Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo je to v dnešnej dobe tak ťažké nájsť si normálneho partnera?!

Príspevok v téme: Prečo je to v dnešnej dobe tak ťažké nájsť si normálneho partnera?!
dianna25

ahojte! zakladám túto tému pretože ma veľmi trápi akí sú dnešní muži.Strašne veľa mužov okolo 30tky sa vôbec nechce viazať nemajú žiadne plány do budúcnosti najradšej by mali v každom meste inú babu s ktorou by sa stretávali iba ked sa im chce a bývali u mám a ešte povedia že sú spokojní . Každý sa dnes chce len nezávazne stretávať a nič neriešiť len mať bezstarostný život. V skratke o sebe som 25 ročná baba ktorá by si už rada našla partnera na trvalý vzťah no s dnešnými mužmi sa to jednoducho nedá. Ja žijem aktívne starám sa o svoju budúcnosť som zamestnaná spravila som si výšku a splácam si úver na vlastný byt. Vždy ked som niekoho spoznala tak ten muž chcel bud len jedno sem tam sa stretávať ale hlavne nech nepríde o pohodlie u matky a o svoju slobodu. A neboli to žiadny mladíci cca okolo 30tky to už by fakt chlap mohol mať rozum a zapracovať na svojej budúcnosti. Prosím prečo to tak je ? A vy čo máte normálne vzťahy ako ste spoznali svojho partnera ? dakujem!

Yasminne_y

Ja diannu úplne chápem. Prečo by sa mala uspokojiť s niekým kto si chce len užívať nerieši svoju budúcnosť ked ona je taká šikovná robí dve roboty spláca svoj byt? Ked je baba šikovná je emancipovaná feministka kariéristka alebo potom zlatokopka ktorá chce aby sa o ňu staral muž. Na Slovensku nieje dobre ani tak ani tak.

dianna25

veľa ľudí tu píše o atraktivite ale tá absolútne nieje zárukou šťastného vzťahu. Koľko tých krásnych žien sa rozvádza takže nieje to všetko o tom vyzerať ako modelka a byť nadpriemerne krásna. Lebo takú babu chce vačšina len využiť.

natalisimek.

ahoj dianna! presne mi pises z duse!! som tak isto stara ako ty mam za sebou uz niekolko rande a vzdy to skoncilo tak ze ten chlap chcel len sex kamaratstvo s vyhodami ale zaroven aby som sa ale neviazala s inym proste ako u prastenych... Uz by som prijala niekoho na normalny vztah a spolocnu buducnost ale je to neskutocne tazke dnes.. Kazdy by si len chcel uzit a zodpovednost ziadna potom nech taky chlap neplace ked sa v 40tke zbada ze je sam nema rodinu nikoho pretoze premhral najlepsie roky zivota...

Janno82

Zamýšľam sa nad tým chremienokachcolusik, čo si posledne písal. Inak je pravda, že téma ,,vzťahy" je myslím si, že takmer pre každého človeka zaujímavá a to takmer po celý život. Veď, aspoň teda podľa môjho názoru, vzťahy tvoria jeden zo základov našeho bytia a to nielen tie partnerské ale aj celkovo vzťahy medziľudské.

Keď sa tak na to pozriem z tej svojej stránky, napriek tomu, že sa snažím byť realista, moje ,,defaultné" nastavenie je idealista, čo je samozrejme pre dnešnú dobu viac-menej nežiadúca ľudská vlastnosť. Aj keď teraz už ani tak nie, ale kedysi som ako jedinú podstatnú podmienku preto, aby muž a žena mohli byť spolu, bral to, že jednoducho chcú byť spolu, na tom najviac záleží a to ostatné nie je až tak dôležité. Samozrejme si uvedomujem to, že je to príliš idealistické predstava, pretože na to, aby mohli byť spolu, potrebujú aj nejaký svoj životný priestor, ktorý sa bez peňazí jednoducho zabezpečiť nedá. Inak povedané, nedá sa vyžiť iba z lásky.

Je ale osobne a tak je tomu doteraz, pokiaľ ma zaujala nejaká žena okrem fyzického vzhľadu aj ako osobnosť, čo je pre mňa veľmi dôležité, som sa nikdy nejako extra nezaujímal o jej sociálny status. A dovolím si povedať, že pokiaľ by to bola žena, ktorá by fakt oslovila okrem tej fyzickej stránky aj po tej osobnostnej, nevadilo by mi, aj keby z nejakého dôvodu zametala ulice.

Neviem ako to je u iných chlapov, takto to je u mňa. Samozrejme je mi jasné, že vcelku veľké množstvo chlapov je v dnešnej dobe povrchných a zaujíma ich prevažne iba vzhľad ženy.

Možno je to ale u žien tak, že okrem toho, že ak sa im daný chlap páči a zaujme ich aj svojimi osobnostnými vlastnosťami, tak k tomu všetkému ich do istej miery musí zaujať aj svojim sociálnym statusom. Samozrejme u každej ženy to môže byť na inej úrovni. Je jasné, že ten sociálny status je v dnešnej dobe niečo, čo je do veľkej miery predimenzované, kladie sa na to príliš veľký dôraz, pretože žijeme v čisto materialistickej a hedonistickej spoločnosti, kde sa navyše neustále umelo vytvára ilúzia nedostatku, čiže každý sa snaží ,,nachmátať" si toho vrámci možností čo najviac, lebo neskôr už možno nebude. A v našich zemepisných šírkach to platí dvojnásobne. A ako to aj chremienokachcolusik napísal, ľudia sú tiež príliš plytkí, povrchní.

