to je vazne taky problem najst si normalneho pekneho chlapca na vztah?
mala som uz 30 rokov
hladam na pokeci, tam vsak narazim bud na nevzhladnych alebo uchylakov alebo potom na takych ktorym clovek napise a oni viac nereaguju a spravaju sa ako vykastrovany a pojem zena im nic nehovori.
v realnom zivote to tiez nieje vesele, bud je to zadany, nepekny, uchyl, zufalec, alebo primlady ci ma nejaky problem so sebou ako zavislost na alkohole, na automatoch,ma nejaku uchylku, zvratenost, atd.
inac ked chodim do spolocnosti za zabavou, podujatiami kulturnymi a ine tak o mna muzi nejavia zaujem.
kde je problem?
v dvadstiatich som mala zaujemcov ale bud to boli kratkodobe vztahy alebo som sa ja nechcela viazat lebo som si chcela vychutnavat slobodu a volnost
tiez to neboli ktovieaki supermani ale vyber bol lepsi
To uz vazne normalni muzi vymreli?
nevymreli :)
aleluja v mojom okolí je nespočetné množstvo 30tnikov a 30tničiek bez detí a slobodných môj brat má teraz v 35tke prvého syna s 30 ročnou manželkou... pretože najprv si postavili dom,dokončili si školu samozrejme niečo si odpracovali a až potom synček. Malý je zdravý a krásny a plánujú aj viac detí. Poznám taktiež maminy čo majú druhé tretie dieťa vo veku 35-40 ba niektoré aj neskoršie a bez problémov . Moja staršia kolegyna má teraz malú bohužiaľ v mladosti sa jej vôbec nedarilo otehotniet dcérku má až teraz ale to ako sa z nej teší ako ju miluje a vychováva to je úžasné. Dovolím si tvrdiť že taký vzťah so svojim dieťaťom nemá ani mladšia matka pretože tie vedia len vrieskať ale nie vychovávať. Tá pozitívna energia a radosť ktorú má vo svojej rodine je závideniahodná a naozaj to nevidím ani u mladých párov .
Fantasyi, konecne pekny koment. Netreba reagovat na taketo temy. Su umele a sluzia na sirenie nenavisti, lebo o pomoc tu nejde. A pritom pomoc je hlavna napln tohto fora.
fantasyi mas uplnu pravdu terajsia situacia nam kvalitne dodrbkala vztahy rodiny a vsetko. Co sa tyka blavy je uplne smiesne ake ceny si davaju za byty a podnajmy. Nech sa na mna nikto nehneva ale aby v Ba niekto prenajimal zaprdenu garsonku par m2 tzn jedna izbicka kde mas spat varit a chodit na hajzel za 400-500 eur na osobu plus energie tak to je vrchol nenazranosti. A ceny bytov ani nehovorim . Drahsie nez rodinny dom. V Rajke mas !domy! za ceny okolo 50 000 eur a byt v ba som minule videla dvojizbak za 200 000 eur. Este sa mi najviac paci jak tamojsi realitaci napisu ze fantasticka cena a luxusna cast aby ospravedlnili kolko to stoji. Pod 100 000e + v Ba uz ani nekupis byt. Ceny bytov su dnes katastrofalne aj kebyze zarabas 1000 eur ti to je malo.
Mne sa pacila pointa prispevku velkeho brata. Je nezmysel, aby bola vyska najmu a hypoteky rovnaka. Bratislava je obycajna zaprdena dedina, to len bratislavcania su arogantni a namysleni, ale nemaju byt preco. V zivote odtial nevytiahli nos, ti, co boli von su ovela skromnejsi a ked porovnas napr.Londyn, ci inu metropolu s BA, tak sa len smejes. Ceny bytov su lacnejsie aj v Rakusku. Trh nehnutelnosti naozaj treba regulovat. Ved sa pozrite, co robi nestabilna ekonomicka situacia a ceny bytov, ci najmov na Slovensku, so vztahmi. Zeny s muzmi si idu po krku, nadavaju na seba a vinnik je niekto iny. Ludia su nespokojni, frustrovani, zatrpknuti. Muzi by aj radi boli muzmi, ale jednoducho nemaju na to v tomto state. Zeny na to tiez nemaju, lebo ziadna rovnopravnost, zena nikdy nezarobi tolko ako muz, muz zaraba viac, lebo je stale povazovany za zivitela rodiny. Uz si prosim uvedomte realitu a prestante na seba plut. Ani jedna strana za to nemoze, prestante burat to, k comu nas dlhe roky vychovavali. Ked nema na to muz, tak to hodim na zenu, nech sa postara o vsetko. Proste v tomto state, pokial sa nic nezmeni, to ani muz a ani zena, nedokaze. Muzi maju zeny milovat a zeny si maju muzov vazit, no a naopak. Nebvinujte sa navzajom kvoli situacii v tomto state. Velky brat, mnohi to mali v predvolebnom programe a nakoniec ostalo iba pri sluboch. Jedina cesta je vyvijat vacsi tlak pomocou verejnej mienky a netolerovat zlodejov, ktori sa na nas obohacuju, kym my zivorime a berieme si slucky na krk prostrednictvom hypotek.
