Může člověk poznat absolutní pravdu?

Príspevok v téme: Může člověk poznat absolutní pravdu?
Dick

Může člověk svým rozumem poznat absolutní pravdu o světě?

Je pravda absolutní, nebo jen relativní pojem?

Je to pro vás pojem duchovní, materialistický(pravda o reálných objektech, hmotě), právnický (pravda a lež)?¨

Pravda a lež.Jak poznat, že někdo klame a mluví pravdu?Ne vždy je to jednoduché.Proč lidé mají tendenci důvěřovat, těm u kterých jiní poznají, že jimi manipulují a lžou jim?A proč lidé klamou, lžou?

Může člověk poznat pravdu o sobě, člověku?

Vědecká pravda.Věříte, že jednou lidé dosáhnou absolutního poznání o stavu věcí, světě, vesmíru a životě?

Duchovní poznání a materialistické poznání, co je vám bližší?

Je život člověka duchovní pojem či jen materialistický?Neboli můžete se dívat na člověka jen jako na chodící hmotu nebo něco co přesahuje takový pohled?Je člověk něčím víc, než " zvíře"?

Díky za vaše odpovědi nebo případné otázky.

Dick

anjelik *, máš pravdu, těch otázek je mnoho, komentářů taky, vytrácí se často i základní téma diskuze.Já nemám patent na rozum, naopak se cítím omezený a vůbec se nepovažuji za žádný nadprůměr viz Inteligence a IQ, nebo Studium Vš nebo raději řemeslo?, kde jsem o sobě napsal dost! Takže nemám patent na rozum a velice rád se nechám poučit kýmkoliv a poznám, kdo je o dost chytřejší a inteligentnějších než já a tady je takových lidí dost! Pokud bude, nějaké zajímavé téma, nebo téma , kde budu schopen někomu poradit, už jsem s v jednom příspěvku vyjádřil, tak to udělám.Takže jsem si vědom svých omezení!

Messje

Dick
Ja tvoje temy necitam,neriesim,ale mozem uprimne napisat,ze nerozumiem,preco si neotvoris jednu temu a neriesis svoje otazky tam,ale pravidelne ked ta nieco napadne,hned zakladas temu novu.
Mas ich tu uz niekolko a vsetky su vlastne rovnaké

anjelik *

Dick, no ja za seba ti môžem napísať toto. Je viac ako únavné, čítať nekonečne dlhé komenty...to odradí viac menej každého. Plus. ty síce položíš otázku, ale súčasne odpovedáš na všetko. Potom sa v príspevku vytráca, že čo to vlastne chceš vedieť, veď máš sám patent na rozum? :o) Reaguješ na akýkoľvek problém..aj keby som začala písať o tom, že mi prihorelo mäso..poskytol by si mi dačo k tomu. Tak sa nediv, že to ľudí udivuje..tá predstieraná *nevedomosť* a *bezradnosť* a kladú si potom otázku, že wtf?! :o)

Dick

lombardo1981, reagoval jsem jen na příspěvek zdradca, kterému připadali zvláštní mé otázky a vyvrátil jsem jeho pochybnosti.Prostě jsem měl potřebu komunikovat, to je vše.

Dick

lombardo1981 to vypadalo, že jsem se rozčertil, vůbec ne.Ano, to co jsi napsala je pravda, ale jak dokážeš, že někdo není schopen psát ještě provokativnější a citlivější věci jen tak, aby sledoval reakce druhých, dobře víme, že existují lidé kteří střídají nicky, v jednom tématu jich mohou mít i několik, ta osoba manipuluje a dráždí druhé! Já už jsem něco podobného viděl na jiném starém fóru a nakonec to způsobilo úplnou paranoiu fóra a lidé z něho odešli!Já jsem se dříve o žádná fóra nezajímal, až tento rok, náhodou jsem natrefil na toto.A mnohé věci sami vnímáte jako nevhodné, takové příspěvky se potom mažou!

lombardo1981

A prečo si sa potom tak rozčertil?

So skúseností, pretože tu nie som týždeň, mesiac či rok, viem, že trolovacie témy sa väčšinou týkajú vzťahov, sexu, o tom, že ženy idú iba po peniazoch a že chlapi sú povrchné prasce.

Dick

lombardo1981, není se zač omlouvat, líbí se mi kritické názory a expresivní výrazy mi nevadí.Ano, tlacháním nic nezměním, ale co asi může změnit sám jeden člověk nebo pár lidí? S tou druhou částí souhlasím, pokud je to opravdu tak, ne pokud ta osoba zkouší jen provokovat(troll, atd), ale to nejde vždy poznat.Takže ať si píšou co chtějí a ať jim odpovídá kdo chce.

lombardo1981

som ti to raz napísala a zopakujem ti to ešte raz. Je to o prioritách. Ak má niekto existenčné problémy alebo dokonca túži zomrieť, tvoje témy, aj keď v tvojich očiach sú čiastočne praktické. Pokiaľ sa sám nezačneš aktívn zapájať do zmien, tak to stále zostane len akési tliachanie na nejakom fóre. Pretože písanie elaborátov nič nezmení. Tie musia byť správne nasmerované. Prepáč tie expresívnejšie výrazy.

A vedz, že človek, ktorý tu opíše svoj boj (v častokrát aj neprimeranej téme), cíti zúfalstvo a ta téma je iba posledný akt, pretože sa veľakrát nemajú o tom s kým rozprávať. A aby si si vedel predstaviť ako sa človek medzi takýmito mlynskými kameňmi cíti, pripájam jeden osobný text: uloz.to

Dick

lombardo1981, v jejich očích možná ano, ale úplné "kraviny" to asi nebudou! Ty "neřešitelné" otázky tak možná připadají.Ale já jsem je přesto zadal.Ale mám tady i praktické příspěvky, určitě si je četla a sami jsi na ně reagovala např.Studium Vš nebo raději řemeslo?Inteligence a IQ, částečně i „Ideální“ škola.Toto mi připadají hodně praktická témata a sám chci znát názory ostatních, nebo i rady.Je pravda, že ostatní otázky jsou asi více abstraktní, ale souvisejí s člověkem a tedy i se zdravím, více či méně.

lombardo1981

Ale to aj tak nemení nič na tom, že v očiach niektorých ľudí riešiš kraviny. Tak ako niektorí ľudia v tých tvojich riešia také otázky, o ktorých nemá páru.