Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Může člověk poznat absolutní pravdu?

Príspevok v téme: Může člověk poznat absolutní pravdu?
Dick

Může člověk svým rozumem poznat absolutní pravdu o světě?

Je pravda absolutní, nebo jen relativní pojem?

Je to pro vás pojem duchovní, materialistický(pravda o reálných objektech, hmotě), právnický (pravda a lež)?¨

Pravda a lež.Jak poznat, že někdo klame a mluví pravdu?Ne vždy je to jednoduché.Proč lidé mají tendenci důvěřovat, těm u kterých jiní poznají, že jimi manipulují a lžou jim?A proč lidé klamou, lžou?

Může člověk poznat pravdu o sobě, člověku?

Vědecká pravda.Věříte, že jednou lidé dosáhnou absolutního poznání o stavu věcí, světě, vesmíru a životě?

Duchovní poznání a materialistické poznání, co je vám bližší?

Je život člověka duchovní pojem či jen materialistický?Neboli můžete se dívat na člověka jen jako na chodící hmotu nebo něco co přesahuje takový pohled?Je člověk něčím víc, než " zvíře"?

Díky za vaše odpovědi nebo případné otázky.

Dick

anjelik * ještě jsi se nevyjádřila k tématu inteligence-Inteligence a IQ-Kategória Psychické / Osobné problémy, takže bych rád znal tvůj názor a názor kohokoliv dalšího na danou problematiku a příspěvek.

anjelik *

Lombardo, manipulatívnou si myslela mňa? :o) Napísala som len svoj názor, Dick si z toho vezme sám, čo uzná za vhodné. Tak je to vždy..mne samej sa násilie bridí a inak sa manipulovať nedá, len znásilňovaním.
Dick, ďakujem za dovysvetľovanie. :o)

Dick

Messje díky z nic z toho nedělám asi jsem to příliš vztáhnul na sebe.Vím, že jsi myslela druhé, nepochybuji, že při požití omamných látek má člověk takovou potřebu, ale ty texty, by byli asi mnohem nepochopitelnější než tady píšu.Ale nic se nestalo, díky za odpověď.

Messje

Dick
Sakra,ty si ma nepochopil.Ja som tym nemyslela,ze ty pises ako pod navykovou latkou.Mala som na mysli,ze ti ludia ,o ktorych som pisala,zvykli takto fylozofovat.Ja sa do takychto tem nezapajam,ano,lebo nemam k nim co povedat.Su to nekonecne debaty,ktore nevedu podla mna nikam.Tym som ale nenarazala na teba.To si proste ty a asi rad fylozofujes.Tym som hned myslela ale,ze ta nesudim za to.

Prisla mi sprava,ze si ma asi nepochopil,tak som tu ti to vysvetlit.

Dick

dok. ta první věta se mi velmi líbí, já jsem psal písemnou maturitní práci na téma: Je důležitější vyhrát, nebo zúčastnit se? Ne dnes bych tu hru opravdu nevnímal jako nějaký boj mezi dvěma hráči, souhlasím, že se u nich lidé učí i respektu ke druhému, chladné hlavě, bourání negativních emocí a navíc to skutečně podporuje rozum a strategii.To je v životě důležité.Já jsem jako malý hoch "strašně" nerad prohrával jakoukoliv hru.To bylo špatně, je dobré asi věci nevnímat jen jako výhra a prohra, já jsem se tak bohužel naučil uvažovat a cítit, to jsou ty negativní emoce.

Česko má své problémy a já si myslím, že to tady ani mnozí nevnímají a když vnímají, tak jsou pasivní.Já jsem psal, že Slovensko ztrácí spoustu lidí, Polsko ztrácí spoustu lidí i to Česko.Ale já mám tady hodně negativních emocí a spoustu nedobrých vzpomínek, proto myslím, že budu muset tuto zemi alespoň na nějakou dobu opustit.Místo, kde žiji, tak to nesnáším, už jsem psal o vykořeněnosti.ne nemůžou za to všichni lidé, ale je tu dost které, teď to řeknu velmi mírně nemusím.S tou lodí, je to dobrý příklad, ale když je tady tolik co škodí!Těch témat je tu více, ale ne každému se bude v tom chtít "hrabat", občas se možná někde podaří vylovit nějaký dražší kamínek(příspěvek) kohokoliv, kdo tu napsal.

