ahojte! zakladám túto tému pretože ma veľmi trápi akí sú dnešní muži.Strašne veľa mužov okolo 30tky sa vôbec nechce viazať nemajú žiadne plány do budúcnosti najradšej by mali v každom meste inú babu s ktorou by sa stretávali iba ked sa im chce a bývali u mám a ešte povedia že sú spokojní . Každý sa dnes chce len nezávazne stretávať a nič neriešiť len mať bezstarostný život. V skratke o sebe som 25 ročná baba ktorá by si už rada našla partnera na trvalý vzťah no s dnešnými mužmi sa to jednoducho nedá. Ja žijem aktívne starám sa o svoju budúcnosť som zamestnaná spravila som si výšku a splácam si úver na vlastný byt. Vždy ked som niekoho spoznala tak ten muž chcel bud len jedno sem tam sa stretávať ale hlavne nech nepríde o pohodlie u matky a o svoju slobodu. A neboli to žiadny mladíci cca okolo 30tky to už by fakt chlap mohol mať rozum a zapracovať na svojej budúcnosti. Prosím prečo to tak je ? A vy čo máte normálne vzťahy ako ste spoznali svojho partnera ? dakujem!
Prečo je to v dnešnej dobe tak ťažké nájsť si normálneho partnera?!
Na jednej zo strán tejto diskusie je príspevok od zakladateľky témy, kde priamo píše, že akého zhruba partnera chce a čo od neho očakáva a tiež sa mi to nezdalo zase až také premrštené. Kto chce, ten si to nájde. Preto som aj napísal, že sa mi niektoré tie kritické príspevky zdajú už prehnané.
A je celkom zaujímavé, že nikde diana nepíše, ako vyzerá a aký má byt, ale mnohí to už presne vedia.
No a chremienokachcolusik to dobre vystihol, že často sme v zovretí svojich vlastných konvencií, alebo konvencií, ktoré sme prijali od iných. A tie nám potom do istej miery ,,zatemňujú" rozhľad.
chremienokachcolusik ale veď áno, máš pravdu v tomto, netreba sa fixovať na jeden typ fungovania, tiež si nemyslím, že chlap, ktorý nemá vlastný byt je flákač, ani si nemyslím, že kto býva u rodičov je mamičkin miláčik a tiež flákač, ktorého živia rodičia...mimochodom aj ja žijem v rodičovskom dome a tiež nie som flákačka, boli časy, keď ma živila mamka, keď som študovala, ale potom sa to obrátilo a nemala z čoho, tak som dvihla zadok a išla do práce popri škole a teraz sme na tom rovnako, je to naša domácnosť, o ktorú sa finančne staráme obe, takto to robím ja...Dianna to robí inak...len tým chcem povedať, že každý má právo fungovať tak, ako to považuje za správne...a ja jej fungovanie naozaj nevidím v tak negatívnom svetle...bolo by lepšie, keby fungovala spôsobom, že vyžaduje od muža, ale sama nič nedá? Nechce sa mi čítať celú diskusiu a možno sa mýlim, ale ja som si nevšimla, aby ona vyžadovala od muža to, čo tu všetci tvrdíte, že má byť zabezpečený a tak podobne...ja som to pochopila tak, že vyžaduje skôr zodpovedné správanie sa vo vzťahu, ale nehádam sa, fakt som nečítala celé.....No sto ľudí, sto chutí, nemôžeme jeden druhému vnucovať náš spôsob fungovania...
Čo sa mi nepáči, sú opäť tie útoky, ktoré sa opakujú v pravidelných intervaloch, nič nové nehovoria, len opakujú urážky stále dookola...aj keď tým, že to píšem riskujem, že sa pustí do mňa...
chremienko, lenze to je rozumne len za podmienky ze na to ma aj patricny VYZOR. zabezpeceny a dobre vyzerajuci chlap moze mat aj tucet mileniek a ak by chcel zenu na trvaly vztah tak na to ma aj nalezite vysoke naroky na jej vzhlad a nebude ho zaujimat ci ma titul z trencianskej univerzity alebo z EUBA. Bude chciet krasnu sexy atraktivnu kocku s krasnym ksichtikom, prdelkou a kozami, tak nech sa ale autorka sama seba uprimne spyta ci na to ma. A ak vravi ze ma problem si najst takeho akeho chce, tak evidentne rube privysoko, ved co na to ine akoze povedat? Hociaka zena ma sancu si najst primeraneho muza, pohlavia su kvalitativne aj kvantitativne uplne vyrovnane, ide len o to ze ak ma konkretny jedinec privysoke poziadavky na ktore jednoducho NEMA, tak proste musi ostat sam, to je cele co si treba uvedomit
theend rozumné môže byť aj hladať si zabezpečeného, len je nerozumné sa na to tak nekompromisne fixovať. To okliešťuje možnosti a vhäňa človeka do úzkych mantinelov.
