Neviem, ze som, ze existujem....ako sa vratit do reality?

Príspevok v téme: Neviem, ze som, ze existujem....ako sa vratit do reality?
ja8

Prosim pomôžte. Po velmi psychicky stresujúcom obdobi (rozchod-nevera z partnerovej strany, odstahovanie zo spoločného bývania, nájdenie si novej skvelej prace, a nového bývania v inom meste) mi proste pred týždňom vypovedala hlava. Telo ide ako stroj, v zrkadle neviem kto to je, ked sa seba dotýkam ci hlavy ci ruky, necítim si to poriadne, ze sa dotýkam samej seba a logické myslenie mi vyplo uplne, cize nove veci neviem spracovať
(naštastie som za 3tyzdne v novej praci sa naučila, ktorými MHD mam cestovať, kde vystúpiť, kam sa vyviesť, koho pozdraviť a podobne, ale neuvedumujem si váhu peňazí, ci ziadny clovek mi nie je cudzí, a keby ma aj prepadli, nemala by som ani sebapud obrany). Cítim sa ako nadrogovana, alebo omamena lístkami, a pritom nic neberiem. Stratila som uz aj pojem o čase. Poznám len cislo, ale neviem ho poriadne priradiť, ci je to poobedie alebo vecer.
Co je asi najhoršie, ze na Slovensku uz nemam ani rodinu, pracujú v zahraničí, kde som sa po rozchode bola dat aj dokopy, pomohlo mi to a aj som sa dokázala sama postaviť na nohy a teraz mi proste vypol mozog!
Ved som nebrala ani ziadne oblbováky, ale je pravda, ze hlava mi isla na 500%, nic ine som neriešila iba rozchod a preco to spravil...uz som bola na prvom sedení u psychologicky, vo stvrtok, na sedení som este vedela a cítila, ze som to ja, ze len obcas začínam vypadávať, ale od piatku mi hlava vypla uplne...Je pondelok, pracu som prežila len tak tak, ale v praci sa mam učiť nove veci, ostala som vraj velmi ticha (a pritom som velmi komunikatívna a výrečná)
Teraz je to velmi zle, ked pisem, ani si neuvedomujem co pisem a co som napisala, pisem len písmenka a slova...hadam je to vobec v slovenčine ....
Normalne sa cítim ako po nejakej uzitej droge prave ...
A zacina mi tŕpnuť hlava....

kgsa

Ahoj :), no co uz len s tebou :D, stale sa mas zle a zle :D, uz by ti mohlo byt konecne dobre :),, no ved jasne ze nemas ziadnu chorobu, len sa citis ako citis, tak ako sa niekto citi stastne, niekto nestastne, tak ty si proste mimo,, je to len v tvojej hlave :P, to piskanie, ci hucanie v usiach, to myslim ze ma akoze kazdy, ved ja tiez ked som niekde v uplnom tichu v izbe, ked sa tak akoby zapocuvam do ticha, tak akoby mi hucalo v hlave, alebo aj piskot nejaky pocujem,, ale to podla mna kazdy, kto sa zapocuva..., len si si vsimla nieco, co vzdy bolo :P,, necitis,, tak skus si pustit nejaku peknu pesnicku a na plnu hlasitost, bud sluchadla, alebo mozno lepsie hifi vezu naplno :P, podla mna pocitis,, chyba ti urcite spriaznena dusa, len si to nepriznavas,, a spanok,, no ked sa poriadne cez den unavis, ked budes cvicit cely den, a tazko, tak ti zarucujem, ze budes spat ako male babo :P,, bud v pohode :) hlavu hore, presta mysliet na svoj stav :P :)

ja8

Prešiel dalsi mesiac, som v tomto stave uz 3 mesiace, a nepomohlo nic. Na B12 som sa pytala doktora, povedal, ze to su len vitamíny, dávaju sa hlavne pri nechutenstve. Snažím sa zamestnávať doma (o pracu som uz prisla), ale ani to nepomaha, som uz aj s rodinou, ale nic, nevedia mi pomoct.
Posledne dni som uz ako tak spala, teraz som zasa nespala 2 noci po sebe, dnes a vcera, tak ako na zaciatku. V hlave mi píska a hučí uz nonstop 2 mesiace. Zacina to byt neznesiteľné, cely ten stav. Nedokazem sa o seba postarat, uvedomiť si cas a dni v týždni, necítim počasie, proste ako vo sne...ostala som väznom svojho tela. Psychiatricka mi potvrdila stav derealizacie a depersonalizacie-tuto mam asi ale menšiu, ale vraj to nespadá do žiadnej diagnózy (na zaklade toho, ako sa mi to stalo), ze nemam duševnú chorobu.

ja8

kgsa: po rozchode-dalsie 3 mesiace som bola uplne v poriadku...odplakala som si to...nabrala sili "a s plnym vedomim" som isla dalej...Ono sa to stalo az potom, proste zo dna na den...
Nuz, vcera som uz musela dat vypoved, pretoze aj v robote si vsimli, ze to neni o.k so mnou, proste v tomto stave mi nedocvakavaju veci, aj ked som sa snazila. Vsak stale tomu nechcem verit, ludia maju horsie veci, ved uz aj mne sa stali vlastne horsie veci predtým, a som tu...

kgsa

Ja8,
Prezila si tazke obdobie, clovek sa citi po takom obdoby inak, a rozne, niekto priamo v depresii a iny sa akoby vymania z reality, citovo zmyslovo sa zablokuju,, asi len potrebujes teraz ostat sama, a oddychnut si od zivota, nabrat sili, najst opat seba samu,, mozno ze uz nikdy nebudea tou osobou, ktoru sklamali,, po velmi zlej skusenosti sa clovek vie zmenit, nechcene, proste to znicilo cast teba, a citovo/zmyslovo si sa zablokovala. Aj tak vseto co mozes, je nechat tomu cas, tak si ho dopraj, nemysli uz nato, ze si mimo, ano si mimo, a nechaj to tak, ponor sa do seba, a najdi sa,, vela stastia

Dendy5

Ja8 vyskusaj NAC- n-acetylcystein... aspon 600 mg denne... alebo nejaky iny antioxidant z lekarne. Vitamin E,vit. C... selen.