21 a tehotná, HAK zlyhala :(

Príspevok v téme: 21 a tehotná, HAK zlyhala :(
darinkamandarinka

ahojte, áno, som tehotná. som presne v 8TT. brala som hak, no niekde sa stala chyba. písala som do spoločnosti kde sa lieky vyrábajú, no v letáčiku je že 1z1000žien otehotnie, a ja som jedla z nich. mam 21 rokov, som po maturite a idem na výšku. môj priateľ tiež, no je o rok mladší. sme spolu už 4 roky. bábo sme plánovali, teda- rozprávali sa o budúcnosti. no nečakali sme že to príde už teraz :(
na portrat nechcem ísť kedže som zásadne proti, ale asi o tom budem musie't uvažovať. bojím sa rodičov, ich reakcie. veľmi. moja mama je riaditelka na zakladnej škole. takže si viete predstaviť jej reakciu :( otec workoholik a 3 vysoké školy. asi ma zabijú...
nasporených mám asi 3 000E, z brigád a sviatkov, no viem že mi to stačiť nebude.na nič. :( neviem čo dalej. priatel sa zrútil ešte viac ako ja. naozaj nevieme čo dalej..on sa bude musiet asi vzdat vysky a najst si pracu. a ja tiež zatial. :( a neviem kde budeme byvat, atd atd. mám strašne vela nezodpovedaných otázok. ale myslím že sa všetko dozviem ked to poviem rodičom a oni mi strašne vynadajú a pošlú k priateľovi, pravdepodobne :(
prosím, ak tu je niekto, kto má podobnú skúsenosť, napíšte. alebo niekto, s kým by som si mohla popísať o tom. ďakujem!!!!

Alvey

Tak to vyzerá že na VŠ môžeš nadobro zabudnúť a najbližšie roky ťa čaká "kolotoč" v podobe plienok, prebaľovania, kŕmenia atď., no pekne si si zavarila. A ak si budeš o pár rokov hľadať prácu, počítaj s tým, že s 2 malými deťmi a bez praxe o teba žiadny zamestnávateľ nebude mať záujem. Pokazila si si budúcnosť, samozrejme neúmyselne, ale čo už, nie si jediná ani posledná.

darinkamandarinka

Ahojte priatelia, pisem Vam s odstupom casu. Slubila som, ze Vas budem informovat, tak Vam chcem oznamit, ze nase radosti ale aj starosti sa zdvojnasobuju, kedze mi dnes pani doktorka potvrdila sonom, ze mi biju v brusku dve srdiecka.. :)

xem

čítal som si to tu tak zbežne hlavne od zakladatelky som rád že máš to čo potrebuješ a vaši to zobrali v pohode :) len sa chcem spýtať o aký druh HAK išlo nikde to nebolo spomenuté len to že si im do firmi písala

Kýčera

Darinka, nebolo tu nič, za čo by sme Ťa mali odsúdiť. Ty nie si dieťa, kt. čaká dieťa!
Áno, všetko je tak, ako má byť, ale neber to ako kríž! Je to Tvoj život a nik z nás ho za Teba žiť nebude, preto Ti doň kafrať nemôžeme. My máme tie svoje, aj tie svoje rozhodnutia a tie svoje dobré, či pokafrané životy.
Všetko zvládneš, všetko dokážeš. Máš okolo seba milujúcich ľudí, kt. Ti, vám pomôžu. Partnera, kt. v tejto životnej skúške obstál a môžeš sa oňho oprieť. Spravíš si aj tú VŠ.
Berieš to rozumne, aj naše príspevky. Dobrí ľudia ešte žijú. Vždy sa nájdu takí, kt. Ti budú priať, pomôžu, aj s tými detskými vecami.
Ak máš záujem, môžem Ti darovať nejaké oblečenie pre miminká.
Svoje bruško hladkaj, aj partner. Nech ten drobček vie, že ho máte už teraz radi, že sa naň tešíte. Môžeš mu spievať, rozprávať sa ním, púšťať mu hudbu...
Tak nech sa Ti všetko podarí tak, ako si to praješ, prajete. Bezproblémové tehotenstvo, zdravé bábo a skvelé rodinné vzťahy Ti želám.
A budem rada aj ja, ak sa nám sem - tam ozveš. : )

0vecka

ked budete byvat oddelene tak to fakt date... imho v takychto pripadoch je moznost potratu uplne chora... aj ked urcite niesom proti

inak paula je presny prototyp europskej kultury ked jej je cestovanie dolezitejsie ako potomstvo... fakt kvoli takymto mudrcov nasa kultura vymiera

Filip TT

Darinka zvladla si to dobre, aj vaši to zvládli vďaka Bohu dobre. Teraz je pred tebou úloha prijať to dieťatko a mať ho rada. Už teraz. Poznám jedno také malé dievčatko, ktoré bolo počaté mimo plán a hoci jeho mamam by tiež nešla nikdy na potrat, prvé mesiace mala problém prijať to, že ju čaká. To dievčatko, hneď ako sa naučilo rozprávať sa niekoľko krát do dňa mami pýtalo: "Mama ľúbiš ma? Aj ja teba ľúbim." Stále dookola jej mama musela potvrdzovať, že ju ľúbi.

Takže to tehotenstvo len netrp, ale prihováraj sa tomu dieťatku a ubezpečuj ho, že ho máš rada.

Inak nie každý človek ti potvrdí, že sex poatrí do každého vzťahu. Ja napríklad ti potvrdím, že sex patrí do manželstva. Jeden z dôvodov prečo, si si overila na vlastnej koži a overí si to aj tvoje ideťatko. Vašou spoločnou úlohou bude teraz budovať pevný manželský vzťah, v ktorom sa dieťatko bude cítiť bezpečne a bude vyrastať bez stresov a obáv. Vytvorte mu svojim vzťahom domov.
Ja si myslím, že na to máte. Vyzeráš byť rozumné dievča s citom a so zásadami.

Inak máš dobrý pravopis - poznám mladých čo vychodili základnú školu v zahraničí a tí majú so slovenským pravopisom dosť problém. Daj tu niekedy status prosím ako sa vám darí, aspoň keď sa narodí malé. Takýchto tém je tu viac, niekedy tie mamičky po pôrode napíšu....a fórum s apoteší :)

@ Čau Adria, dnes si si privstala.. :)

adr1a.

Darinkamandarinka. Tvoje dietatko je dar a urcite ti to vsetko raz v dobrom vrati. Je dobre, ze tvoj priatel, vasi rodicia pri vas stoja, podporuju vas a ze budete mat aj kde byvat. Je to vyborne a urcite si ten maly cloviecik ziska vsetkych srdiecka....
Tak vela zdravia tebe aj dietatku. Nech vam vsetko ok dopadne

.............

tak to mas velke stastie ze priatelovi rodicia maju byt..fakt si vaz vsetko co mas... niekto nema ani to a musi sa s dietatom pretlkat za ovela horsich podmienok..

kevinkevinovsky

gratulujem k spravemu rozhodnutiu. si naozaj mudre dievca, tvoje slova to hovoria:) velmi budem drzat palce, hlavne vela zdravia !zacina ti novy zivot! vela stastia :)