to je vazne taky problem najst si normalneho pekneho chlapca na vztah?
mala som uz 30 rokov
hladam na pokeci, tam vsak narazim bud na nevzhladnych alebo uchylakov alebo potom na takych ktorym clovek napise a oni viac nereaguju a spravaju sa ako vykastrovany a pojem zena im nic nehovori.
v realnom zivote to tiez nieje vesele, bud je to zadany, nepekny, uchyl, zufalec, alebo primlady ci ma nejaky problem so sebou ako zavislost na alkohole, na automatoch,ma nejaku uchylku, zvratenost, atd.
inac ked chodim do spolocnosti za zabavou, podujatiami kulturnymi a ine tak o mna muzi nejavia zaujem.
kde je problem?
v dvadstiatich som mala zaujemcov ale bud to boli kratkodobe vztahy alebo som sa ja nechcela viazat lebo som si chcela vychutnavat slobodu a volnost
tiez to neboli ktovieaki supermani ale vyber bol lepsi
To uz vazne normalni muzi vymreli?
taky jeden - nemusis byt gambler, ako nakupna maniacka. Staci rozlicny pohlad na financie. Niekto mysli na rodinu, studium deti, dochodok. A niekto mysli na zabavu, cacky macky a ine nezbytne dolezitosti frikulinovskeho charakteru. Napr. su zeny, so sa im vyvoj zastavil niekde v puberte a su spravanim dodnes ako studentky, bez zodpovenosti. Takze mas pravdu, rodinu treba chranit.
Iste ked je manzelka zavisla na nakupovani kabeliek a topanok, alebo ked je manzel gambler, treba branit rodinu. Aby mohla fungovat. Aby nam neodpojili elektrinu a deti sa neucili pri svieckach.
To sa ale brani RODINA, ked jeden jej clen zlyhava. Ked sa ale pocita
kto dal do spolocneho viac a kto menej, alebo ked sa jeden snazi vyuzit toho druheho pre seba, tak tam je jasne, ze sa pocita s rozchodom a ze kto z toho ako vyjde. Tam sa ta rodina uz de facto rozlozila.
ups, zle pocitam. Ostalo 400EUR na ucte, nie 500EUR... a zena si chce dopriat 700EUR mobil, lebo aj kamaratka taky ma....
taky jeden:
a v com je problem ? Oddelene financie su moznostou zachrany vztahu, ked maju partneri diametralny nazor na ich pouzitie.
Predstav si, ze zarabas. Povedzme, ze zarobis 1500 EUR /je jedno, ci viac, ci menej/. Manzelku mas na materskej/rodicaku a ona ma len prijem od statu, alebo nezarobi nic. Nechajme jej 200EUR rodicak. Ona da 200EUR + 1500EUR tvojich na spolocny ucet. Takze tam mate 1700EUR a peniaze su uz spolocne. Povedzme, ze mate mesacne naklady na domacnost 1300 EUR. Takze tam ostalo 500EUR. Ona s povie, ze si kupi novy telefon za 700EUR, alebo pojde na dovolenku s tebou, ci bez teba. Proste chce. Za chvilu, aj ked si tam nieco nasetril, mate nulu, alebo ste v minuse. Pritom este nebude riesit ani pripadnu stratu zamestnania, zdravie, ci otazku dochodku. Takymto sposobom onedlho mozete skoncit pod mostom. Lebo citi, ze sa musi odmenit, dopriat si. Vsak sa stara o deti a ty zarabas. Stale sa ti bude zdat spolocny ucet taky dobry ?
normalny: ale to predpoklada, ze maju nejake oddelene financovanie, ze kazdy z nich ma svoj rozpocet, svoje prijmy, svoje vydaje a svoj majetok. Proste nefunguju ako rodina.
druhý normálny: vidim to u seba, v mojej rodine, i okoli... Uplne rovnako ako popisujes. Generacia zien nieco po 30tke a menej - si zvykla, ze muz sa o vsedko postara a presne tak je to ako popisujes. Riesit nieco spolocne, to nie. Ved muz by mal vsetko robit a zena iba rozkazovat.
taky jeden - necital si pozorne asi co pisal druhý normálny. On ma dom pred dofinancovanim a chce doplatit zbytok na 1:1 a potom prepise na zenu, aby bola polovicnou vlastnickou aj na papieri. To neznamena, ze chcel 50 percent za dom, ale skor, ze po zene chcel, aby prispela napr. 5 percent a on zaplatil 95. To je pomer 1:19. Keby nemala prijem, ani moznost, tak od nej nepyta asi nic, ale je pravdepodobne, ze prijem ma a sprava sa "muz zaplati" a zienka si pcha do puncochy. Pritom chce barak mat, ci spoluvlastnit, ale aby jej ho zabezpecil niekto iny a prepisal ho na nu. Bez pricinenia... Takto podobne som to videl aj u rodiny, ci okoli.
mesacny princ: jedna vec je zatat zuby a znasat to istu dobu, ale ine je vidiet, ze take spravanie zenu len utvrdzuje v tom, ze robi dobre a ze chlap je jej otrok, co ma plnit jej poziadavky a potrebuje ho iba vtedy a iba na to, aby ich plnil. Inak su take damy tvariace sa velmi nezavislo.
