Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo muzi nechcu dlhodobe vztahy?

Príspevok v téme: Prečo muzi nechcu dlhodobe vztahy?
NechápaváLucia

Ahojte,

chcela by som sa s Vami podeliť o svoj problém. Pred rokom a pol som sa rozišla so svojim posledným priateľom. Mala som vtedy 26 rokov. Asi po pol roku, ked zo mna vyprchal ten najvacsi smutok z rozchodu som sa zacala obzerat a tzv. hladat si noveho partnera. Vedela som, ze to nebudem mat lahke, nakolko muzi v 26 a viac rokoch su uz davno zadani, prip. maju rodiny a pod. Ale, ze to bude az taka zufala situacia som si nemyslela :( vsade okolo seba (ked vylucim tych zadanych) stretavam len same ponuky na sex a "ulet" na jednu noc a nic viac.. kazdy kto ma zavola von (nielen podnik, ale napr. aj sport, divadlo, kino a pod.) si automaticky pod tym predstavuje, ze ked sa dana aktivita skonci, ideme hned do postele. O muzoch s ktorymi som sa bavila cez net ani nehovorim- tam ked spomeniem, ze chcem chlapa na vztah, tak ma automaticky vysmeju.. ziadne kamaratstva, iba ak friends with benefits, ziadne spoznavanie, iba ak za tym bude aj sex; ziadna aktivita, ktora by sa neskoncila sexom, lebo akonahle spomeniem, ze chcem chlapa na lasku , vztah a pod. tak mi povedia, ze oni na take niesu. Ze radsej nahanaju baby na sex atd... Vidite to aj vy tak, ze ak baba ostane v takej situacii ako ja, tak je predurcena na samotu do konca zivota len zato, ze sa nechce vyspat s chlapom bez lasky?? :( dakujem za nazory :)

Fantasyi

Je to presne tak, kto s tebou nechce mat decko a s kym nechces mat decko ty, tam nie je laska. Mozes sa hadat do krvi, k tomuto zisteniu sa dopracujes, len vekom a skusenostami. Oboje ti chyba.

kvkhvk

Neviem11111,
Tvoj nazor ti neberiem, tiez nechcem ziadne deti, nikdy som ziadne nechcel, aj tak sa ich vela okolo mna moce..., no bol som alebo som do jedneho dievcata zamilovany, niekolko rokov,, deti som nechcel, no raz prisla taka tema z jej detstva, kedy bola ona uplne mimino, konkretne len taka obycajna vec, ze ona materske mlieko nemohla... no a vtedy prisla namna taka predstava mrnaveho dievcatka, ktora by sa podobala na svoju maminu, robila by tie iste veci zamlada, zrazu som zatuzil po dietati,, a akoby takto prezil uz od narodenia s mojou laskou,, ta laska ku dievcati sa tak akoby premietla aj k jej moznemu dievcatku..., uz presiel cas, a stale by som dieta chcel, ale len a len s touto jednou osobou, nikdy predtym a nikdy ani potom som dieta nechcel, vobec ziadne nechcem,, ale s nou ano,, skoda ze je uz prec...

neviem111111

filip, ved v poriadku, ale nie kazdy chce mat deti. ja mam k tomu odjakziva odpor. to nie je ze nechcem deti, nechcem byt mamou. a mam na to aj XY racionalnych dovodov /odhliadnuc od svojich pocitov/, pre ktore by som na tento svet dieta priviest nechcela. laska k niekomu to nezmeni. chapem, ze vacsinou ludia deti chcu, ale je aj par ludi, ktori nechcu a nic to nezmeni. tak ako su niektori ludia asexuali, tak su niektori ludia, ktori proste za ziadnu cenu deti mat nechcu.

Filip TT

neviem - ked niekoho veľmi ľúbiš, že už ani nevieš ako tú lásku vyjadriť, čo by tej lásky bolo hodné, tak zistíš, že jediné, čo to môže byť, je splodenie nového života. Že pozrieš na toho človiečika a vidíš. že to ste vy obaja spolu.

To, že je to pre niekoho skryté a nechápe to, tak to na tomto nič nemení.

neviem111111

a preco by clovek ktory nechce deti nemohol mat dlhodoby vztah? to je co za choru dedukciu? tuzba po laske a tuzba po detoch spolu podla mna nesuvisia. ja deti nechcem, ani teraz, ani nikdy. ale to predsa hned neznamena, ze clovek nechce niekoho lubit, byt lubeny, s niekym zostarnut. tvorit "rodinu". rodina nie je iba ty + on = deti. paradoxne, tych par ludi kt. poznam a maju na deti rovnaky/podobny nazor ako ja su monogamni, verni, lojalni a partnerov nestriedaju. co sa o tych, ktori sialene po detoch tuzia, povedat neda. len teraz je v mojom okoli manzelsky par, kt. ma jeden a pol rocne dieta a manzel uz podvadza.

kaporwave

"takže nie že by vôbec nikto dlhodobý vzťah nechcel, a to platí aj o mužoch, ale tá volnosť a možnosť sa zabávať im tie snahy "narúša"

nie je to len o zábave samozrejme. tá volnosť sa prejavuje aj tým spôsobom že sa človek nemusí vo vzťahu namáhať ale iba vymení partnera za niekoho kto by mal údajne lepšie spĺňať požiadavky.

kaporwave

"tak k tomuto by sa hodila aj otázka typu: načo su ludom kt nehcu deti dlhodobe vztahy? lebo to je v podstate tiez akoby si sa chcel len zabavat do konca zivota"
no ja netvrdím že by mali alebo nemali mať dlhodobé vzťahy. len vysvetlujem aká by mohla byť pravdepodobne jedna z príčin keby sa tie dlhodobé vzťahy mladým až tak nedarili.
inak ale ludí ktorí by deti vyslovene nikdy nechceli je málo si myslím. viac máš ludí ktorí MOMENTALNE deti nechcú lebo študujú, lebo xy dôvodov, ale chcú dlhodobý vzťah pretože s detmi do budúcnosti rátajú a hladajú si partnera s ktorým im to vydrží, ktorého si otestujú v dlhodobom vzťahu a prípadne s ním budú mať deti. a vôbec máš vela ludí ktorí jednoducho nechcú stále hladať nových partnerov a meniť ich ako ponožky. alebo sú tak proste naladení po citovej stránke, ono to je dané trochu aj biologicky (nie len), že máš ludí ktorí sa citovo viac viažu, napríklad. a potom je tu tá hlavne ženská romantická predstava toho pána pravého na život :)
takže nie že by vôbec nikto dlhodobý vzťah nechcel, a to platí aj o mužoch, ale tá volnosť a možnosť sa zabávať im tie snahy "narúša" :) a zároveň je väčší výskyt tých ktorí nejaký dlhodobý a vážnejší vzťah nechcú.

takže intelektuálky sa tiež degradujú ? .... :)

Fantasyi

Na Slovensku si chlapa nehladaj, su to same sedlaciny.
Na Slovensku ani CHlapa nenajdes.
Su rozmaznani mamickami, ktore ich vychovali k nezodpovednosti a lenivosti.