velky brat: ty si istotne ficovolic, co potrebuje istoty.
vyska najmu je rozna napriec celym slovenskom. ked nemas na najom v BA, tak sa vrat tam odkial si prisiel a byvaj si v lacnejsom.
prave zato ze som nezdedila ako nejake deticky co sa k byvaniu dostali len tak som si vzala hypo. Len pre info otec mi zomrel pred rokmi mama ostala sama a berie invalidny.Tiez som sa mohla lutovat ale to je uz o inom. Proste tu ide o to ze bojujem ako sa da. A bohuzial bez penazi sa fakt nepohnes dnes. Ani ja som pred rokmi nemala nic a keby nezmenim svoj pristup nemusela som mat doteraz.
Ja som to uz pisal ze problemom je aj to v akej krajine zijete. Vam akoze pripada v poriadku nemoznost vybrat si iny sposob byvania nez len hypoteku alebo podnajom za ktory platite tolko co za hypoteku ? To vas ani trochu netrapi ? Mali by ste si to tu zariadit, mali by ste byt uvazlivi koho si zvolite do vlady alebo samospravy a co ma vo svojom programe, ci mysli na vas a vase zakladne ptreby akou je aj byvanie a ci su to len populisticke recicky alebo rozumne a detailne vypracovany plan. Tak je to moji zlati. Kde mate napriklad lacnejsie najomne byty nez tie za hypoteku do ktorych by sa aspon docasne mohli nastahovat mlade rodinky alebo pariky ? V niektorych inych a podotykam vyspelejsich krajinach je dokonca zo zakona dane ze cast bytov ktore sa postavia musia byt byty najomne.
Bolo by to totiz velke odlahcenie. Samozrejme ze za sucasnych okolnosti sa ludia citia pod tlakom. Niektori hlavne zeny ked sa boja vziat zodpovednost ohladom byvania do vlastnych ruk to prenechavaju na muzovi vyhovarajuc sa pritom na zazite stereotypy, muz zivitel. Ine ked tu zodpovednost vezmu na seba su potom cele nervozne a nervozne su aj na muza a su velmi kriticke pri vybere. Zeny celkovo to beru trochu inak lebo ten tlak byt matkou je u nich iny nez muzska predstava byt otcom. Ked uz nic ine tak muzov az tak velmi netlacia biologicke hodiny. V tom je dost rozdiel.
Tu sa vlastne ukazuje ako kto reaguje pod stresom. Niektore zeny len pi*uju na muzov a obhryzaju si pritom nechty pri predstave nad svojou buducnostou. Ja hovorim ze treba spojit hlavy dokopy. Ked je situacia aka je treba zmenit taktiku. Zeny by mali prestat posudzovat iba podla toho ako muz byva ale ci je pracovity a aky ma charakter. A potom treba byt otvorena moznostiam. Mam ja byt ideme ku mne, mas ty byt ideme k tebe, nemame ani jeden, ideme do podnajmu a casom to trebars zmenime, alebo ked sa da byvame vo viacgeneracnom dome byte ale o tom su prave tie vztahy. Ide o to ze chceme byt spolu kvoli jeden druhemu a nie kvoli mamonu ako uz napisala aj Kycera. Vsetko sa da len netreba mat zuzeny obmedzeny pohlad na svet. Potom sa clovek v zivote obera o pokoj a radost. Inak zaujimalo by ma ci dotycne damy a slecny vobec niekedy niekoho skutocne lubili preto aky je a nie preto co vlastni a pre vyhody.
kokos**
ja osobne som vzdy povazoval za velmi nestastne az plytke, ak niekto druheho cloveka, alebo jeho zivot posudzuje len skrz to, co dosiahol, ako zije, kde zije, kolko zaraba, atd... je to osobna vec kazdeho cloveka a mna by nikdy ani nenapadlo hodnotit cloveka na zaklade jeho "uspechov". Lebo to je ta najhorsie, co moze byt. Mozno si to autorka neuvedomuje a preto je opustena a osamela. Kym clovek neprekona tuzbu posudzovat ludi podla dost ubohych kriterii, dovtedy nikdy nebude stastny.
diana ty si zase jedna z tych co vsetko sudia cez peniaze, za to, ze ty mas dve roboty a mas hypo tak si mohla byt sikovnejsia mat lepsi job a stacil by ti mozno len jeden prijem, alebo si mohla zdedit, ty sa na to pozeras len cez ten subjektivny svoj mozno nespravny pohlad, ten tvoj kolega je u teba odpisany, ale nevies co prezil ake boli okolnosti, proste ty si ho odpisala