21 a tehotná, HAK zlyhala :(

Príspevok v téme: 21 a tehotná, HAK zlyhala :(
darinkamandarinka

ahojte, áno, som tehotná. som presne v 8TT. brala som hak, no niekde sa stala chyba. písala som do spoločnosti kde sa lieky vyrábajú, no v letáčiku je že 1z1000žien otehotnie, a ja som jedla z nich. mam 21 rokov, som po maturite a idem na výšku. môj priateľ tiež, no je o rok mladší. sme spolu už 4 roky. bábo sme plánovali, teda- rozprávali sa o budúcnosti. no nečakali sme že to príde už teraz :(
na portrat nechcem ísť kedže som zásadne proti, ale asi o tom budem musie't uvažovať. bojím sa rodičov, ich reakcie. veľmi. moja mama je riaditelka na zakladnej škole. takže si viete predstaviť jej reakciu :( otec workoholik a 3 vysoké školy. asi ma zabijú...
nasporených mám asi 3 000E, z brigád a sviatkov, no viem že mi to stačiť nebude.na nič. :( neviem čo dalej. priatel sa zrútil ešte viac ako ja. naozaj nevieme čo dalej..on sa bude musiet asi vzdat vysky a najst si pracu. a ja tiež zatial. :( a neviem kde budeme byvat, atd atd. mám strašne vela nezodpovedaných otázok. ale myslím že sa všetko dozviem ked to poviem rodičom a oni mi strašne vynadajú a pošlú k priateľovi, pravdepodobne :(
prosím, ak tu je niekto, kto má podobnú skúsenosť, napíšte. alebo niekto, s kým by som si mohla popísať o tom. ďakujem!!!!

darinkamandarinka

dakujem Vam za podporu, rodicia to uz vedia. nebolo to take zle ako som cakala. samozrejme to bez kriku a placu nebolo, a este sa dlho s tym budu vsetci zmierovat... ale suhlasili, aby som si babo nechala. boli zasadne proti potratu. priatelovi rodicia nam pozicaju zatial byt, ktory prenajimaju. budeme platit len naklady za vodu elektriku a tak. a veci ako ste mi poradili, budem kupovat z druhej ruky.
zatial som z toho velmi vystrasena, neviem si to predstavit..priatel skolu neprerusi, a ja si dam odklad a skusim o rok studovat externe.
zajtra si k tomu ideme este sadnut s rodicmi, je to vsetko velmi cerstve, tak nechcem este robit unahlene zavery. predsalen sa este moze cokolvek stat.
budem Vas teda informovat, teda tych ktori mi praju a podporuju ma, naozaj som rada ze som sem napisala, a poprosila o radu, aj ked s malou dusickou..:)

a Paula:) precestovala som velmi, velmi vela. a studovala som zakladnu skolu v Salzburgu a strednu vo Viedni, zila som mimo Slovenska kvoli praci rodicov, takze si myslim, ze mam dobre zaklady studia, a nemusim si platit za nieco extra tu. peniazky pojdu na babo, a vrati sa mi to niekolkonasobne z tej lasky, ako keby som si platila za studium. a ako napisal jeden clovek v diskusii, ze dieta je dar a nie trest, tak to je pravda.
Ja som sexualne zacala zit od 19, aj ked som uz 2 roky s priatelom chodila. som v tomto velmi dokladna, a dobre vychovana. a kazdy jeden clovek potvrdi, ze to patri ku normlanemu zdravemu vztahu, ( neratam 15 rocne dievcata, ktore sem niekedy pisu, ze mali nechtaneny styk, a ze asi su tehotne, a hned si bezia kupit tu potvoru-tabletku)...
vsetko je tak ako ma byt, a kazdy ma taky kriz, ktory dokaze uniest, mne prislo do zivota toto, tak verim ze to bude mat pozitivny vplyv a za pomoci rodicov a najblizsich to zvladneme vsetko na jednotku.
ale dakujem za dotaz:)

Facecc

Naty rovno priznaj ze hladas krasavca a nie ziadnu oporu .aby si sa mohla chváliť sle tobti nepomôže to pominie

Paula96

Antipaula
Ty si riadne trápna...no ešte ju v tom povzbudzuj, aby mala ďalšie decká. A tých 3000 eur mohla radšej využiť na štúdium alebo cestovanie. A nie takto...dúfam, že jej rodičia poriadne vynadajú, veru by si zaslúžila.

antipaula

Neboj sa, zvládnete to. Nepoznám študenta, ktorý mi po strednej našetrených 3000 €... a sexuj, koľko chceš.

Naty11

čo by som dala ja za to mať dieť s niekým koho milujem a kto miluje mňa....až v ťažkých životných situáciách človek zistí kto pri ňom naozaj stojí, o koho sa môže oprieť a na koho sa môže spoľahnúť. Keď v ňom nájdeš oporu ver, že je to ten pravý a je pripravený byť otcom.

Paula96

Tak si mala so sexom začať až vtedy, keď budeš na dieťa pripravená, a budeš naň mať vytvorené podmienky, teda najskôr po skončení VŠ. HAK vždy môže zlyhať, s tým si mala rátať. Teraz máš, čo si zaslúžiš. Pekne si si posrala život. To je daň za to, že si si užívala, keď si ešte nebola pripravená znášať dôsledky.