ahojte, áno, som tehotná. som presne v 8TT. brala som hak, no niekde sa stala chyba. písala som do spoločnosti kde sa lieky vyrábajú, no v letáčiku je že 1z1000žien otehotnie, a ja som jedla z nich. mam 21 rokov, som po maturite a idem na výšku. môj priateľ tiež, no je o rok mladší. sme spolu už 4 roky. bábo sme plánovali, teda- rozprávali sa o budúcnosti. no nečakali sme že to príde už teraz :(
na portrat nechcem ísť kedže som zásadne proti, ale asi o tom budem musie't uvažovať. bojím sa rodičov, ich reakcie. veľmi. moja mama je riaditelka na zakladnej škole. takže si viete predstaviť jej reakciu :( otec workoholik a 3 vysoké školy. asi ma zabijú...
nasporených mám asi 3 000E, z brigád a sviatkov, no viem že mi to stačiť nebude.na nič. :( neviem čo dalej. priatel sa zrútil ešte viac ako ja. naozaj nevieme čo dalej..on sa bude musiet asi vzdat vysky a najst si pracu. a ja tiež zatial. :( a neviem kde budeme byvat, atd atd. mám strašne vela nezodpovedaných otázok. ale myslím že sa všetko dozviem ked to poviem rodičom a oni mi strašne vynadajú a pošlú k priateľovi, pravdepodobne :(
prosím, ak tu je niekto, kto má podobnú skúsenosť, napíšte. alebo niekto, s kým by som si mohla popísať o tom. ďakujem!!!!
21 a tehotná, HAK zlyhala :(
ovecka...ano suhlasim ale v dnesnej dobe to uz neplati tomu ver...dneska sa malo deti rodia tak v mladom veku..a hlavne financie byvanie atd,..ano za komunistoch si mal vsetko byt pracu ..podmienky na RODINU!v dnesnej dobe toto nemas!aspon nie kazdy
dakujem Vam krasne vsetkym za rady!!! naozaj som cakala ze ma budete odsudzovat, preto som temu otvorila az dnes a s malou dusickou.. naozaj ste ma velmi podporili a pomohli mi :)
dnes sa to chystame povedat rodicom, tak napisem, ako to dopadlo. potrat som vylucila, ako napisal jeden radca, ze by ma to zrujnovalo, tak mal pravdu. nikdy som za to nebola, no aj napriek tomu ze je to uplne ine a inak sa nac tym premysla ked je clovek priamo v tej situacii, tak aj tak sme s priatelom zhodnotili ze to nebude vhodne, kvoli nasej psychike, vztahu, a aj tomu bezbrannemu malemu... a este aj kvoli schopnosti mat raz babo.
no samozrejme uvidim co rodicia, lebo neviem co mam cakat.
dakujem krasne este raz, ozvem sa navecer :)
ramos86 no ona ma pravdu.... je pravda ze dnes sa rodi od 30 vyssie ale su to vsetko rizikove veci... ono by malo byt normalne mat 3-4 deti kedze 2 na udrzanie populacie ani zdaleka nestaci...a teraz si spocitaj kedy by mala mat zena to 4. . ak zacne v 30 tak to 4 by malo prist v 40tke kde su uz brutalne rizika na defekty...
nehovoriac o tom ze napr na SK 20% parov nepocne dieta bez lekarskej pomoci. ono fakt ta 30tka biologicky nieje najvhodnejsi vek... skor ak sa bavime o 3-4 detoch je to uz ten posledny vlak...
dalsia vec pri rodeni v 40tke je ze ak sa aj nic nestane tak ak by malo to dieta tiez deti v 40tke tak sa ich pravdepodobne nai nedozije a decko odide z domu ked bude mat 65....
Biela Kobra_..to si robis srandu???to akoze naozaj myslis ze uz nie je taka mlada??preboha ved je este uplne mlada!!!!!!!!!!stebou nesuhlasuhlasim absolutne a ani hlavne v tom ze si dokazala ze je plodna..v dnesnej realite je to uplne ine ako v minulosti..dneska sa bojuje a mlady ktory maju tak skoro deti sa v 30tke rozvadzaju...to je realita..ano hovoris mudro to suhlasim ale sa prenes do dnesnej reality..stalo sa uz to nevratime a zakladatelke temy nech sa dari a nech si uzije svoje dieta:) ale rozhodne si myslim ze v dnesnej dobe je to priskoro
Nuž, Darinkamandarinka, stáva sa. Nie si prvá a nebudeš ani posledná, kt. sa takáto vec stala.
