Veríte na Nebo/ Peklo (dôkazy)

Príspevok v téme: Veríte na Nebo/ Peklo (dôkazy)
jas444

Veríte na Nebo/ Peklo ? Pôjdu do neba len kresťania, ktorí nezhrešili a všetci ostatní vrátane vyznávačov iných náboženstiev ako je napr islam, hinduizmus, ateisti pôjdu do pekla:

Na Youtube je veľa videí o ľuďoch, ktorí zažili zážitok blízky smrti a opisujú, že videli nebo/peklo, že sa vznášali nad nemocničnou postelou...
Dokonca aj niektorí americkí vedci a lekári v to veria.Alebo je celé náboženstvo len podvod, ktorí ma držať ľudí v strachu ?

LINKY k dkoumentom:

www.youtube.com

-----Toto video len pre silné povahy !!!!!!!!!!!!!!!

www.youtube.com

michael067

Predstavení evanjelických cirkví povytrhávali mnohé dôležité slová kvôli svojim sebeckým záujmom. Urobili z biblie biznis. Lutherovi pri jeho vzbure proti rímskokatolíckej cirkvy pomahali kniežatá z jediného sebeckého dôvodu. Kvoli pozemkom a majetkom rimskokatolíckej cirkvy. A prostému ľudu hlásajú dodnes o tom, že išlo o odpustky. Prostí ľud je ale obmedzený z dôvodu, že neraz dokázal svoju chamtivosť, nenávisť, lenivosť, neuznavanie autorít, zavisť a nedoprajnosť. A tohto faktu sa kniežatá držali. Šikovne pretočili dobru myšlienku pomoci pri vystavbe katedrály na akúsi hanebnú frašku s odpustkami. Odpustky sú toto: "Pane kedy sme ťa videli hladného alebo smädného...? Každému komu ste v živote nezištne pomohli, mne ste pomohli hovorí Ježiš. A kto je chamtivec ten sa nielen chytil, bezhlavo uveril a dokonca šíril tento blud ďalej

michael067

Ovečka práve v tom sú ľudia šľahnutý že tu bibliu určitý ľudia chcú určité pasáže prepísať tak aby dávali úplne iný význam keďže zistili že tu knihu nezlikvidujú.
wol.jw.org
Preklad KJ (Kráľa Jakuba)
Ak chceš vedieť viac o zmenách v písme pozri prednášku "zmeny v božom slove"
www.youtube.com

lombardo1981

Opäť klišé neveriaceho, ktorý sa svoje okolie snaží dokázať, že má pravdu. :D
Vieš aké sú skutočné motívy boha (v prípade, že existuje), svojho konania? Prečo sa neukazuje? Už raz som ti napísala, a ako vidím, vyťahuješ to znovu. Obe skupiny majú na jeho správanie vlastné vysvetlenie. Ale stále ide len hypotézy.
Informácie, ktoré máme, sa dajú interpetovať dvojím spôsobom. Nakoľko skutočné, hmatateľné dôkazy neexistujú.

"a medzi tym ze by som povedal ze existuje continent almir... lezi v tichom ocane a nevies dokazat ze neexistuje... pri kazdom prieskume si vymyslim vlastnost kontinentu ktora zabrani odhaleniu a ta daaa"
"ako vies ze dokazat existenicu ostrova ktory zmizne ked sa objavi lod na blizku atd"
Vnímaš ten rozdiel a manipuláciu z tvoje strany? Ak nie, je to smutné a poľutovaniahodné.

