Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo je to v dnešnej dobe tak ťažké nájsť si normálneho partnera?!

Príspevok v téme: Prečo je to v dnešnej dobe tak ťažké nájsť si normálneho partnera?!
dianna25

ahojte! zakladám túto tému pretože ma veľmi trápi akí sú dnešní muži.Strašne veľa mužov okolo 30tky sa vôbec nechce viazať nemajú žiadne plány do budúcnosti najradšej by mali v každom meste inú babu s ktorou by sa stretávali iba ked sa im chce a bývali u mám a ešte povedia že sú spokojní . Každý sa dnes chce len nezávazne stretávať a nič neriešiť len mať bezstarostný život. V skratke o sebe som 25 ročná baba ktorá by si už rada našla partnera na trvalý vzťah no s dnešnými mužmi sa to jednoducho nedá. Ja žijem aktívne starám sa o svoju budúcnosť som zamestnaná spravila som si výšku a splácam si úver na vlastný byt. Vždy ked som niekoho spoznala tak ten muž chcel bud len jedno sem tam sa stretávať ale hlavne nech nepríde o pohodlie u matky a o svoju slobodu. A neboli to žiadny mladíci cca okolo 30tky to už by fakt chlap mohol mať rozum a zapracovať na svojej budúcnosti. Prosím prečo to tak je ? A vy čo máte normálne vzťahy ako ste spoznali svojho partnera ? dakujem!

Mesačný princ

neviem11111 - a nie je to len obraz, ktorí máš vidieť? Nie je to len pomyselná maska, ktorou sa chránia a nechcú byť iní a zraniteľní. Čo ak je skutočnosť úplne iná ako ju vidíš a tí ľudia nie sú ani takí šťastní, majú finančné problémy a len navonok majú dokonalú masku, ktorú ukazujú tomuto svetu, pretože majú strach, že ich skutočnú tvár by tento svet odmietol?

neviem11111

neviem, nie som natolko intelektualne obmedzena, aby som zila v bubline vytvorenej celebritami alebo hercami alebo kym. v mojom okoli su uplne normalni ludia, dobre vyzerajuci, vzdelani, pracujuci, inteligentni.

FIHFA

neviem11111, výraz "telenovela" používam len ako hyperbolu, zveličený pojem ktorý len dobre vystihuje obsah dnešných časopisov, filmov, seriálov, správ, či bulváru, ktoré prezentujú okrajové či až fiktívne osoby ako štandard. Pozri sa akí ľudia sa najčastejšie vyskytujú v tvojom okolí, či už ženy alebo muži, ako vyzerajú, koľko zarábajú, čo vlastnia, ako žijú, a porovnaj si to s tým, aké osoby sa vyskytujú najčastejšie vo virtuálnom priestore časopisov a televízie... No a práve túto bublinu, ilúziu, či virtualitu, pomenúvam obrazne ako "telenovela".

Mesačný princ

neviem11111 - dobre píše, čo píšeš, no možno ak by ľudia boli otvorenejší a dívali sa po partneroch, ktorí ich nesklamú, tak by takéto niečo riešiť nemuseli. To je tým, že všetci nosíme masky.

Súhlasím skoro so všetkými príspevkami. Každý to vidí totiž inak :)

FIHFA

Drahá blueberry, ak dobre vyzeráš, dobre zarábaš, si zabezpečená a máš vlastný byt, tak si piš, že si štatisticky výnimočná. Proste je málo ľudí s takýmito parametrami, je naozaj tak ťažké tomu uveriť? Očakávať od ostatných ľudí, že ak chcú byť s tebou, majú byť tiež krásni a zebezpečení, samozrejme môžeš, ale ak nemáš v hlave seno, tak sa nemôžeš čudovať, že ich je len máličko. Máš jednoducho vysoké nároky, štatisticky, matematicky, logicky, aj z ľudského hladiska. Čo je na tom nepochopiteľné?

FIHFA

Aby som to zhrnul k príspevkom 10:33:49 a 09:51:28, tak tá kríza súšasných partnerských vzťahov je zapríčinená hlavne tým, že ľudia sa naučili milovať marginálne, alebo vyložene fiktívne osoby z masmédii a filmov a prestali milovať skutočných, reálnych ľudí okolo seba. V médiach sa vytvára falošný obraz reality, ktorej ľudia bohužial uverili a prijali to ako skutočnosť samotnú. To čo vidia v TV považujú za "normálne", žiadané a správne a to, čo reálne existuje v ich okolí, považujú za nenormálne, či nejak nedostatočné a neplnohodnotné. Krásny, zabezpečný a fiktívny muž v telenovele, je žiadúci. Reálny, živý kamarát, či sused z ulice, skutočná ľudská bytosť, je nezaujímavý, nudný, nejakým spôsobom nedostatočný alebo vyložene nežiadúci, pretože virtuálna, umelá modla v TV má predsa lepšie parametre a len s tou môžeme byť skutočne šťastní.
Ľudia sa odcudzili samí sebe, netolerujú sa, každá chybička na tom druhom a každý problém je neprekonateľní, treba hľadať stále "čosi lepšie", s nikým sa neuspokojiť, lebo motto dnešnej doby je, že každý človek je vlastne len tovar, nahraditeľný a oceniteľný... A načo strácať čas s nejakým nedokonalým tovarom, keď vedľa je možno čosi lepšie? A reklamy sú tak krásne...

neviem11111

mesacny princ, suhlasim, ale myslim si, ze je to kvoli tomu, ze zijeme v chorej dobe a ludia sa podvadzaju a klamu atd a vela ludi je zranenych. boli vo vztahu, ktory nebol dokonaly, lebo lubili a strasne sa popalili. a tak budu radsej sami, nez byt s niekym, kto nie je "dokonaly" (subjektivny pojem, myslim tym podla predstav, ze bude splnat ten clovek pre teba dolezite veci). ako povedala blueberry (s ktorou inak mam pocit stale suhlasim, palec hore), dnes uz nie sme odkazani na to byt v partnerskom vztahu. plnohodnotne sa da zit aj bez neho a ludia sa podla mna po zlych skusenostiach nechcu uspokojovat. inak aj ja som tusim ohrozeny druh a v mojom okoli su vsetci tiez ohrozeny druh. zaujimave.