Veríte na Nebo/ Peklo (dôkazy)

Príspevok v téme: Veríte na Nebo/ Peklo (dôkazy)
jas444

Veríte na Nebo/ Peklo ? Pôjdu do neba len kresťania, ktorí nezhrešili a všetci ostatní vrátane vyznávačov iných náboženstiev ako je napr islam, hinduizmus, ateisti pôjdu do pekla:

Na Youtube je veľa videí o ľuďoch, ktorí zažili zážitok blízky smrti a opisujú, že videli nebo/peklo, že sa vznášali nad nemocničnou postelou...
Dokonca aj niektorí americkí vedci a lekári v to veria.Alebo je celé náboženstvo len podvod, ktorí ma držať ľudí v strachu ?

LINKY k dkoumentom:

www.youtube.com

-----Toto video len pre silné povahy !!!!!!!!!!!!!!!

www.youtube.com

0vecka

Filip TT pokial viem vsetky zmienky boli napisane ludmi ktori ho nestretli (teda ktori zili az po jeho smrti)...

akoze imho niekto taky asi bol ale nebol zdaleka tak vyznamny a nerobil az take uzasne divadelne kusky ako sa pise v biblii... Takisto aj dnes su taki mesiasovia .. mas plno siekt ktore operuju aj globalne napr raeliani. Kto vie ak pride 3. svetova a prezije tak 1% populacie z toho dost raelianov mozno sa to stane dominantnym nabozenstvom.

Filip TT

Ovecka - tak bol či nebol? :)

Pozri, keď zoberiem žiarovku, tak som si celkom istý, že mala svojho vynálezcu. Keď mi povedia, že sa volal Edison, tak nemám prečo to spochybňovať.

Keď vidím, že je tu kresťanstvo, keď mám spoľahlivé historické údaje o tom ako sa kreťanstvo šírilo, tak viem kde a kedy žil jeho vynálezca.
Keď mi povedia, že sa volal Ježiš, prečo by som to spochybňoval?

Evanjeliá a skutky apoštolov sú určite napísané v tej dobe a na tom mieste, lebo je tam spomínaných množstvo historických miest a ľudí a všetko sedí. Keby napríklad Pontius Pilát nebol správcom Judei a súčasne Herodes jej kráľom, tak by si vedel, že je tam problém.

Je pravda, že o Ježišovi je len jedna nepriama zmienka v kronikách. Ale je niekoľko sekundárnych zmienok, teda citujú dokumenty, ktoré teraz nemáme a tam sa Ježiš spomína. Hlavne ale je zdokumentovaný život prvotnej cirkvi. Hlavne Pavol, ktorý napísal pol Nového zákona je dobre zdokladovaný.

0vecka

Filip TT akurat ze jezis pravdepodobne naozaj nikdy nebol... neexistuje ziadna historicka zmienka.. okrem dvoch viet jedneho historika akurat ze sa tam opisuje nieco o tom ze existoval nejaky jezis ktory bol mudry a tusim oblubeny ale nic o tom ze by mal robit zazraky alebo byt bozim synom atd... ani rimania si nic take nezaznamenaly, takze celkovo ta story je velmi nedoveryhodna.

Akoze pravdepodobne nejaky jezis bol a mal asi nejaku sektu ale min v case svojej smrti to nebolo v tej dobe nic extra...

Filip TT

lombardo:
Ak popieraš existenciu Ježiša ako človeka, tak nerozumiem prečo tvrdíš, že evanjeliá boli napísané "niekoľko desaťročí po Ježišovej smrti".

Problém s dokazovaním Ježišovej existencie nespočíva v tom, že by niekto schovával kontinent, ale v tom, že ten, kto nechce existenciu kontinentu uznať, prehlasuje všetky dôkazy za nedostatočné a svedkov za nedôveryhodných.

exwhyz

Ja som čítal jednu knihu, kde sa o ňom píše, že bol rebelom, a preto ho museli umlčať. On bol najväčším frajerom v histórii ľudstva (preto A.D. a pod., na jeho počesť) a dal to ľuďom aj pocítiť. Povedal im do očí, čo si myslí (hady, vybielené hroby, povedzte tej líške a pod.) a napokon vstal z mŕtvych, aby svojim nepriateľom dokázal, že môžu byť tak jedine vetrom a fúkať mu do zadnej časti tela.
Ukázal nám učenie, ktoré tam hore asi dodržiavajú, ale tu dole sa to dá aplikovať len veľmi ťažko...

lombardo1981

Priamy dôkaz o tom, že Ježiš ako osoba existoval, neexistuje. Iba nehmotné dôkazy. Ako človek, nie boh. A od tohto sa odvíja zvyšok.
Čo sa týka autorov evanjelií, tak sa milne hovorí, že nimi sú skutočne evanjelisti. No nie je tomu tak. Skutočných autorov nepoznáme. Prisúdenie jednotlivých textov bolo vykonané až neskôr. Paradoxom je, že zachované Pavlove písomnosti, nie sú súčasťou NZ. Pravdepodobne preto, že neobsahujú to, čo majú.
Čo sa týka ústneho tradovania, tak bolo dokázané, že práve v nich dochádza ku značnému skresleniu udalostí. I keď toto sa v tejto oblasti výrazne popiera. Preto si aj NZ v mnohých ohľadoch protirečí a poskytuje odlišné informácie o tej istej udalosti. Ale toto sa dá pochopiť, nakoľko boli napísané niekoľko desaťročí po Kristovej smrti. A navyše, sú niekoľkokrát prepisované, pričom novšie prepisy sú odlišné od tých starších. A ani tie najstaršie sa nedajú považovať za neupravované. Dokonca aj svätá trojica sú pridané neskôr.