Veríte na Nebo/ Peklo (dôkazy)

Príspevok v téme: Veríte na Nebo/ Peklo (dôkazy)
jas444

Veríte na Nebo/ Peklo ? Pôjdu do neba len kresťania, ktorí nezhrešili a všetci ostatní vrátane vyznávačov iných náboženstiev ako je napr islam, hinduizmus, ateisti pôjdu do pekla:

Na Youtube je veľa videí o ľuďoch, ktorí zažili zážitok blízky smrti a opisujú, že videli nebo/peklo, že sa vznášali nad nemocničnou postelou...
Dokonca aj niektorí americkí vedci a lekári v to veria.Alebo je celé náboženstvo len podvod, ktorí ma držať ľudí v strachu ?

LINKY k dkoumentom:

www.youtube.com

-----Toto video len pre silné povahy !!!!!!!!!!!!!!!

www.youtube.com

peterkos2

Lombardo,nestačí povedať že Ježiš len existoval,ale čo robil a ako sa choval.Spomínal svojho nebeského otca,robil zázraky,dokonca vzkriesenia mŕtvych.Všetko je to spísané a že tomu niekto verí a niekto neverí-možno to človek musí mať v sebe.Apoštoli po jeho odchode chodili po okolitých krajinách a hlásali evanjelium,hlásali to,čo videli na vlastné oči

lombardo1981

Človek, ktorý sa neubránil osobným invektívam sa sťažuje na osobné invektívy. :D
Bohužiaľ som iba skonštatovala situáciu. Vidím to takto. A nič na tom nebolo nepravdivé. Táto téma mi dá za pravdu.

"a medzi tym ze by som povedal ze existuje continent almir... lezi v tichom ocane a nevies dokazat ze neexistuje... pri kazdom prieskume si vymyslim vlastnost kontinentu ktora zabrani odhaleniu a ta daaa"
"ako vies ze dokazat existenicu ostrova ktory zmizne ked sa objavi lod na blizku atd"
"a inak ako ty vies ake dovody maju obyvatelia almiru ze schovavaju cely continent??..."

"lombardo1981 akoze nechapem ako som ta mal kde chytit za slovicko?? ja som zacal s mikulasom a ty mi drbnes ineho mikulasa tak ti drbnem na to priklad teda moznost ako by to vyzeralo kebyze argumentujem ako ty a ty mi to zacnes vycitat... ????"

lombardo1981

Logický dôsledok? Z jedného jediného nepriameho dôkazu? Jediný logický dôsledok, ktorý sa v tejto oblasti dá vyvodiť (tiež na základe nepriamych dôkazov), že Ježiš ako osoba (nie boh) existoval. Ale tu zase neplatí, že ak existoval, to sa rovná tomu, že je boh A, že ho nepovažujem za boha, automaticky neznamená, že neexistoval.

Ja ti poviem, čo sa ti nepáči. Nepáči sa ti predstava, že tvoje presvedčenie, ktoré inak nie je založené na dôkazoch (sám si to priznal), ja považujem za vieru. A je smutné, že niekto, kto sa neustále odvoláva na štatistiky, vedecké štúdie a podobne, dokáže tak manipulatívne prispôsobovať svoju argumentáciu. Aj keď sa jedná "iba" o hypotetické úvahy. A že niekto, kto sa prezentuje ako sa prezentuje, nemá dostatok chochmesu si overiť informácie a ihneď ich považuje za blabotanie a odbáčanie od témy.

Indícia pre teba. Pre veriacich znamená niečo iné. Ale už som ti to tu písala.

peterkos2

Ovečka,môžeš dať tie indície za odmietnutie Boha?
A nie sú indície za jeho prijatie?To si na tom s vedomosťami asi dosť zle,

0vecka

lombardo1981 uz som ti povedal ze je dost indicia na odmietnutie krestanskeho boha a niesu ziadne indicia za jeho prijatie... teda odmietnut ho nieje viera ale logicky dosledok dnesneho stavu vedomosti

lombardo1981

A neveriaci človek, ktorý nepresviedča veriacich o ich nesprávnom postoji je akože menej veriaci? Pretože o tomto to je. Ja osobne sa nehanbím za to, že svoju "nevieru" považujem za vieru.

0vecka

lombardo1981 a uz pochop ze co sa tejto diskusie tyka je uplne jedno ci veris alebo neveris... ja zastavam svoju poziciu a ty pises tak trosku od veci akoze bez urazky ale zakat mi tu vypisovat ze si neveriaca atd?? co to s tym ma spolocne?