Máš tu príspevky a máš z čoho vyberať. Ak by som bola na Tvojom mieste, tak by som svoju pozornosť zamerala na ten od Bielej Kobry. Sú to múdre slová zrelej ženy, kt. Ti poskytla cenné rady.
Ja k tomu už nemám čo dodať. Snáď len to, ak je vôľa, riešenie sa už nájde. Dôležité je to, čo chceš Ty a Tvoj partner. Možno je toto Tvoja jediná šanca ako mať dieťa. A ešte jedna vec. Odpovedz si na otázku, či potrat nepoznamenal Tvoju psychiku, natrvalo. Tak sa rozhodni správne, aj ja Ti držím palce!
Darinka - nestala sa žiadna tragédia. Nediagnostikovali ti rakovinu. Ja ti gratulujem a prajem ti, aby si keď už odoznejú všetky šoky prežila krásne chvíle so svojím dieťatkom.
Celkom pekne si inak šetrila, na dieťatko ti to môže v pohode stačiť, keď to rozumne spravíš a budeš kojiť. Hovorím ti to z vlastnej skúsenosti. Bábätká totiž rastú rýchlo a v žiadnom prípade nestihnú znosiť veci. Ľudia, ktorým odrástli bábätká majú plno vecí, ktoré sú na nerozoznanie od nových a nevedia čo s nimi. Hovorím to z vlastnej skúsenosti. Keď sme čakali prvé dieťa, naši známi nás priam zavalili rôznymi vecami, manželka bola nešťastná, že si nemôže kúpiť niečo vlastné, keďže sme už všetko mali zadarmo. Dostali sme aj kočík, ohrádku, autosedačku, postieľky dokonca dve a neviem čo všetko. My sme potom tiež všetky veci, čo nám zostali darovali.
Čo sa týka štúdia - no asi ho budeš musieť prerušiť a potom si asi vypýtaš individuálny študijný plán. Dá sa to zvládnuť. Mám kamarátky čo si počas materskej spravili doktoráty, moja manželka si tiež rozširovala vzdelanie počas materskej.
Keď by si mala záujem, možno by som ti vedel s tými vecami pomôcť, bolo by škoda vyhadzovať peniaze za nové.
no tak s vyskou sa mozes rozlucit ale neviem preco by tvoj priatel musel acat hned makat? mali by ste to povedat rodicom a uvidite... ono take dieta zase az tak vela nestoji a ak vam rodiia pomozu tak to utiahnete...
Galapagos-Podľa teba, už by som bola tehotná?! To nie som ja, fakt ver mj. Alebo si tu témy založio ty pod iným nickom a teraz sa tváriš že.... Takže zakladateľka témy to nie som!!!!
no to ste si teda riadne zavarili obaja. Ja to zasa nevidím tak ružovo. Baba nemá nič ani kde bývať a čo je to dnes 3000 eur našetrených? možno tak na výbavu na dieťa ale byt zato nekúpi. A dalšia vec baba čo nemá prax vyjde zo školy potom ide hned na materskú má neskutočný problém nájsť si robotu. Žiadne vš vzdelanie,žiadna predošlá prax proste bude to mať strašne ťažké ak sa teraz rozhodne pre decko. Je naozaj strašne mladá jej priateľ tak isto a najhoršie je že oni nič nemajú. Už vidím reakcie jej rodičov. Za čias starych materi už sice baby boli matkami ale to sa nedá porovnať Rodičia jej chceli dobre tiež som v jjej veku strašne chcela dieťa ale ked som si zmyslela že nemám kde bývať a ako ho zabezpečiť rýchlo som si to rozmyslela .Som zato že dieťa nech má žena vtedy kedy sa nebude musiet triast ,,čo bude,,
Už som podobnú tému čítala nie je to náhodou Miruš?