Som ITčkár moja žena je profesorka na gymnáziu. Vyše 10 rokov bola na materskej, keďže s posledným dieťaťom bola na predĺženej materskej do 6 rokov. Zarába asi tretinu toho čo ja. Ako by som jej mohol povedať, že ideme s investíciou do domu 50% ? Veď to je smiešne.
Aj tak sú všetky jej peniaze moje a moje peniaze jej, keďže máme spoločný účet. Aj keď právne to tak nie je, keďže banky to neumožňujú.
čo je zlé na tom byť sám?: ja som sama a nemenila by som teda momentálne určite nie ked vidím tie dnešné vzťahy že sa každý podvádza že ľudia sa tvária šťastne iba na oko... že nikomu nemôžete veriť je to strašne smutné..je totálna kríza hodnôt... ja sa ani nečudujem keby prišla nejaká vojna alebo nejaký vážny reset spoločnosti... zaslúžime si to zato aký sme ostali sprostí...
O mne, celý život driem či už v práci, alebo doma, všetky dovolenky pracovné, všetky peniaze šli na bývanie, dal som do toho vyše 100 tis eur. Nerobil som to pre seba, ja by som sa v tom stratil, robil som to pre rodinu. Ešte mi chýba na dokončenie xx 000,- mne by stačilo aspoň trochu skromnosti a dal som sľub, že ak ona dá na chýbajúcu časť 50%, tak ja dám 50% tak pri kolaudácii budeme vlastníci 1:1. Takže viete ako to dopadlo, okrem toho platím náklady na domácnosť, výlety atď. A v okolí vidím to isté.
Ženy si zvykli na model, keď je nápadníkov stoja v rade, platia za ňu, stále ju niekto balí a na to stačí, keď je dievča vo všetkom priemerná, ona nemusí byť nič extra a záujem bude veľký.
Ľudskej bytosti musíte najskôr niečo dať, až potom môžete žiadať!
Kto je to ,,normálny,, človek???
Aj ja mám teraz problém, pretože nie som dokonalý ale nevzdávam to. Aj keď to občas veľmi bolí, tak človek by mal zatnúť zuby a vydržať takéto životné skúšky, sklamania a rôzne nepríjemné situácie...poučiť sa z nich a ísť ďalej. Pretože nikto nie je dokonalý a všetci sme takými, akými sa rozhodneme byť. Nemôžeme sa súdiť, nemôžu nás súdiť iní ale môžeme byť pre iných tým, čím sme sa vždy snažili byť.
Už som padol na zem x krát, veľakrát som sa topil a dotkol sa dokonca dna ale nevzdávam to a stále som tu a bojujem. Možno pre xy žien je človek ktorý žije s mamičkou, nemá žiadnu prácu, financie, ktorý má zdravotné problémy, problémy v iných oblastiach či so psychikou neperspektívny do života ale napriek tomu som rád na tomto svete. Som aký som a ak nie som pre niekoho ,,normálny,, tak nevadí. Nájde sa niekto pre koho budem môcť vytvoriť aspoň kúsok niečoho pekného a prežiť s tým človekom aspoň okamih svojho života. Možno si nezaložím rodinu, možno ma zajtra zrazí auto ale budem žiť na tomto svete najlepšie ako viem a budem bojovať.
Nikto nemá návod na to, ako byť dokonalým. Sila mamonu je hrozivá a všetko čomu som kedy veril je odrazu veľmi ťažké uskutočniť. Ale možno sa to dá.
Ak hľadáte dokonalosť, tak ju nikdy nenájdete! Dokonalosť znamená porozumenie a pochopenie druhých bytostí, ich správanie a zrkadlenia vás samých.
Ak to pochopíte, tak uvidíte v každej jednej bytosti tú ,,dokonalosť, ktorú bohužiaľ mnohí nevidia a je zatienená našimi návodmi, egom, spomienkami a všetkým čo človek kedy prežil a čomu verí.
Ani ja som túto skúšku života ešte nezvládol ale snažím sa. Je to veľmi zložitý proces v prípade ,,môjho ja,, ale nevzdávam ani túto životnú skúšku. Pretože je to hlavná skúška, ktorá je možno najdôležitejšia zo všetkých.
nehľadajte ,,normálnosť,, či ,,dokonalosť,, ale skúste sa pozrieť do zrkadla či aj tam je to isté. Či je to zrkadlo také čisté, aby ste cez neho videli na druhú stranu, alebo či sa naopak odráža ako bežné zrkadlá.
Hľadajte pravdu v sebe a nájdete pokoj.