No a ďalšia vec je aj to, že všetci sme celý život tlačení do nejakých konvencií a predstáv, ako to má vlastne v tom živote ,,správne" vyzerať, ako je to najlepšie. Aj to potom tie naše partnerské vzťahy do veľkej miery ovplyvňuje.

chremienokachcolusik

datelina napísala si toto
"Niekto mi to na jeden moj prispevok odpisal, ze hladat si chlapa, nie je ako v obchode preberat tovar... v takom zmysle to bolo napisane.
Ok, nieco na tom je ale ja sa zas poznam, viem aka som. Ak mi raz nieco vadi na zaciatku, potom sa tento negativny pocit bude len stupnovat az skonci tym, ze vztah aj tak ukoncim.
Tak naco cloveka este viac namotavat a seba presviedcat, ze sa to zmeni ked velmi dobre vieme, ze stareho kona novym kuskom nenaucis. A preco by sa mala menit a prisposobovat iba zena? Chlap sa nemusi? Obzvlast taka, co je financne nezavisla s vl. byvanim.
Veru lepsi je ziaden vztah ako zly vztah."

Je to jeden z príkladov toho uvažovania na ktoré poukazuje.
Vždy nájdeš na druhom niečo čo sa ti nepáči. Takí sme už my ludia. Lenže tak sa musíme k tomu stavať, každý má nejake maniere spôsoby ktoré niekomu nevyhovujú. Človek nesmie od druhého čakať, že mu na druhom nebude nič vadiť. Veď to je čistý nezmysel. A netreba zabúdať, že druhému na nás tak isto niečo vadiť bude. Ten druhý sa tak isto musí prispôsobovať nám, tolerovať nám niektoré veci, nie len my jemu ;D Alebo si tu niektoré dámy myslia, že sú bezchybné ?? Lebo niekedy možno nechcene silne vzbudzujú ten dojem. Treba sa pozerať na tieto záležitosti triezvo a aj sebakriticky. Otvoriť si mysel, nemať klapky na očiach ani v tomto. A s takým triezvym prístupom k sebe a k ostatným ľudom nebude v človeku zbytočne narastať nejaky negatívny pocit ktorý by sa mohol časom stupňovať.
A to, že žena je finančne zabezpečená a má vlastné bývanie (mimochodom slováci sú hrozne fixovaný na túto ideu, že mám "svoje/odbanky/" bývanie mám vysoký status, pritom paradoxne v zahraničí to tak zdaleka neberú) na veci nič nemení. Veď predsa tu nehovoríme o obchodnom vzťahu, ale o charakteroch, spolunažívaní milé dámy, Dobré ráno ;) Lenže toto je problém mnohých, že sa na tieto záležitosti pozerajú cez prizmu toho čo kto vlastní po materiálnej stránke a podla toho idú vyhodnocovať čo si kto vo vzťahu môže a nemôže dovoliť prípadne od druhého požadovať. Celé zle... A potom sa čudujú, že sú sami, dávajú vinu opačnému pohlaviu a viac menej rezignovane konštatujú "Veru lepsi je ziaden vztah ako zly vztah."
Celé na hlavu.

chremienokachcolusik

zapadny stredopoliar napisal "Mam pocit ze niektory sa tu snazia o objektivnu konverzaciu ale mam pocit ze samotna zakladatelka temy ma to na haku..."
A ja dodám že nie iba autorka.... Ale v podstate tu už autorka ani nie je dôležitá, tá diskusia žije aj bez nej lebo téma partnerských vzťahov zaujíma ľudí stále.
Čo ja tu vnímam ako večný problém je že ako ženy tak i muži zvyknú pri tejto téme (samozrejme nie iba pri tejto) uvažovať s predsudkami, v stereotypoch, no najmä v extrémoch toho typu ako napríklad opísala adr1a mužov, alebo niektorí muži ženy. Väčšinou sa tu snažia dotyčné osoby vytvárať ženské alebo naopak mužské koalície a idú si svoje. A už sa to hned mieša, nemá vlastné bývanie = tak je určite len taký aký ho opísala napríklad adr1a a ostatné ženy len bezmyšlienkovite prikyvujú, svoje pohlavie adorujú, alebo ľutujú, a naopak zo strany mužov keď autorka hladá niekoho zodpovedného a rodinne založeného = tak je zlatokopka ktorá však nemá na to si takého akého chce nájsť lebo je určite strašne škaredá atd. Akože vy si ani jedna zo strán nemáte v tomto čo vyčítať :D

Ale zo skúseností viem a som si istý, že veľa ľudom sa uvažovať príliš nechce a to je problém. Robia rýchle povrchné závery často založené na vlastných predstavách než hlbšom poznaní a sú plytkí presne preto som aj plytkosť v jednom príspevku spomenul, ale zo všetkého najviac sa im nechce upraviť si názor.
Lenže takýto spôsob myslenia ja osobne považujem za jeden z prvoradých problémov pri hladaní si partnera, alebo partnerskom spolužití :) Aj preto som odporučil autorke otvoriť si mysel. A tak isto som z toho dôvodu odporučil datelinke aby sa medzi mužmi neprehrabovala ako v predajni s oblečením.

Zadny stredopoliar

DAtelinkA keby si bolA rozumovo vyspelA TAk s neurAzis lebo nikto tA neuraza....mamdost vyjadril len tvoje zmyslanie......