Dick

anjelik *, máš pravdu sarkasmus není vhodné označení, napsala jsi to lépe, ale ženy jsou lepší "psycholožky" dokážou lépe odhadovat toho druhého, alespoň některé.Jedna mi už při pohledu do očí řekla jaký jsem a měla pravdu, možná ji také stačilo chvíli mně pozorovat při rozhovoru s ostatními.Takže jak jsi to nazvala z....... smysl pro humor, já tady nechci tak psát, ty slova si nechávám když potřebuji uvolnit emoce a o emocích už jsem psal.

Komplimenty bych mohl tady napsat více lidem u každého by se dala najít nějaká pozitiva.Když mě tady psali jiní, že dokážu něco analyzovat, že mám jakési vědomosti, ale já jich fakt nemám moc, jen se prostě o některé věci více zajímám a pamatuji si je.Doslova jsem do nich "zažraný" a používám hodně intuici, protože někde je to mnohem lepší než jen chladný rozum, např.když jsem psal o některých knihách, filmech, hudbě.Absolutně jsem líný na jazyky, proto mi hned nedošla tvoje humorná narážka na můj nick, já jsem vlastně ten nick zvolil úplně náhodně, podvědomě mi to připomíná jiné jméno, to už jsem vysvětlil předtím.Takže těch chytrých nebo moudrých, vzdělaných a přemýšlivých je tady určitě více, to jsou ti pozitivní.Kritika mi nevadí, od určitých lidí ji mám rád, pokud je oprávněná.Takže pokud to bereš jako kompliment, je to kompliment a jeto i konstatování, protože jsi velmi inteligentní, to asi víš sama.

Máš pravdu, že přílišné podceňování se může vypadat podezřele, ale myslím, že se zase tak moc nepodceňuji, jen jsem konstatoval některé skutečnosti, nebo mám se snad přeceňovat.Já vím, že člověk by měl být asi zdravě sebevědomí.Ale já jsem nechodil do školy, kde by někdo ve mně takové sebevědomí vypěstoval, proto jsem se tam ani moc nesnažil, jako spousty jiných.A jak jsem psal ve svém příspěvku na Zš jsem byl v pozdějších ročnících nic moc.Takže by se na mě těžko dívali, jako na nějaký talent.Proto jsem tady založil příspěvek-Inteligence a IQ a Studium Vš nebo raději řemeslo?, abych slyšel i názory ostatních.Já vím, že asi píšu moc dlouze, ale chce to trpělivost se čtením mých textů.Pamatuji si, že maturitní slohovou práci, jsem také napsal těsně před koncem limitu.Dokonce jsem totálně "zbabral" přijímačky z testu obecných studijních předpokladů, je pravda, že jsem se přípravě nijak nevěnoval, ale z výsledků jakých jsem dosáhl, by mi nikdo asi moc vysoké IQ netipoval.Prostě jsou chvíle, kdy moc vysoké výkony nepodávám.Tak proč se přeceňovat, já konstatuji jak to je.A češtinu jsem také příliš rád neměl díky škole, diktáty, literaturu jsem měl radši.Takže proč se nedozvědět názory na mě od ostatních?Já jsem tady četl daleko více podceňující se jedince, to bych osobě nikdy nenapsal, že někdo má IQ 60, nebo IQ 75, ale nic nenasvědčuje, že by ti lidé nebyli inteligentní.Takže já mám také určité pochybnosti o druhých jestli to o sobě nezkreslují, ale mohou tam být i jiné problémy.

dok.

Dick, byt muzom znamena schytat aj par tvrdych uderov a napriek tomu z ringu odist so vztycenou hlavou!
sachy to nie je len hra. je to o sudrznosti, priatelstve a nekonecnych debatach s ludmi, s ktorymi si rozumies, pocuvaju ta, ucia sa od teba a ty od nich. aj o pohode, tolerancii a vzajomnom pochopeni. to, ze pritom poprehanas aj sede bunky mozgove je len prijemnym bonusom. tuto hru netreba vnimat ako zapas dvoch superov, nie je dolezite vyhrat, ale zucastnit sa.
p.s. problemom sa treba postavit celom. cesko by si nemal opustit. musis si uvedomit, ze ak taky ako ty opustia lod, potopi sa. do temy sa prilezitostne vratim.