Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

21 a tehotná, HAK zlyhala :(

Príspevok v téme: 21 a tehotná, HAK zlyhala :(
darinkamandarinka

ahojte, áno, som tehotná. som presne v 8TT. brala som hak, no niekde sa stala chyba. písala som do spoločnosti kde sa lieky vyrábajú, no v letáčiku je že 1z1000žien otehotnie, a ja som jedla z nich. mam 21 rokov, som po maturite a idem na výšku. môj priateľ tiež, no je o rok mladší. sme spolu už 4 roky. bábo sme plánovali, teda- rozprávali sa o budúcnosti. no nečakali sme že to príde už teraz :(
na portrat nechcem ísť kedže som zásadne proti, ale asi o tom budem musie't uvažovať. bojím sa rodičov, ich reakcie. veľmi. moja mama je riaditelka na zakladnej škole. takže si viete predstaviť jej reakciu :( otec workoholik a 3 vysoké školy. asi ma zabijú...
nasporených mám asi 3 000E, z brigád a sviatkov, no viem že mi to stačiť nebude.na nič. :( neviem čo dalej. priatel sa zrútil ešte viac ako ja. naozaj nevieme čo dalej..on sa bude musiet asi vzdat vysky a najst si pracu. a ja tiež zatial. :( a neviem kde budeme byvat, atd atd. mám strašne vela nezodpovedaných otázok. ale myslím že sa všetko dozviem ked to poviem rodičom a oni mi strašne vynadajú a pošlú k priateľovi, pravdepodobne :(
prosím, ak tu je niekto, kto má podobnú skúsenosť, napíšte. alebo niekto, s kým by som si mohla popísať o tom. ďakujem!!!!

ramos86

divocina1..zijem dycham chodim vsimam do lava do prava hore dole a 90 percent ludi bojuje..je to realita ale optimizmus musi byt:)

Filip TT

Ale moji rodicia by si tiez radi zobrali hypoteku a zaplatili stavebnu firmu. Keby taka moznost bola urcite by ju vyuzili. Ale stavebne firmy neboli ani hypoteky neboli. Museli si vsetko na tej stavbe odmakat sami. Dnesni 50tnici vyzeraju uplne inak ako 50tnici za mojej mladosti. Mama to doteraz spomina, ako sa tam strasne narobila.

Inak ked sa vam zda, ze dnes sa clovek musi bat o svoju existenciu a preto nemoze mat deti. Moji rodicia sa narodili v roku 1943 - uprostred vojny. Co mali ludia hovorit vtedy? Dedko bol vojakom na Ukrajine a potom robil v Nemecku...

divocina1

ramos presne si to vystihol...radsej prat plienky v rukach a netriast sa ze ked ochoriem a nezaplatim hypoteku tak ma vyhodia s detmi na ulicu...dakujem ze ma tu niekto chape dakujem

ramos86

filip tt..ale divocina ti chce povedat ze s hypotekou a s dnesnymi platmi sa zije velmi tazko.radsej by som pral plienky s istotami ako kedysi...mali to urcitie lepsie ako dnes lebo opakujem rodina niekedy znamenala ZAKLAD!

divocina1

Filip robili si všetko svojpomocne ale mali nato . Ver tomu že keby aj dnešný mladý mali tiež nato aby si postavili dom a mali by deti hoc aj v mladšom veku. V žiadnom prípade na teba neútočím len hovorím ako sa život vtedy a teraz. Vtedy sa človek nemusel triasť o svoju existenciu

0vecka

neviem111111 a to sa bavime o donosenych detoch... ak nastane po 2 mesiacoch potrat co neni tak zriedkave tak sa to zase cele posunie o dva roky... akoze min co sa casoveho planovania tyka treba ratat s 3-4 kusmi ba udrzaniea mozno mierny rast populacie .. ak ratas s 2-3 tak populacia vymiera

inak prave preto ze ludia rozmyslaju ako ty mame teraz problem s africkymi pristahovalcami... ak by sa europania drzali 3-4 kusov tak by sme ich nepotrebovali

Filip TT

divocina1 - co mozes hovorit ake podmienky mali moji rodicia. radicia rozobrali vlastnymi rukami rodicovsky dom na tehly, ocistili ich a postavili z toho novy dom, v ktorom potom byvali aj s mojou babkou az do jej smrti. Kto by toto uz dnes robil? Otec viezol mamu do porodnice rovno zo stavby. Bola tam do poslednej chvile. Vtedy ziadne stavebne firmy neboli. Vsetko si ludia robili svojpomocne.

0vecka

inak co sa komunizmu tyka boli tam aj vyhody... podla mna by nebolo zle mat hospodarstvo aj ciastocne planovane...co v podstate aj je aj ked sa hrame na uplne volny trh

Filip TT

neviem1111 - podľa tejto logiky sa stane len to, že národy ktoré nechcú žiť budú nahradené národmi, ktoré chcú žiť. Rímsky klub koncom 60. rokov predpovedal, že v 80. rokoch nastane vplyvom preľudnenia svetový hladomor. Toto za našej maldosti hovorili stále.

Teraz je 30 rokov po termíne a problémom európskych potravinárov je, že Rusko vyhlásilo embargo na dovoz potravín...

Etiópia, ktorá mala hádam vymrieť, ako nám stále ukazovali obrázky umierajúcich detí od hladu, mala v roku 1960 25 miliónov obyvateľov, dnes tam žije 85 miliónov ľudí. Človek sa pýta, prečo tam umierali deti od hladu, vtedy keď tam bolo len 25 alebo 40 miliónov ľudí? Ako to, že teraz tam môže žiť 85 miliónov ľudí?

0vecka

neviem111111 europska populacia vymiera... to je fakt
en.wikipedia.org
nebyt imigrantov tak by to bolo velmi citelne...

ak by kazda zena porodila 2 deti tak by ludia vymreli to je tie fakt :) a to nepocitam zeny ktore nemozu mat deti...

akoze v Europe je treba urcite viac ako 2 ak sa bavime o rodicoch ktori neziju z podpory..