21 a tehotná, HAK zlyhala :(

Príspevok v téme: 21 a tehotná, HAK zlyhala :(
darinkamandarinka

ahojte, áno, som tehotná. som presne v 8TT. brala som hak, no niekde sa stala chyba. písala som do spoločnosti kde sa lieky vyrábajú, no v letáčiku je že 1z1000žien otehotnie, a ja som jedla z nich. mam 21 rokov, som po maturite a idem na výšku. môj priateľ tiež, no je o rok mladší. sme spolu už 4 roky. bábo sme plánovali, teda- rozprávali sa o budúcnosti. no nečakali sme že to príde už teraz :(
na portrat nechcem ísť kedže som zásadne proti, ale asi o tom budem musie't uvažovať. bojím sa rodičov, ich reakcie. veľmi. moja mama je riaditelka na zakladnej škole. takže si viete predstaviť jej reakciu :( otec workoholik a 3 vysoké školy. asi ma zabijú...
nasporených mám asi 3 000E, z brigád a sviatkov, no viem že mi to stačiť nebude.na nič. :( neviem čo dalej. priatel sa zrútil ešte viac ako ja. naozaj nevieme čo dalej..on sa bude musiet asi vzdat vysky a najst si pracu. a ja tiež zatial. :( a neviem kde budeme byvat, atd atd. mám strašne vela nezodpovedaných otázok. ale myslím že sa všetko dozviem ked to poviem rodičom a oni mi strašne vynadajú a pošlú k priateľovi, pravdepodobne :(
prosím, ak tu je niekto, kto má podobnú skúsenosť, napíšte. alebo niekto, s kým by som si mohla popísať o tom. ďakujem!!!!

ramos86

divocina1..musim vyzdvihnut tvoj nazor spravne nemala hypoteku skoro na cely zivot...niekedy ich dostali..ja osobne keby som dostal byt atd tak sa zenim uz v 18 KYCERA..no na dnesnu dobu je velmi mlada...myslim si ze 97 percent mladych somnou sluhasia

Magduša31

štatistiky si možem napísať aj ja hoc aké ale stojím si za tým že keby ludia na Sk mali podmienky tak by mali deti aj mladší a mali by ich viac... dnes maš xy prípadov kedy majú páry deti neskoro a max. jedno prečo je to asi tak??

ramos86

Filip TT..no ano ale mali kde BYVAT!a mali PRACU! rodina bola zaklad!mas pocit ze v dnesnej dobe je to tak?zakladatelka temy drzime palce vasi to pochhopia..dnes 70 percent rodiny je rozvratene koli peniazom..strata prace atd bohuzial je to tak

Kýčera

Neboj sa, prežiješ to! Ako napísala Biela Kobra, "nie si taká mladá, máš na to akurát vek". Súhlasím! Nie si žiadne dieťa, si dospelá.
Filip zasa vyzdvihol Tvoju zodpovednosť a šetrnosť. Skutočne si si našetrila kopec peňazí. Je dokonca ochotný s detskými vecami aj pomôcť. Ja som cez víkend darovala drevenú postieľku a stoličku neznámemu páru. Dieťa nepotrebuje nové značkové handry, dieťa potrebuje lásku. A vždy sa nájdu ľudia, kt. si takto navzájom vypomáhajú. Tak sa obaja duševne pripravte, vypočujte si rodičov a skúste si dopredu pripraviť aj nejaké odpovede na otázky, bo sa budú pýtať. Veľa šťastia! : )

divocina1

Filip veru také podmienky tvoja mama nemala hypotéku na 30 rokov v 60tke pomaly splatený byt :-D to ozaj nemali to je fakt..

Filip TT

Magduša - to sa berie štatisticky, nie že ja poznám dva prípady. My napríklad máme známych, kde ona rodila prvý krát v 41 a je to ťažký prípad autizmu. A už ani nemajú šancu skúsiť to druhý krát.

neviem111111

ovecka, podla akej matematiky nestacia 2 deti na udrzanie populacie? ty nevidis kolko ludi je na zemi a akou neskutocnou rychlostou to ide nahor? aby potom tie vase deti mali tak za 50 rokov co jest a pit, ked bude na zemi 15 miliard ludi...

Filip TT

ramos - mne zas moja mama hovorí, že také podmienky ako majú matky dnes, to ona nemala. Mama neviem koľko času zabila tým, že dookola ručne plákala, vyvárala a žehlila textilné plienky. Keď niekam išla, nosila tie pokakané plienky so sebou v igelitke. Dnes máš jednorazovky, ani nevieš, že by to mal byť nejaký problém. Perieš v automatickej práčke, ani nevieš, že voľakedy sa veci ručne plákali a vyvárali. Do okresného mesta na kontroly autobusom - dnes majú nejaké auto už takmer všetci. Nie je kde zaparkovať.

Magduša31

ja som rodila ako 30 ročná moja sestra mala dieťa prvé v 32 a druhé v 34tke a obe máme úplne zdravé decká.Najmladšia sestra rodila teraz v 25tke a jej dcérka mala vážne zdravotné problémy.Poznám aj ženy ktoré mali druhé dieťa niečo pred 40tkou a všetko prebehlo bez problémov.Tak tu prosím prestante strašiť ženy . Čo sa autorky témy týka prajem jej veľa šťastia nech to všetko zvládne napriek mladému veku. Veľa žien by totiž malo rado deti aj skôr len keby to bolo na Slovensku také jednoduché vidíte že ani ona nemá bývanie a žiadne istoty. Keby nemali rodičov sú hotoví.