to je vazne taky problem najst si normalneho pekneho chlapca na vztah?
mala som uz 30 rokov
hladam na pokeci, tam vsak narazim bud na nevzhladnych alebo uchylakov alebo potom na takych ktorym clovek napise a oni viac nereaguju a spravaju sa ako vykastrovany a pojem zena im nic nehovori.
v realnom zivote to tiez nieje vesele, bud je to zadany, nepekny, uchyl, zufalec, alebo primlady ci ma nejaky problem so sebou ako zavislost na alkohole, na automatoch,ma nejaku uchylku, zvratenost, atd.
inac ked chodim do spolocnosti za zabavou, podujatiami kulturnymi a ine tak o mna muzi nejavia zaujem.
kde je problem?
v dvadstiatich som mala zaujemcov ale bud to boli kratkodobe vztahy alebo som sa ja nechcela viazat lebo som si chcela vychutnavat slobodu a volnost
tiez to neboli ktovieaki supermani ale vyber bol lepsi
To uz vazne normalni muzi vymreli?
ako by si si prectavovala svojho frajera ???? opis nam ho...
ahojte :-D ja mám tiež tento problém a to mám spomínaných 25 rokov :) absolvovala som niekolko rande s jedným to už vyzeralo nádejne chlapec tak starý ako ja potom mi povedal že si od toho nemám nič sľubovať potom taký čo mal 30 a cítil sa na 20 chcel len kamarátky s výhodami potom dalšie rande s takým čo mi zatajil dieta a ženu :) čo vám poviem je z čoho vyberať v dnešnej dobe :-D
áno v 20-25tke si ľudia nájdu lásky svojich životov a v 40tke už je každá druhá rozvedená a deti a všetky starosti ostanú jej na krku lebo muža sa už nič netýka...toto je realita zložte ružové okuliare
ach jaj zadubenost slovenská vitaj :D aké by to bolo všetko krásne v 25tke stretnúť lásku svojho života že? len keby to tak ideálne fungovalo aj v realite... moja sestra si tiež myslela že stretla muža svojho života... mala 25 rokov a porodila prvé decko... po narodení malého si jej muž našiel partičku začal hrať automaty presral jej všetky úspory čo mala zo zahraničia pokradol jej šperky a predal a dnes má 27 je sama a navyše malý má zdravotné problémy a čo chlap? vyhovára sa ako môže nepomôže jej akoby syn ani nebol jeho už je s dalšou ženou neplatí jej výživné.... sestra sa aj neskôr dozvedela že už jedno decko mal a vôbec nič o tom nevedela... ..nekritizujte ľudí že ešte nemajú deti alebo ešte nemali svadby ja sa ani nečudujem poviem vám pravdu.. na SLovensku kde sú rozvody ako na bežiacom páse a ľudia sú na nich šťastnejší ako na svojich svadbách sa to ani neoplatí...
ako tu každý kritizuje 30tničky ako nejaké babičky čo už nemajú šancu popritom sú ovela lepšie partnerky ako nevybúrená 20tka čo dá na diskotéke každému... chlapi sú strašne nesebakritický aj ked majú 48 plešinu a pivné brucho tak chcú pomaly babu čo má 19 akože fakt nechápem niekedy že sa nepozrú ani do zrkadla a nemajú kúsok sebakritiky lebo mladú budú mať na chvíľu ale tá ich potom kopne do prdele aj tak... popritom žena čo má okolo 30 je rozumnejšia má už nejakú karieru vybudovanu než študentka bez koruny s ktorou si človek ani život nemôže plánovať...
Veru kedysi viedli ludia skromny sposob zivota, vacsina na dedine, vidieku... a tak to bolo o rodine, nevymyslali, do 25tky sa pre mne hladal zenich... a tak boli normalne rodiny povacsinou.
Teraz baby v 20tke zurkuju, uzivaju si zivota, robia si kariery, tazko studuju na VS a nechavaju to na potom. Ale ked sa spamataju v 30tke, zistia, ze to uz vobec nieje take lahke najst niekoho normal free na rodinu, deti... nehovoriac o tom, ze este aj 30rocny casto hladaju 20tky, lebo vyzeraju proste mladsie,krajsie... este aj 20tka ti lahko moze vyfuknut 30rocneho... cize mas malo z coho vyberat a este konkurencia su aj mlade. Co Ti na to povedat? Bojuj a nestracaj vieru, nemas inu moznost, ked chces muza. Musis znasat to neustale filtrovanie, az dokym sa to nepodai... navyse este hrozi sklamanie vo vztahu, ktory uz zacne, ale rychlo zistis, ze normalny urcite nieje... zivot je tazky, bohuzial.
