Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Může člověk poznat absolutní pravdu?

Príspevok v téme: Může člověk poznat absolutní pravdu?
Dick

Může člověk svým rozumem poznat absolutní pravdu o světě?

Je pravda absolutní, nebo jen relativní pojem?

Je to pro vás pojem duchovní, materialistický(pravda o reálných objektech, hmotě), právnický (pravda a lež)?¨

Pravda a lež.Jak poznat, že někdo klame a mluví pravdu?Ne vždy je to jednoduché.Proč lidé mají tendenci důvěřovat, těm u kterých jiní poznají, že jimi manipulují a lžou jim?A proč lidé klamou, lžou?

Může člověk poznat pravdu o sobě, člověku?

Vědecká pravda.Věříte, že jednou lidé dosáhnou absolutního poznání o stavu věcí, světě, vesmíru a životě?

Duchovní poznání a materialistické poznání, co je vám bližší?

Je život člověka duchovní pojem či jen materialistický?Neboli můžete se dívat na člověka jen jako na chodící hmotu nebo něco co přesahuje takový pohled?Je člověk něčím víc, než " zvíře"?

Díky za vaše odpovědi nebo případné otázky.

anjelik *

To nie je sarkazmus, ale skôr by som to nazvala *skurvený* zmysel pre humor. :o)
Dick, asi mi na tebe prekáža to neskutočné podceňovanie sa. Z istého uhla pohľadu sa to dá totiž vidieť ako manipulácia. Snaha o pozornosť a uisťovanie od druhých, že neee, neni to pravda. Veľa ľudí tak funguje, asi dávaj na to bacha, nie je to nič moc, najmä pre partnera. :o)
Omg, nemám dôvod zakladať tému na zdraví...urobila som to, myslím, za celú tú dobu dvakrát. Jednu rovno admin zamkol. :o))) Každopádne ďakujem za opakovaný kompliment na margo mojej inteligencie. :o)
K podobným témam, ako je vajce a sliepka..môžeš prežiť život a riešiť to, ale jediné, čo dosiahneš, je premárnený život, zameraný na jednu jedinú vec a tému. :o)

Dick

anjelik *, jsi velmi inteligentní a sarkastická (dívka, žena), já myslel ale utopistický filozofický spis Francise Bacona-Nová Atlantida, to je úplně o něčem jiném!Vidím, že jsi se zároveň perfektně a rovněž sarkasticky vyjádřila i k otázce evoluce na konci příspěvku(člověk opice).

Postřehla jsi správně, dnes více vykřičníků pro zdůraznění! Ani to tvoje bystré oči nepřehlédly.Asi to nikdo opravdu celé číst nebude, leda, že by chtěl z toho něco analyzovat.

A proč tak chytrá žena(dívka) jako jsi ty, nezaloží sama nějaké téma?Ten problém, který jsi navrhla, se mi moc nelíbí, zase ta evoluce!A kdybych dal otázku: "kdo byl dříve, anděl nebo démon" ?Tak na to jsem už odpověděl!A zase se to tyká dobra a zla.

Dick

dok., já jsem bohužel v šachy příliš nepropadl, takže bych nebyl důstojným soupeřem pro někoho zkušeného.Ale v určité období svého života jsem je hrál, občas i na počítači.Je to hra o klidu, soustředěnosti mysli, velké představivosti, kombinatorickém myšlení a analýze.Nemám na ně trpělivost.Možná kdybych se jim více věnoval, tak bych třeba nemusel dělat v životě tolik chyb.Bohužel často vášně a nadšení vítězí nad "zdravým rozumem".Možná že jakési malé analytické schopnosti problémů snad mám, ale když je člověk pod tlakem, tak klidně jeho schopnosti selžou.Toto je klidná diskuze, dnes jsem sice dostal "pár ran pomyslnou boxerskou rukavicí", ale nevadí, asi jsem si je zasloužil, někdy je kritika oprávněná!