A nie ako tieto ufrflane moderne emancipovane teliatka ktore si myslia ze za to ze maju medzi nohami vaginu a titul z masmedialnej komunikacie a byt od rodicov tak si uz mozu spokojne cakat na svojho princa z rozpravky a ked neprichadza tak urazene napisu na forum ze "normalni muzi uz neexistuju" :D ved to je smiesne preboha, majte aspon trochu sudnosti
Ja som tie páry ktoré spolu sú aj keď muž nemá vlastný byt, alebo dom, nespomínal iba tak. Sú to príklady žien v tých vzťahoch ktoré zmýšlajú inak. Netreba sa tak napevno fixovať na jeden typ fungovania. Ženy v tých vzťahoch oceňujú na tých mužoch iné vlastnosti a na druhej strane tí muži nie sú automaticky flákači lebo nemajú svoj byt. Rozumieš. Vieš jak sa to hovorí v angličtine free your mind.
Hlavny problem je v tom ze autorka chce ist uz na hotove - aby bol jej chlap zabezpeceny. Ale opakujem ze zabezpeceny chlap ma mozno vyssie naroky na vzhlad zeny nez ako to ona moze poskytnut. Preco ale autorka nechce muza s ktorym by mohla postupne a spolocne nieco budovat a nadobudat? Rozumna zena si najde rozumneho chlapa a ak byvaju spolu najprv hoc aj u rodicov, tak postupne sa dostanu napriklad do spolocneho podnajmu, neskor si spolu mozno zoberu hypoteku a spolocny byt, vzajomne sa podporuju aj napriklad v profesnej oblasti a postupne sa niekam dostavaju.
Musím súhlasiť aj so sabin aj janom, že tu niektorí preháňajú. Ale zas rozumiem prečo. Ona predstavuje niečo čo niektorým možno pripomína ich vlastné nedostatky alebo teda to čo oni sami na sebe vnímajú negatívne. Lenže to mohla byť pre nich zas príležitosť pre sebareflexiu. Ale tú by tu mohli podstúpiť viacerí ako tak čítam príspevky (myslím to v dobrom).
Ale to je jedno. Každopádne ja si myslím že ak som niečo odpozoroval od začiatku tak to, že autorka trošku tlačí na pílu. Nie až tak velmi lebo videl som aj ludí ktorí pri hladaní partnera tlačili viac, ale aj v jej prípade platí, že s týmito záležitosťami to býva tak, a teraz budem hrubý, ako s prdmi - keď moc tlačíš je z toho hovno. Takže moja úplne jednoduchá rada autorke témy, ak by som nejaku mal dať, by bola, že zvolni tempo. Mladá žena ktorá príliš tlačí muža do rodiny nemusí byť zrovna príťažlivá. Ale druhá vec, možno dôležitejšia je, že nemaj od ľudí celkovo, alebo konkrétnejšie mužov príliš velké očakávania. Akože nenahováram ťa aby si teraz nehladala zabezpečeného či nejak rodinne založeného muža a nič nepožadovala. Poukazujem na to, že je niekedy lepšie nemať zbytočne velké očakávania hlavne od ľudí, pretože ludia ich väčšinou aj tak nedokážu naplniť, ani ty nie, z jednoduchého dôvodu, pretože sú len ľudia. Vlastne nie je od veci ísť do vzťahu s tým, že obaja sme chybujúci, všeličo nám chýba, všeličo nevieme, vo všeličom zlyhávame, že máme svoje zvláštnosti, že vieme byť konfliktní, že medzi nami bude zaručene nejaky konflikt a takto podobne by som pokračoval. To nemá poslúžiť na odradenie od vzťahu, ale na povedzme realistickejší, zhovievavejší, ľudskejší a možno popritom taký humornejší, odľahčenejší náhľad naň. Mám z teba pocit, že ti chýba nadhlad. Neber sa tak vážne, neber to tak vážne. Možno potom zistíš na čom vo vzťahu naozaj záleží a k ostatnému sa dá dopracovať. Možno ako to opísal Filip.
Odpudzujúco pôsobí ak je škaredá a má zlú povahu.
Uplny suhlas s Termixom konecne dal niekto nieco k veci- autorka chce s najvacsou pravdepodobnostou jednoducho "za malo penazi vela muziky", ale neuvedomuje si ze chlapi ktorych ona chce a o ktorych hovori ze ich je tak malo, idu zrejme po inych zenach nez je ona.. dobre vyzerajuci zabezpeceny chlap moze mat aj tucet mileniek a ak by chcel trvaly vztah, tak len so zenou naozaj nadpriemernej krasy. A jeho nebude zaujimat ze mas hyposa na 1 izbovy bytik a ze mas vysoku skolu, chlapa z takej ligy na aku ty pokukujes zaujima ake mas miery, aku mas postavu, aku mas tvaricku a aky mas zadok a pokial nevyzeras ako naozaj zena s potencialom na modeling tak proste takyto chlap sa na teba vykasle a nanajvys by si ta zobral par krat ako milenku ale rozhodne nie oficialnu partnerku. Takze treba zienky aj trosku uvazovat hlavou, nielen fantaziami o princoch na bielych audinkach :)