Ide o toto: Normalny, alebo ako to Ty nazyvas, je kandidat ziaduci na celozivotnu lasku, rodinu... problem je, ze vacsina takychto "normalnych", si najde tak do 20-25, vztah na cely zivot, alebo na vacsinu zivota. Su to zaroven muzi, ktori su celkom ziadani, a vo vztahu im to ide "lahko si najdu babu"... cize vyplyva z toho, ze do 30tky, je vacsina normalnych uz zadanych, len ojedinele nie. Vacsina z nich tuzi po rodine, detoch, laske a dlhodobom vztahu, vela z nich su uz oteckovia. Kedze su normalny, svoju polovicku nebudu podvadzat, ani hladat na zoznamkach nove baby atd... proste su verni a venuju sa rodine. Cize z "normlanych" po 30tke je fakt len velmi malo nezadanych.... to je podla mna dovod, preco sa po 30tke hladaju tak tazko... veru kedysi surili nevestu do vydaja, aby si do 25tky urcite niekoho nasla, vhodneho na vydaj. Pretoze je jasne, ze 30rocna zena to uz bude mat tazke... cize 20rocne su a boli vzdy nepriamo, psychicky tlacene do vydaja... a zeny ktore boli slobodne po 30tke, boli vzdy povazovane za tak trochu "zmeskali vlak", z toho dovodu, ze starsich "normalnych" nezadanych muzov, bol vzdy problem pre ne najst....
To je moj nazor, proste vacsinou to bolo takto - vydaj do 25tky, nech v 25tke ma zena uz rodinu a rodi deti...toto bola priblizna norma... lenze teraz sa to neraz kvoli kariere, a "slobodnemu sposobu zivota" posuva vyssie, no pre zenu to nieje moc dobre, ked az po 30tke zacina uvazovat nad stabilnou rodinou... ked chce starsieho, tak hlada slobodnych mladencov okolo 30-35... no ten ktory ostal slobodny do 35tky, urcite nebude v niecom normalny... normalny muz ma urcite rodinu do 30tky, a vacsinou aj deti.
tu skratka ide o tie moznosti ktore by kazda vyspela krajina mala poskytovat. kto chce hypoteku budis nech si ju ma, ale kto nechce nech ma moznost si vybrat nieco ine. pre dvaja mladi ktori sa lubia by nemohli byvat v nejakom lacnejsom najomnom byte sami spolu si gazdovat, zalozit si rodinu, a tie peniaze ktore im ostanu investovat viac do deti a do seba. ci uz vzdelanie, alebo co javiem. preco by mali byt nuteni investovat banke a neviem komu mesacne velke sumy. toto je fakt o nicom. ale slovaci su tupci. namiesto toho aby apelovali na vacsi pocet financne dostupnych najomnych bytov tak pindaju jeden na druheho. tak ako tieto dvadsiatnicky tuna v diskusii ktore nemaju prehlad o nicom a ani o zivote.
vo vyspelejsich bohatsich krajinach ci rakusko nemecko francuzko anglicko su bezne aj najomne byty. ale su lacnejsie takze sa to oplati pre tych ktori nechcu hypoteku. a toto je klucove mat na vyber moznosti. tu na slovensku nemas na vyber lebo po najomnych bytoch nie zo strany vacsiny slovakov dopyt, takze bud mas hypoteku alebo si v podnajme u cudzieho a platis tolko co by si platila za hypoteku. najomne byty prakticky skoro nie su. pritom ani v zahranici tam v tych bytoch neziju najposlednejsi ale proste nie kazdy chce hypoteku, alebo nie kazdy na nu ma ale to nezmena ze je posledny odpad spolocnosti. to len my tu na slovensku mame stale kvoli zadubenosti a konzervativnemu mysleniu pocit ze kto byva v najomnom je socka a kto v byte cez hypoteku - ktory mimochom vlastne pocas splacania cize dobrych 30 rokov (ak to dokaze splacat) ani nepatri jemu - je niekto, ma velky status. u nas sa to tak berie. takze nie je ani velky tlak zo strany ludi aby sa stavali aj najomne byty ktorych najom by bol financne dostupnejsi, minimalne teda aspon pre nejaku zacinajucu mladu rodinku ktora ak si to rozmysli tak si casom na seba vezmu aj tu hypoteku, ked sa na to budu citit a ked budu splnat podmienky. zial tu tak nie je.