Pochybuji, že jsem přínosem pro Česko a o svém "češství nečešství" jsem už psal.Potřebuji změnit místo, protože v Čr nejsem šťasten.země kde žiji, to je země "nikoho", žádná identita, to mi chybí, ale je to můj osobní problém.Někomu ty příspěvky nevyhovují, je to převážně zdravotnické fórum, ale když jsem viděl některé tituly, tak proč nedat i toto, ale začal jsem sám drobným dotazem.

anjelik *

Nejako veľa výkričníkov dnes. :o)
Menej je viac. A to platí aj tu. Zase uhorková sezóna snáď ešte nenastala. Proste sa v tej záplave slov ľudia strácajú a ak aj potom napíšeš niečo, na čo by aj bolo vhodné zareagovať..tak sa to prehliadne. Ale ja hodnotím podľa seba, možno sa nájde niekto, kto je nadšený z čitateľského zážitku a z porozhadzovaných faktov, ktoré treba usporiadavať, aby dali nejakú zmysluplnú výpoveď. Ale kľudne založ aj tému: Čo bolo prv, vajce alebo sliepka? Do kontextu by to aj celkom zapadalo. ;o)
Nejak som kdesi zahliadla zmienku o Atlantíde..k tomu asi len toľko, že ja som tiež názoru, že bola a aj ľudia už vtedy boli, len sa tak nejak zdržiavali na stromoch a ani si o tom moc medzi sebou opičou rečou nepokecali..ale isto im Atlanťania pripadali ako bohovia.:o)

dok.

Dick, som velmi zaneprazdneny clovek a len obcas sem nazriem. bolo by zaujimave dat si s tebou particku v sachu, ak by si ich hral a pritom viest rozhovory na rozne temy. vzdy ma potesi, ked raz za cas objavim na fore mladeho cloveka, ktory vyuziva nielen svoj intelekt, ale aj svoju vrodenu inteligenciu. najviac ma prekvapila skutocnost v akom rozsahu dokazes analyzovat svoje myslienky a v zavislosti k tomu ich odprezentovat na fore. verim, ze s takymito ludmi ma este aj cesko sancu.

Dick

anjelik * tobě připadá, že předstírám "nevědomost a bezradnost", ale ve skutečnosti to už všechno dávno vím, že jsem z jiného "světa" a jenom tak ze zábavy s někým komunikuji a ptám se? Ale tak tomu není!Opravdu ne!

Dick

Messje, "poněkud silnější narážka", to jestli někdo diskutuje pod vlivem nějaké látky(myslím, že ty texty vypadají úplně jinak) a je mi úplně jedno jaká témata tě zajímají a jaká ne! Nakonec se mohu podívat jaká témata tě zajímají.Možná, že nemáš vlastně co napsat na mé příspěvky.Ne, neberu to jako výčitku ani mně to nezlobí, ale narážka z tvé strany to byla!

Messje

Otvorim,prebehnem okom a zatvorim...:-)
Mne to nevadi,pretoze co ma nezaujme,neriesim.
Len som rozmyslala ci nie je lepsie si udrzat jednu temu..,prave preto ako hovoris,ze niektore koncia.Ale...to je na tebe.
Neber to ako vycitku.
Poznala som par ludi ktori idu na mariske a vzdy ked si dali,viedli taketo debaty.Preto píšem v minulom case,lebo som asi jediny clovek na tejto zemi ktory ju strasne nenavidi.Preto ani tie temy necitam
Prajem pekny den.
Viac to tu otvarat nebudem.Vysvetlujem,ak by chcel niekto zacat vysvetlovat pre zmenu pozitivne ucinky tejto rastliny. :-)

Dick

Messje, nejsou stejné, protože jsme se v mnohých odchýlili od základního tématu!Nakonec ty "méně" zajímavá témata už budou upadat a ztrácet se v "zapomnění"! Některá témata je pravda, že úplně se zdravím či osobností člověka nesouvisí, ale ty jsou asi 2-3, ale i tam je něco blízké dnešnímu člověku a je to aktuální.Kdo nechce, tak na to vůbec nemusí odpovídat a nebo to může vyvracet.Já fakt nemám patent na rozum, naopak!

Dick

Messje, já ani nevěděl, že jich bude tolik, ale zase jich tolik není asi jen 10 a některé už v podstatě končí.Do jednoho příspěvku bych to těžko zařadil, nejsou všechny stejné a když jsi je nečetla, jak víš, že jsou stejné?