ahojte, áno, som tehotná. som presne v 8TT. brala som hak, no niekde sa stala chyba. písala som do spoločnosti kde sa lieky vyrábajú, no v letáčiku je že 1z1000žien otehotnie, a ja som jedla z nich. mam 21 rokov, som po maturite a idem na výšku. môj priateľ tiež, no je o rok mladší. sme spolu už 4 roky. bábo sme plánovali, teda- rozprávali sa o budúcnosti. no nečakali sme že to príde už teraz :(
na portrat nechcem ísť kedže som zásadne proti, ale asi o tom budem musie't uvažovať. bojím sa rodičov, ich reakcie. veľmi. moja mama je riaditelka na zakladnej škole. takže si viete predstaviť jej reakciu :( otec workoholik a 3 vysoké školy. asi ma zabijú...
nasporených mám asi 3 000E, z brigád a sviatkov, no viem že mi to stačiť nebude.na nič. :( neviem čo dalej. priatel sa zrútil ešte viac ako ja. naozaj nevieme čo dalej..on sa bude musiet asi vzdat vysky a najst si pracu. a ja tiež zatial. :( a neviem kde budeme byvat, atd atd. mám strašne vela nezodpovedaných otázok. ale myslím že sa všetko dozviem ked to poviem rodičom a oni mi strašne vynadajú a pošlú k priateľovi, pravdepodobne :(
prosím, ak tu je niekto, kto má podobnú skúsenosť, napíšte. alebo niekto, s kým by som si mohla popísať o tom. ďakujem!!!!
21 a tehotná, HAK zlyhala :(
Ale s tým treba rátať žiadna antikoncepcia nie je 100%!!!
dakujem velmi pekne za podporu, kazdy pozitivny komentar ma velmi potesi a podpori :) budem Vas informovat co a ako dalej. :)
chcela by som sa spytat Vas, mamiciek a oteckov, kedze sa v tom moc este nevyznam ( a to citam knihy od rana do vecera:) ) ci odporucate ten test krvny, na odhalenie genetickych poruch plodov. test je pomerne dost drahy, co som pozerala na internete. tak neviem ci investovat, ale zdravie malych mi je prvorade.
1. Zakladatelka temy je fake, uz len to meno tomu nasvedcuje (zdravim ta Mirus alebo nejakeho tvojho pokrvneho)
2. Ak to nie je fake, ale bohuzial je, tak sa s tebou priatel na 90% rozide lebo jeho reakcia nebola bohvieka pozitivna
3. Na VS zabudni ale mat vysoku skolu zas nie je vsetko
4. Nezakladaj fake temy.
A nehovoriac o tom, že pri dnešnom štýle štúdia (erazmus, podelené Bc a Mgr, rôzne dobrovoľnícke služby, ktoré mladí medzi sš a vš robia) ani nie je až také ojedinelé končiť Vš až vo vyššom veku a bez výraznej praxe. V tom zmysle máš ešte aj výhodu, lebo kým mnohé iné ženy si okolo 30ky budú snažiť zladiť práve začínajúcu kariéru (pre spomínané dôvody dnes často začíname až pred 30kou práve) s deťmi, ty už máś vybavené rovno dve detičky, ktoré v tom veku už budú po tom najnáročnejšom období, čo sa starostlivosti týka.
Gratulujem k dvojičkám, nech je všetko v poriadku :)
Darinkamandarinka, nenechaj sa znechutiť tuna blbými komentármi - ja sama mám v okolí 3 ženy, ktoré počas VŠ otehotneli a školu dokončili a dnes sú viac, než úspešné - z toho dve z nich študovali medicínu a zvládli to, dnes majú vlastnú prax a realizujú sa v tom, čo ich baví.
ahojte:) Kycera dakujem velmi pekne, az teraz som sa dostala na forum. vecicky mi uz dala susedka, a jedna znama. Dufam ze posluzia tie tvoje vecicky, a pomozu niekomu:)
Hak sa vola Lindynette, :)
Darinka mohla by si sem napísať akú antikoncepciu si užívala díky
No teda, darinkamandarinka, ú p r i m n ú s ú s t r a s ť ti želám. Poviem ti, nechcela by som byť na tvojom mieste. A tí, ktorí ti tu falošne prajú a blahoželajú, sú obyčajní pokrytci, ktorí sa tešia, že im alebo ich blízkym sa nič takéto neprihodilo. Si ešte veľmi mladá na to, aby si sa zahrabala medzi plienky, namiesto štúdia na VŠ. Popri 2 deckách si žiadnu VŠ neurobíš. Čo si si navarila, to máš.
Ahoj, Darinka, som veľmi rada, že si sa ozvala. Napísala si to tak krásne... Vidno, že sa tešíš, a že aj napriek problémom si šťastná. Nedaj si svoje šťastie vziať! Vždy sa nájdu ľudia, ktorí píšu sprostosti. možno len pre to, že Ti závidia. Mať detičky je to najkrajšie v živote, čo môže ženu stretnúť. Si, podľa mňa, veľmi vyspelá a rozumná a určite si nájdeš cestu, ako byť úspešná aj popri svojej rodinke. Z celého srdca Ti to prajem. Drž sa, a keď budeš mať niečo nové, daj vedieť, budem sa tešiť s Tebou.
alvey, slusny zivot sa da vybudovat aj bez vysokej skoly. pocas materskej dovolenky moze kludne zacat v niecom podnikat, vela mamiciek to tak robi.