0vecka

lombardo1981 ako to vies? ako vies ze dokazat existenicu ostrova ktory zmizne ked sa objavi lod na blizku atd je jednoduchsie ako dokazat existenciu vsemohucej bytosti ktora s name chce mat kontakt... podla mna o takej bytosti by sme vedeli uz len preto ze to sama chce... pricom taky ostrov nema dovod chciet aby ho niekto objavil..

a ano dokazat to neviem ale informacie ktore mame poruke stacia na to aby sme prehlasili ze je to hlupost... alebo ty naozaj veris ze tam ten continent almir je a ked ti niekto povie ze je to blbost tak mu povies ze to nevie dokazat a ze sa strapnuje ??

peterkos2

Čo sa týka toho dôkazu,aby sa Boh ukázal,tak on to predsa spravil pred 2000 rokmi v podobe svojho syna Ježiša Krista.

lombardo1981

Mne nervy nezlyhali. Len sa statne ujebávam... na tebe. :D

Ja zase pátram po aspoň útržku skeptického myslenia, ktorým sa tu snažíš prezentovať. Ale nič, to som odbočila. :D
Vieš, na čom je založený vedecký skeptizmus?

Sám tvrdíš, že dokázať to nevieš, ale budeš ľudí presviedčať o tom, že máš absolútnu pravdu. :D Už ti to konečne dochádza v čom spočíva to moje porovnanie veriacich a neveriacich?
Dokázať nejaký ostrovček v Tichom oceáne je podstatne jednoduchšie ako dokázať existenciu či neexistenciu boha. Takže opäť argument, ktorý sa minul svojho účelu.

0vecka

lombardo1981 vidim ze ti zlyhavaju nervy... :-D

ale skus sa ukludnit .. aky je rozdiel medzi tym ze poviem ze krestansky boh neexistuje dokazat to neviem ale mam dobre dovody na to si mysliet ze nieje lebo sa patralo a dokazy sa nenasli... a medzi tym ze by som povedal ze existuje continent almir... lezi v tichom ocane a nevies dokazat ze neexistuje... pri kazdom prieskume si vymyslim vlastnost kontinentu ktora zabrani odhaleniu a ta daaa ... je to 1:1 argumentacia v existenciu boha..

rozdiel nieje ziadny

michael067

Všeobecne príjmaná predstava že po smrti ak pôjdete do pekla budete tam naveky mučený a pálený vo večnom ohni je smiešna
Prečo?
1:41:56 alebo skor 1:44:33 www.youtube.com

"Boh ich nebude spaľovať na veky vekov. Ako neuveriteľne nespravodlivé by to bolo, aby za krátky život robenia zlého boli navždy mučení.
To nie je charakter Boha. To je charakter toho druhého.
Biblia to neučí, hovorí sa to o nej, ale ona to neučí.
Čo by to bolo ak by ste boli v nebi a pozerali sa na nespravodlivých ako horia po celu večnosť, aby ste boli potešení ich utrpením?
Takáto zvrátená náuka v Biblii nie je"
To len k tomu tvojmu druhému videu.

lombardo1981

Bože ovca, tie tvoje pseudorgumentíky sú niekedy až na smiech. :D
A mimochodom, strápňuješ sa. :D
Zoberme to z iného konca. Z toho istého, či si ženatý alebo nie. Ak existuje dôkaz o existencii Austrálie (a on existuje), tak tvoj pokusy o argumentáciu s ňou sú chabý pokus s skeptické myslenie. To, že si tam nebol ešte neznamená, že neexistuje. To isté sa dá povedať o Afrike či Číne. Bol si tam? Pretože môj brat áno. A má kamarátov, ktorý tú Austráliu navštívili.

Možno si nepostrehol, ale nie som veriaca. Len dávam na tú istú úroveň ľudí, ktorí sa snažia presvedčiť ostatných o svojej viere. Takže o nejakých rozporoch v Biblii nemusíš ani argumentovať. O tom ani nie je reč. Inak by ma to ani neprekvapilo. Chytáš sa poslednej slamky. Ale tá ťa žiaľ, neudrží. :D

A ešte raz. Existenciu boha dokážeš len tak, že sa ukáže. A ani to pre niektorých nebude dostatočný dôkaz. Inak jeho existenciu nemáš ako dokázať. Vedeckými úvahami? Vedeckými experimentami? Preto je debata o jeho existencii či neexistencii kontraproduktívna. Rozumieš niečo z toho, čo sa ti snažím vysvetliť?