Veríte na Nebo/ Peklo (dôkazy)

Príspevok v téme: Veríte na Nebo/ Peklo (dôkazy)
jas444

Veríte na Nebo/ Peklo ? Pôjdu do neba len kresťania, ktorí nezhrešili a všetci ostatní vrátane vyznávačov iných náboženstiev ako je napr islam, hinduizmus, ateisti pôjdu do pekla:

Na Youtube je veľa videí o ľuďoch, ktorí zažili zážitok blízky smrti a opisujú, že videli nebo/peklo, že sa vznášali nad nemocničnou postelou...
Dokonca aj niektorí americkí vedci a lekári v to veria.Alebo je celé náboženstvo len podvod, ktorí ma držať ľudí v strachu ?

LINKY k dkoumentom:

www.youtube.com

-----Toto video len pre silné povahy !!!!!!!!!!!!!!!

www.youtube.com

0vecka

Nicky ba ak bude kradnut tak mu odseknu aj druhu a potom uz kradnut nebude... ak sa na to pozerame z podhladu primitivnej ivilizacie kde takou kradezov mohol niekoho ineho odsudit na smrt tak mi to nepride ako zly sposob... preto je moralka velmi ohybna vec a nemozeme ju prijat od jednej authority a pouzivat tisicrocia...to je nezmysel

0vecka

lombardo1981 a co ked je na mape.. takisto mas Koran a bibliu... to je to iste ako ta mapa... podla biblie bol jezis bozi syn a podla koranu nie..akoze Koran nepoznam ak som sa tu netrafil tak najdes iny rozdiel..nehovoriac o tm ze biblia odporuje sama sebe...

to ze Australia je na mape vobe nedava az taku velku istotu ze existuje ako je istota ze absencia dokazov v krestanskeho boha poukazuje na jeho neexistenciu...

Nicky ba

Ovecka, samozrejme, ze to je zle, ked potrestaju tu znasilnenu. Aj to je zle, ked niekomu odtnu ruku (aj ked kradol). A vobec su v tomto hlupi, lebo ako sa normalne bude zivit clovek bez ruky? Bude kradnut dvakrat tolko.
Ako vravim, mierou toho co je dobre/zle je to, ako sa citi clovek, ktoreho sa nas skutok bezprostredne tyka. Aj taky moslim je mozno schopny sucitu a normalnemu cloveku isto nebude prijemne trestat niekoho hentakym sposobom. Su vynimky, psychopati, pod vpyvom drog, fanatici a to su zas v podstate zmenene stavy v mozgu. Normalny, standardny zdravy mozog cloveka vie rozlisit, co komu sposobuje bez ohladu na nejaky kulturny background. Ked som bola mala a nieco som vyviedla a potom som sa tvarila, ze to spravil brat, tak ma to potom vzdy hryzlo a podobne. Takto to ma podla mna nastavene kazdy, ale uz sa mu to prirodzene svedomie postupne otupuje vplyvom kultury ci omamnych a inych latok, alebo len zatrpknutostou.

lombardo1981

Až na malý detail. Austráliu si pokojne vyhľadáš na mape. A či si ženatý? Tak, nakoľko ťa nepoznám, tak môžem dôverovať tvojmu slovu. Ale zaiste existujú ľudia, ktorí správnosťou odpovede disponujú.
A ja mám pocit, že tápeš v tme. Ale to s tou témou nijako nesúvisí.

0vecka

lombardo1981 ibaze tymto stylom mkozes povedat ze gravitacia je viera...alebo ze to ze som sa ozenil je len viera... ze Australia je len viera atd.... a v podstate je akakolvek komunikacia bezpredmetna... na to aby sme mohli nieco skomunikovat sme sa dohodli ze ideme na istotu dajme tomu 99% a v tomto ramci fungujeme...

vsetko co veriaci maju na vysvetlenie svojej viery je to ze maju taky pocit ze to tak je a potom spustu hoaov.. typu biblia jezis atd..

lombardo1981

Ale skús pochopiť, že stále jeho existenciu dokážeš iba tým, že dá o sebe vedieť. A je úplne irelevantné, aké sú podľa teba indície. Stále sa jedná o tvoju vieru na základe tvojich preferencií, ako sa k tomu staviaš. Pretože tvoja indícia z tvojho presvedčenia nerobí dôkaz. Teba a tebe podobných iba utvrdzuje, že majú pravdu. Opačná strana má na to určite svoje vysvetlenie. Ktoré ale na druhej strane, bude tebe klať oči.
Skús sa k celému problému postaviť z iného uhla. Čo si myslíš o človeku, ktorý sa ťa snaží presvedčiť, že boh existuje? Budeš akceptovať jeho argumenty? Pochybujem, pretože v ne neveríš. To isté ale platí aj pre veriaceho človeka. Takže stavať sa na základe svojich indícií a presvedčení nad niekoho, koho mienku považujem za jeho tuposť, nerobí z tvojich domnienok realitu a správnu odpoveď.
Jedna vec je na tejto záležitosti milá. S určitosťou sa dá povedať, že jedna názorová vetva predsa len skončí s dlhým nosom. A čas ukáže, ktorá... a obe strany sú presvedčené, že tá druhá. :D

0vecka

lombardo1981 problem je ze nikto toho boha nezadefinoval a je tazke sa o tom bavit ale vo vseobecnosti je to nejaka vsemohuca bytost ktora stvorila cloveka a zivot ako nieco dolezite tak napr pre mna je indicia ze je to bullshit ta ze ta bytost sa akoze pred nami skryva a nijako neprejavuje ale nejako nam dala do vienka to ze v nu verime a zivot ako ho pozname sa zda byt len extremne vedlajsim produktom celeho tohto ansablu.. podla mna je to jedna z indicia....

lombardo1981

Ale áno. Pretože k tým skutočným dôkazom sa nikdy nedostaneš. A indície? Že ho nikdy nikdy nevidel? Alebo čo? Si robíš prdel, nie?

0vecka

lombardo1981 absencia dokazov nieje dokaz ale s indiciami ktore mame je dost dobry dovod na to aby sme neverili... podla mna tieto dve veci nemozes nijako porovnavat...

lombardo1981

Už som to tu raz napísala, ale zopakujem to.
Viete, aký je rozdiel medzi veriacim a neveriacim? Žiaden. Obaja veria.
A viete prečo tomu tak je? Pretože Biblia nie je dôkaz a ani absencia dôkazov nie je dôkaz. Takže je pre mňa úsmevné, ak obe skupiny tú druhú označujú hanblivými menami. Osočujú sa, povyšujú sa, myslia si, že sú morálne na výši. A to len na základe svojej viery. Takže sa, nielen militantní zástupcovia oboch skupín sa teda od seba moc nelíšia.

Ovca, ale v našej "morálnej" spoločnosti exituje nemalá skupina ľudí, ktorí si myslia, že znásilnená žena si za to môže sama. V tejto oblasti v spoločnosti prevládajú veľmi veľké dogmy