Na základní škole jsem byl průměrným žákem v některých předmětech i slabší-matematika.Technická střední škola mně tenkrát nebavila, byl to maturitní obor, takže jsem ji předčasně opustil.O pár roků později jsem se rozhodl pro dálkové studium, jedna z možností bylo gymnázium.Na to bych na základní škole ani nepomyslel.Ale byl jsem tenkrát tak motivovaný, že jsem jej nakonec při větší snaze dokončil.Některé předměty mi nedělaly vůbec problémy, jiné jsem se musel podstatně pracněji učit jako anglický jazyk a matematiku, kterou jsem nikdy nedal lépe než na 3 a na konci jsem byl rád za 4.Potom jsem se přihlásil na Vš, ale testy obecných studijních předpokladů u mě dopadly absolutně podprůměrně a bylo jasné, že se na Vš nedostanu.Později jsem sice krátkou dobu na Vš studoval, ovšem jen semestr.
Maturitu sice mám, ale vypadá, že nejsem studijní typ.Zkoušet studovat znovu, to by bylo na 3 roky a to je jen bc + 2 další roky Mgr a ani těm kteří vystudovaly to dnes nezaručí uplatnění v oboru.V lepším případě se alespoň něčemu naučí v horším asi ničemu.
S maturitou na gymnáziu je dnes uplatnění asi velmi omezené a hlavně špatně ohodnocené.Napadlo mně, když jsem pročítal internet, že bych se mohl raději něčím vyučit, zkrátka řemeslo.Pokud existuje šance pro maturanty získat výuční list za jeden rok, bylo by to asi výhodnější než se pokoušet o možná neúspěšné studium na Vš.Potom bude případně větší šance se uplatnit v zahraničí, když to tam nikdo nechce dělat a placeno je to daléko lépe.
Možná že jsem měl být dříve více kritický k sobě a uvědomit si, že možná na vysokou školu nemám studijní předpoklady, jak jsem už psal víše.
Možná že nemám dostatečnou inteligenci( IQ ) potřebnou ke studiu.To by možná vysvětlilo problémy se studiem atd…..
Co si o tom myslíte? Díky za odpovědi.
Studium Vš nebo raději řemeslo?
Verda. pokud jde o problém s uplatněním, nebo dobu strávenou studiem, tak to chápu.Ale, jde o to co studovat, učit se? A také kde.
Verda, smím se zeptat proč (nešla) a na jakou školu nešla?
Myslím, že toto je dosť individuálne. U mňa zvíťazila škola, aj keď si myslím, že keby som sa mala rozhodnúť ešte raz tak by som na vš nešla.
Filip TT, přiznám se že tohoto skladatele vůbec neznám, je to samouk jak jsem si přečetl.Koho, ale znám a je to také samouk je Yanni (Yannis Hrysomallis), údajně neuměl ani noty, ale to není důležité, důležitý je talent a píle!Samozřejmě Vangelis (Evangelos Odysseas Papathanassiou)- všichni známe film Bounty (1984), ale mně hlavně zcela pohltil John Barry jak už jsem psal a když o vesmíru tak -You Only Live Twice Soundtrack - Space March, Moonraker - Space Laser Battle, Barry stejně jako Morricone byl původně trumpetista, Barry hrál rovněž na trubku(nejenom) a já jsem se kdysi také chvíli učil na tento nástroj hrát.Vypadá, že Morricone je poslední "titán" filmové hudby.Je to krásná italská hudba.
Filip, : D!
Som rada, že si sa pripojil a vniesol sem aj humor. A zasa si sa prejavil ako diplomat! : ) Možno Ťa prekvapím, aj mne, ale až po Magdonovi a potom ostravské reč, vtipy.
Ospravedlňujem sa Kýčera, že som na túto slávnosť prišiel s jednou pokleslou nohavicou. :) Ja len keď počujem Ostrava alebo Tešín, hneď ma napadne Jarek a čo spieva o tomto kraji.
A ďakujem za citát - určite miluje aj veselé darkyne :)
Filip, to čo bolo? My tu o fraku, smokingu a Ty tu dáš nohavicu. Ako má človek po svete chodiť s jednou nohavicou, há?
Až dnes som si to vypočula. Nuž čo, si muž dvoch tvárí! Vulgátu máš už prečítanú?
"Veselého darcu Boh miluje."
Biblia, Nový zákon, Druhý list Korinťanom : )
Filip TT, poslechnu si to co nejdříve a dám ti vědět.Ennio Morricone, to je pro mně největší filmový skladatel a mé vzpomínky na dětství(Tenkrát na západě, Marco Polo, Tajemství Sahary, Misie-Mise), Basil Poledouris(Barbar Conan), John Barry (Vzpomínky na Afriku, Žiječ jenom dvakrát, Moonraker), Patrick Doyle(Frankenstein), to jsou pro mně světová filmový skladatelé, u nás asi Petr Hapka a jeho pohádkové melodie.
Morricone je génius na hudobné nápady. Jeho nápady sú jedinečné, na nikoho sa nepodobajú. Prednedavnom mal koncert aj v Bratislave.
A aký dojem robí na teba toto:
www.youtube.com
Potřebuji velký orchestr, krásné hlasy, varhany, to je moje hudba! Ale toto všechno vzešlo z lidové tvorby, písní to není žádné snobství!