechce prispievať na domácnosť
"Parazitovanie" je činnosť, ktorá je u osôb ženského pohlavia bežná (spoločnosťou akceptovateľná), no v prípade osôb mužského pohlavia skôr netypická (spoločnosťou neakceptovateľná).
Hajka
cim dalej, tym horsie veci sem pises. Najprv mi to prislo len tak, ze je to len obycajny zgrlos, ale postupne sa k tomu pridali dlhy, gamblerstvo, cudne vztahy s rodinou, parazitovanie... a nakoniec vyhrazky. Ak je to tak naozaj, ja neviem, co este riesis. Ty cakas, ze on sa zmeni? Z tvojej strany to bola naozaj velmi hlupa chyba si vobec zacinat s takym clovekom. Zeny su casto naivne, riesi sa to aj na tomto fore kazdy den.. ked zeny si myslia, ze prave kvoli nim sa muz zmeni. Ale vacsinou sa nezmeni, ba naopak, je to este horsie a horsie. Bohuzial, ty si asi naivna a aj velmi doverciva osoba. Pride mi to tak, ze si az prilis velka dobracka a nevies spravit razne rozhodnutie, ak by si tym mala "ublizit" inej osobe. A radsej budes potichu trpiet. Musis nazbierat silu a odhodlanie na razny krok, inak tym budes v prvom rade ublizovat len a len sebe. Obcas musi byt clovek aj tak trochu sebecky, inak ho budu ludia len vyuzivat.
mess, ja som vlastne vyrastala bez otca, zomrel ked som bola malá, a boli sme s mamou same, nemala som vzor rodiny, možno aj preto robím chyby vo výbere partnera. Nechcem súcit, ale v ýchto situáciách si človek často myslí, že on robí niečo zlé, podporí ho názor iných ak ho utvrdí, že ostatní by tiež konali takto.
v tom pripade si vymen zamky na dverach a zbal mu veci... To je silne kafe, vyhrazat sa ti, co budes robit s vlastnymi peniazmi. Trebars setris si na dochodok, alebo na matersku, alebo pre male, ci dceru. To je fuk. Nie si povinna sa mu spovedat sa mu, na co minas.
Neviem na co cakas... Najlepsie by bolo, kebyze je pri tebe niekto z rodiny, ked mu to oznamis, ze koncite a tu ma veci, nech vypadne. Lebo este vam moze ublizit. Povedz mu, ze jedno dieta mas, druhe cakas, ale tretie dospele dieta nepotrebujes.
minulú sobotu, po tom ako sa ma pýtal či mám dosť peňazí ak chcem ísť nakúpiť dieťatku zopár vecí ako sú vanička, fusak, drubnosti, ja jehomotázku, či mám dosť peňazí som mu povedala, že ved keby nemám môže to zaplatiť on, no a to spustilo víchricu, ako to že nemám peniaze, kde som dala môj "vysoký" príjem, a najviac ma vytočilo, ked mi povedal vetu, že ak si niekdy odkladám a šetrím peniaze tak uvidím čo on so mnou urobí. Po ýchto slovách som mu povedala niekoľkokrát, že chcem koniec, že už s ním nechcem žiť a že o dieťatko sa postarám bez neho. Samozrejme to nebral vážne len povedal, že ma tu nemôže nechať samú. Ja celý týždeň nakupujem, bez neho a zdá sa, že mu to vyhovuje. Viem, že to ukončíme ak sa nespamatá, myslím si, že to nikdy nebude dobré
povedzmu mu jednoducho, ze nemas peniaze, aj keby si ich mala.
A ked setri - tak nie tak, na svojom ucte. Na tvoj ucet nech bude setrit.
Urob si sumar mesacnych vydavkov. Zapocitaj do toho polovicu prenajmu z toho, co by si mala z prenajmu bytu a tu polovicu nech ti prispieva na najom. Plus polovicu nakladov, alebo pomerovu cast nakladov k vyske platu. Zaroven musi pocitat, ze na materskej, bude tahat vsetko on. Zariad sa tak, aby jeho dlhy nepresli na teba a nenarobil ti problemy.
Najdolezitejsie je, aby uznal otcovstvo, co sa robi na matrike, tusim este pred narodenim dietata. Bez uznania otcovstva by bolo ovela tazsie vymahat vyzivne.
Ak sa nebude chciet podielat na domacnosti, alebo setrit na tvoj ucet - tak si rozmysli, naco je vobec taky vztah, kde mas pri sebe iba takeho parazita, co ta zneuziva. Trvaj si na svojom, stoj co stoj. A ver, ze ked sa teraz sprava takto, prichod dietata to velmi menit nebude.
Bude lepšie keď ho vyhodíš nech sa stará sám o seba a nech ti platí výživné ty si zaslúžiš oveľa lepšieho
Mess, máš pravdu, ale ver mi nevstúpila som x do tej istej rieky. Takúto situáciu prežívam 1x. S exmanželom máme dieťa, tam bola príčina rozvodu iná. Doteraz sme priatelia a vyhádzame spolu dobre, ale je Pravda, áno druhý x nesprávny výber partnera u mňa. Ver mi, po tomto čo riešim teraz ak sa to ukončí, už tak ľahko žiadneho muža nechcem vidieť.
S človekom čo dva x vstúpi do tej istej rieky a urobí takú istú chybu netreba ma mať súcit, si hlúpa a máš čo si chcela, čo si si sama spôsobila.U teba nevylučujem, že o pať rokov budeš prežívať niečo podobné do tretice.
My s adriou tu budrme stále, síce sami, ale tento mess budeme len komentovat a bavit sa na nom.
Hajka. On sa riadi tym, ze najlepsia obrana je utok. Poukazuje na teba, aby ty si nepoukazala na neho. Ty mas byt auto roboty zila si si OK (dieta dovolenky mohla si si dovolit co si chcela). A on? Preto utoci aby si sa nezacala porovnavat s nim, poukazovat na jeho dlzoby nezodpovedny zivot gamblerstvo ai. S nim o tomto ani nediskutuj. Na toto su argumenty a tie mas ty na svojej strane. On len prazdne reci