Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neviem, ze som, ze existujem....ako sa vratit do reality?

Príspevok v téme: Neviem, ze som, ze existujem....ako sa vratit do reality?
ja8

Prosim pomôžte. Po velmi psychicky stresujúcom obdobi (rozchod-nevera z partnerovej strany, odstahovanie zo spoločného bývania, nájdenie si novej skvelej prace, a nového bývania v inom meste) mi proste pred týždňom vypovedala hlava. Telo ide ako stroj, v zrkadle neviem kto to je, ked sa seba dotýkam ci hlavy ci ruky, necítim si to poriadne, ze sa dotýkam samej seba a logické myslenie mi vyplo uplne, cize nove veci neviem spracovať
(naštastie som za 3tyzdne v novej praci sa naučila, ktorými MHD mam cestovať, kde vystúpiť, kam sa vyviesť, koho pozdraviť a podobne, ale neuvedumujem si váhu peňazí, ci ziadny clovek mi nie je cudzí, a keby ma aj prepadli, nemala by som ani sebapud obrany). Cítim sa ako nadrogovana, alebo omamena lístkami, a pritom nic neberiem. Stratila som uz aj pojem o čase. Poznám len cislo, ale neviem ho poriadne priradiť, ci je to poobedie alebo vecer.
Co je asi najhoršie, ze na Slovensku uz nemam ani rodinu, pracujú v zahraničí, kde som sa po rozchode bola dat aj dokopy, pomohlo mi to a aj som sa dokázala sama postaviť na nohy a teraz mi proste vypol mozog!
Ved som nebrala ani ziadne oblbováky, ale je pravda, ze hlava mi isla na 500%, nic ine som neriešila iba rozchod a preco to spravil...uz som bola na prvom sedení u psychologicky, vo stvrtok, na sedení som este vedela a cítila, ze som to ja, ze len obcas začínam vypadávať, ale od piatku mi hlava vypla uplne...Je pondelok, pracu som prežila len tak tak, ale v praci sa mam učiť nove veci, ostala som vraj velmi ticha (a pritom som velmi komunikatívna a výrečná)
Teraz je to velmi zle, ked pisem, ani si neuvedomujem co pisem a co som napisala, pisem len písmenka a slova...hadam je to vobec v slovenčine ....
Normalne sa cítim ako po nejakej uzitej droge prave ...
A zacina mi tŕpnuť hlava....

neviem111111

zrejme vysledok toho velkeho stresu, ktory si v poslednom obdobi zazila. velmi dobre si urobila, ze uz si zasla aj k psychologicke, najblizsie ked u nej budes vsetko toto jej popis

ja8

Annn - Ale ako vyjst z tej derealizacie?? Ci to odzvoni same?? Hovorim si v duchu, ze predsa vsetko mam po com som vzdy tuzila...a ked sa mi teraz plnia sny, tak sa mi stane toto???? To hadam nie! >:-((((
Ja som aj nejako nasla na webe, ze to bude ono. Vcera sa mi trosku polepsilo, aj som v robote ostala a dorobila veci, aj po ceste domov som si pustila moje starsie hity a prezila ich :) a aj vecer bol celkom ok. Ach, a od rana zasa fungujem ako robot. Zatial aspon viem, citim sa, ze som, ale nic neprezivam, neviem, ci kava, ktoru mam pred sebou,chuti, nepocitujem hlad/smad, keby ste mi dali teraz pokazene jedlo, tak ho zjem...

celebrita facebooková

Nerýp sa už v minulosti a nevenuj jej ani jednu myšlienku, lebo minulosť aj tak nezmeníš, sústreď sa na prítomnosť a na budúcnosť. Dôležité je vymyslieť niečo, na čo sa práve teraz v tejto chvíli budeš sústrediť, aby to odpútalo tvoju pozornosť od myslenia na ten problém. Pochop, že kto o teba nestojí, o toho nemá zmysel bojovať -> o komunikáciu s ním a o jeho spoločnosť, o spoločné bývanie s ním, o jeho kamarátstvo, o vzťah s ním. Takým ľuďom je lepšie ísť z cesty a je jedno, či je to falošná kamarátka, alebo bývalý frajer, ktorý ťa odkopol a nemusela to byť tvoja vina. Urob rýchlo niečo pre detoxikáciu, ako ti už radili. Dodrž každý deň pitný režim, dopraj si dostatok spánku, zacvič si, zabehaj si, nech prevetráš hlavu, okúp sa so soľou a daj si nesladený bylinkový čaj, ale taký, ktorý podporuje detoxikáciu, napríklad žihľavový, pestrec mariánsky, púpavu, palinu, žihľavu... ale aj voňavý rooibos, zelený čaj, čaj mate... je toho dosť... Nezahlbuj sa do svojich myšlienok, ale si nájdi niečo, na čo sa sústrediť. Napríklad si pozri pekný film, prípadne aj futbal, len keby ťa zaujímal, ale tak, aby si sa naň aj sústredila. Zavolaj niekomu, aj rodičom, kedˇ sú fajn, ale nie aby si vyplakávala o svojom probléme, ale sa radšej zaujímaj, ako sa majú, čo majú nové, zavolaj kamoškám, dajte stretko pri kávičke, zavolaj niektorú z nových kolegýň na kávu, niečo sa pýtaj, čo sa chceš o nich dozvedieť, zbieraj nové informácie o komkoľvek a o čomkoľvek -> ktorými si zapraceš hlavičku, aby si z nej vyhnala myšlienky na ten problém, toto naozaj pomáha.

ja8

Ja som praveze mala rada samu seba, bola som velmi sebavedome a inteligentne dievča...a to som bola aj do minulého týždňa stale, tento stav mam asi cca 10dni, ze neviem o sebe.
Po rozchode je viac ako 3 mesiace a posledny rok vzťahu som žila len jeho zivot...podla neho, vraj chcel pre nas len to najlepsie, a z minuty na minútu sa so mnou rozisiel. A dodnes sa nekontaktujeme, a to este budeme musiet doriešiť spoločnú hypoteku...