ahojte, áno, som tehotná. som presne v 8TT. brala som hak, no niekde sa stala chyba. písala som do spoločnosti kde sa lieky vyrábajú, no v letáčiku je že 1z1000žien otehotnie, a ja som jedla z nich. mam 21 rokov, som po maturite a idem na výšku. môj priateľ tiež, no je o rok mladší. sme spolu už 4 roky. bábo sme plánovali, teda- rozprávali sa o budúcnosti. no nečakali sme že to príde už teraz :(
na portrat nechcem ísť kedže som zásadne proti, ale asi o tom budem musie't uvažovať. bojím sa rodičov, ich reakcie. veľmi. moja mama je riaditelka na zakladnej škole. takže si viete predstaviť jej reakciu :( otec workoholik a 3 vysoké školy. asi ma zabijú...
nasporených mám asi 3 000E, z brigád a sviatkov, no viem že mi to stačiť nebude.na nič. :( neviem čo dalej. priatel sa zrútil ešte viac ako ja. naozaj nevieme čo dalej..on sa bude musiet asi vzdat vysky a najst si pracu. a ja tiež zatial. :( a neviem kde budeme byvat, atd atd. mám strašne vela nezodpovedaných otázok. ale myslím že sa všetko dozviem ked to poviem rodičom a oni mi strašne vynadajú a pošlú k priateľovi, pravdepodobne :(
prosím, ak tu je niekto, kto má podobnú skúsenosť, napíšte. alebo niekto, s kým by som si mohla popísať o tom. ďakujem!!!!
21 a tehotná, HAK zlyhala :(
ved a co ine mali s tebou rodicia robit? to dieta za to nemoze
dakujem Vam za podporu, rodicia to uz vedia. nebolo to take zle ako som cakala. samozrejme to bez kriku a placu nebolo, a este sa dlho s tym budu vsetci zmierovat... ale suhlasili, aby som si babo nechala. boli zasadne proti potratu. priatelovi rodicia nam pozicaju zatial byt, ktory prenajimaju. budeme platit len naklady za vodu elektriku a tak. a veci ako ste mi poradili, budem kupovat z druhej ruky.
zatial som z toho velmi vystrasena, neviem si to predstavit..priatel skolu neprerusi, a ja si dam odklad a skusim o rok studovat externe.
zajtra si k tomu ideme este sadnut s rodicmi, je to vsetko velmi cerstve, tak nechcem este robit unahlene zavery. predsalen sa este moze cokolvek stat.
budem Vas teda informovat, teda tych ktori mi praju a podporuju ma, naozaj som rada ze som sem napisala, a poprosila o radu, aj ked s malou dusickou..:)
a Paula:) precestovala som velmi, velmi vela. a studovala som zakladnu skolu v Salzburgu a strednu vo Viedni, zila som mimo Slovenska kvoli praci rodicov, takze si myslim, ze mam dobre zaklady studia, a nemusim si platit za nieco extra tu. peniazky pojdu na babo, a vrati sa mi to niekolkonasobne z tej lasky, ako keby som si platila za studium. a ako napisal jeden clovek v diskusii, ze dieta je dar a nie trest, tak to je pravda.
Ja som sexualne zacala zit od 19, aj ked som uz 2 roky s priatelom chodila. som v tomto velmi dokladna, a dobre vychovana. a kazdy jeden clovek potvrdi, ze to patri ku normlanemu zdravemu vztahu, ( neratam 15 rocne dievcata, ktore sem niekedy pisu, ze mali nechtaneny styk, a ze asi su tehotne, a hned si bezia kupit tu potvoru-tabletku)...
vsetko je tak ako ma byt, a kazdy ma taky kriz, ktory dokaze uniest, mne prislo do zivota toto, tak verim ze to bude mat pozitivny vplyv a za pomoci rodicov a najblizsich to zvladneme vsetko na jednotku.
ale dakujem za dotaz:)
Naty rovno priznaj ze hladas krasavca a nie ziadnu oporu .aby si sa mohla chváliť sle tobti nepomôže to pominie
niekde nastala chyba? nemohlo sa stat ze si zabudla uzit tabletku?
Antipaula
Ty si riadne trápna...no ešte ju v tom povzbudzuj, aby mala ďalšie decká. A tých 3000 eur mohla radšej využiť na štúdium alebo cestovanie. A nie takto...dúfam, že jej rodičia poriadne vynadajú, veru by si zaslúžila.
Neboj sa, zvládnete to. Nepoznám študenta, ktorý mi po strednej našetrených 3000 €... a sexuj, koľko chceš.
čo by som dala ja za to mať dieť s niekým koho milujem a kto miluje mňa....až v ťažkých životných situáciách človek zistí kto pri ňom naozaj stojí, o koho sa môže oprieť a na koho sa môže spoľahnúť. Keď v ňom nájdeš oporu ver, že je to ten pravý a je pripravený byť otcom.
Tak si mala so sexom začať až vtedy, keď budeš na dieťa pripravená, a budeš naň mať vytvorené podmienky, teda najskôr po skončení VŠ. HAK vždy môže zlyhať, s tým si mala rátať. Teraz máš, čo si zaslúžiš. Pekne si si posrala život. To je daň za to, že si si užívala, keď si ešte nebola pripravená znášať dôsledky.
Každý máme taký život aký chceme, aký si urobíme :))
ramos86 nj sak to je tvoje rozhodnutie... ja sa radsej uskromnim...