21 a tehotná, HAK zlyhala :(

Príspevok v téme: 21 a tehotná, HAK zlyhala :(
darinkamandarinka

ahojte, áno, som tehotná. som presne v 8TT. brala som hak, no niekde sa stala chyba. písala som do spoločnosti kde sa lieky vyrábajú, no v letáčiku je že 1z1000žien otehotnie, a ja som jedla z nich. mam 21 rokov, som po maturite a idem na výšku. môj priateľ tiež, no je o rok mladší. sme spolu už 4 roky. bábo sme plánovali, teda- rozprávali sa o budúcnosti. no nečakali sme že to príde už teraz :(
na portrat nechcem ísť kedže som zásadne proti, ale asi o tom budem musie't uvažovať. bojím sa rodičov, ich reakcie. veľmi. moja mama je riaditelka na zakladnej škole. takže si viete predstaviť jej reakciu :( otec workoholik a 3 vysoké školy. asi ma zabijú...
nasporených mám asi 3 000E, z brigád a sviatkov, no viem že mi to stačiť nebude.na nič. :( neviem čo dalej. priatel sa zrútil ešte viac ako ja. naozaj nevieme čo dalej..on sa bude musiet asi vzdat vysky a najst si pracu. a ja tiež zatial. :( a neviem kde budeme byvat, atd atd. mám strašne vela nezodpovedaných otázok. ale myslím že sa všetko dozviem ked to poviem rodičom a oni mi strašne vynadajú a pošlú k priateľovi, pravdepodobne :(
prosím, ak tu je niekto, kto má podobnú skúsenosť, napíšte. alebo niekto, s kým by som si mohla popísať o tom. ďakujem!!!!

ramos86

ovecka..radsej budem pohodlny s jednym dietatom ako sa nahanat v praci 12 hodiny a triast sa ze ci nahodou si nezlomim nohu aby som mal s coho platiti hypotetoku..ja sa furt pytam ake su dnesne moznosti?pokial clovek nezdedi nieco po rodicoch ..clovek sa musi zadlznit ja furt nechapem vy to nevidite ako dneska sa zije?:) ano pravdepodobne tak nezijes lebo nechapes...:)

0vecka

divocina1 vzhladom na to ze chodia len muzi tak ani ne... okrem toho tymto tvoja teoria uplne pada... podla mna tu ide viac o pohodlnost ako o to ze neni moznost...

divocina1

v minulosti bolo dobre to že každy jeden človek musel mať pracu nebolo bezdomovcov ako dnes bol pokojnejší život.. nebolo toľko chorých toľko rakoviny zo stresu..ľudia boli skromnejší ale spokojnejší... Ved slováci vôbec niesu šťastný národ.. to za tie neistoty v práci v bývaní potom je málo detí...všetko to do seba zappadá a nadvazuje to na seba..v minulosti mali rodiny 3,4,5 detí..dnes už sú rarita

láskajeláska

Ak budeš každé 3 roky tehotná s iným mužom, tak si na celý život zabezpečená: materská, výživné, prídavky.

ramos86

asik sa nezhodneme nikdy ale ja to vidim takto :) inac sme zasli az do roku 1943:) moc sme zakladatelke nepomohli :)

Filip TT

neboli sice exekutori ale boli komunisti a donasaci. Aj mojich rodicov udali a leteli zo statneho bytu. Preto museli tak fofrovat s tou stavbou. To sa dnes uz tak nezdoraznuje, ze ludia boli v bytoch iba podnajomnici a boli tam z milosti prislusnych ludi na prislusnych miestach.

0vecka

Filip TT ma ciastocne pravdu... inak moji stari tiez stavali sami a museli sa triast ci im nahodou ten barak nezoberu kedze obaja boli z disidentskych rodin. zadlzili sa na cely zivot atd..

inak neviem ako si niekto moze mysliet ze vtedy bolo lepsie... ftedy bolo lepsie ludom ktori nemali ziadne ambicie popripade mali ambicie a nemali svedomie. Neviem ci niekto z vas skusil odmietnut pozvanku do strany atd...alebo nemohol studovat lebo bol oznaceny za disidenta...

ramos86

filiptt urcite by brali hypoteku pri takej pracovnej existencii ako dnes??,to nie je ako kedysi exekutor neexistoval..dneska neplatis ides...podla teba kde je dneska istota?pomenuj mi to ?:)a rozhodne boh mi nepomoze:)