pritom verim tomu a poznam mladych muzov ze by aj mali rodinu aj su zodpovedni aj pracovity len nemaju na svoj a zas nie su ani taki hlupy aby hned isli do draheho podnajmu a platili nieco co nikdy nebude ich. lenze vymlade baby len vidite to ze byva u rodicov a tym to pre vas konci. nic viac ani vediet nemusite, len to ze byva u rodicov.
ale nastastie sa aj medzi vami najdu rozumne uvazujuce. poznam dva pripady kde zena bola prve dva roky na materskej ale kezde zaraba lepsie ako muz tak sa idu vymenit muz ostane s detmi a zena ide robit. v jednom z tych pripadov byt patri tej zene, v tom druhom to maju nejak po zeninej rodine, cize mali stastie. ale tym zenam nevadi ze muz nema svoj byt, alebo dom. a tu je pointa dobrych vztahov. dvojica sa nedava dohromady kvoli materialnemu zabezpeceniu, alebo nejakym materialnym financnym vyhodam. nie oni sa davaju dohromady preto pretoze ich nieco spaja v ich povahach a jednemu na druhom sa okrem vyzoru nieco paci, v osobnosti a tak. nie co ma ale aky je. chapes ?? dokaze to tu niekto pochopit ?? tak skusim inak. to materialne nie je dovod preco su spolu, to materialne je len sposob ktori im umoznuje byt spolu a oni hladaju rozne sposoby ako sa k tomu dopracovat aby boli spolu. rozumieme sa nejak ?? nie som si isty. skratka hladaju rozne sposoby, su prisposobivy, adaptabilni, nefixuju sa len na jeden model, jednu predstavu o tom ako to ma fungovat, napriklad ze len ten muz ma byt zivitel, ma mat byt a podobne. lebo vedia ze za tych okolnosti v ktorych prave oni nachadzaju by bolo take uvazovanie obmedzujuce a stazovalo by im to byt spolu. rozumieme si uz ??
pre nikolu a jej podobne....
tu na slovensku je taka kombinacia problemov a spolocnym je zadubenost, konzervativnost v mysleni. vsetci su ochotni ako sproste ovce si na seba brat zatazujuce 20 aj 30 rocne hypoteky lenze hacik je v tom ze nie kazdy na to ma a nie kazdy chce a to ani nemusi byt lenivec, ani nezamestnany, ani nejaky flakac nezodpovedny. al zialbohu kto chce byvat sam tak vdaka tej vypatlanej slovenskej vacsine ktora trva na tom ze hypoteky su naj riesenie, su vsetci nuteni ist jedine do hypoteky (byvat v podnajme sa dlhodobo neoplati ked ma stat tolko co hypoteka).
no a teraz si vezmime mladych ludi ktori chcu byt spolu. baba od chalana automaticky ocakava (to je tiez ta nasa slovenska zadubenost) ze bude zivitel rodiny, najlepsie keby vsetko mal na svojich pleciach. to znamena ze caka s nastavenou rukou ze pride do hotoveho a chalan bude mat na krku hypoteku. pripadne ked ma tu hypoteku na sebe aj ta baba tak ale od chalana to bez rozmyslu ocakava tiez. cize zatazeny su obaja. plus ona pravdepodobne ma len nejaku garzonku co nie je ziadne terno a on aby mal aspon 3 - 4 izbovy byt ak nie rovno dom s peknou zahradou. a toto je problem moja zlata lebo na slovensku nie su take platy a take podmienky aby si kazdy bral hypoteku alebo ked si ju vezme tak aby to nebolo take zatazujuce (niektori ti o tom ani nepovedia, ale kvoli hypoteka su stale vo velkom strese, na vonok robia ramena). cize sa deje to ze tu mame vela chalanov ktori byvaju u rodicov a jednoducho vzhladom na tunajsie podmienky celkom prirodzene nie su schopni naplnit nedomyslene poziadavky tunajsich bab. takze ked niektori z nich chce vztah moze to vyzerat tak ako to ty nezmyselne opisujes ze chce aby sa o neho doma postarali a mal pritom zabezpeceny aj sex. a toto je ta vasa hlupost mladych zien. absulutne nepremyslate len pindate a ani netusite ako sa veci maju, netusite ze od muza sa vyzaduje podstatne viac nez od zeny. najjednoduchsie je pre vas len otvorit zobak ako male vtaca a pytat stale nieco "a chem a chcem a chcem a ked mi to nesplnis si lenivy neschopny blb alebo mamickyn maznacik alebo neviem aky odpad". vy mate len svoje neustale poziadavky, ale ti chalani ich musia plnit, lenze nemaju ako alebo je to sakra narocne. ak tu niekto vyzaduje full servis ste to hlavne vy moje zlate.