Trápi ma jedna vec. Možno si poviete, že zbytočne riešim, kazím si vzťah zbytočným premýšľaním, ale ja už nevládzem. Mám vzťah s chlapom, ktorý spával so 7 (pre mňa dosť veľkým počtom žien) a to aj s takými, s ktorými nebol vo vzťahu, niekde len na festivaloch, chatách, proste sex na jednu noc. Ale v skutočonosti to bolo za 10 rokov jeho sexuálneho života le občas. Môj počet sexuálnych partnerov: 0. Je to pre mňa strašne, skúsil rôzne praktiky, ja nič. A k tomu,čo ma asi najviac hnevá je, že málokedy používal kondóm, väčšinou bez neho. U mňa to evokuje veľkú nezodpovednosť. Prosím pomôžte mi. Začína sa mi tým hnusiť a nedokážem s ním spať, keď on to robil bez citu, bez lásky. Viem, že to nie je obrovská prekážka vo vzťahu,a le mňa to veľmi veľmi trápi. Neviem sa s tým zmieriť. Má podľa Vás taký vzťah budúcnosť?
Čím ďalej, tým viac mi to prekáža
Mňa by najviac hnevalo to, že on si predo mnou užíval, mohol chytiť nejaké svinstvo a mňa by ty tým nakazil jeho neviazaným životom. Ok, nebudem sa mu starať do minulosti, keď uvidím, že je všetko ok po zdravotnej stránky. Aj keby som ho ako mala rada a zistila by som, že ma niečim nakazil, nikdy by som mu to neodpustila, znenávidela by som ho a seba, že som bola taká hlupaň, že som si to skôr neotestovala. JA to od neho vyžadujem, som zvedavá či na ne pôjde alebo nie. Ak nie, tak som s ním skončila a je mi úplne jedno či to je pravý alebo nie, či je dobrý alebo nie. Zdravie je u mňa na prvom mieste. A inak on má často nádchy, kašel, bolí ho hrdlo, možno také každé 2 mesiace, ale on to nerieši, lebo je vraj ,,zdravý". No to som zvedavá či ozaj.
Podla mna je uplne odveci, ze nieco take mu vycitas. Mal tie baby, on nevedel, ze ta stretne tak co je nefer? Ze zil svoj zivot tak ako chcel? Minulost nezmenis, pamät mu nezmazes ani jeho skusenosti. Nechapem naco vobec riesis a spovedas ho kolko ich bolo, kolko z nich boli panny atd...keby aj vsetky panny boli, zmeni sa tym nieco? Nie. Ak si chcela nejakeho co este nic nezazil tak si s tymto nemala ani zacat a mala si hladat dalej, aby si bola spokojna. Keby za mnou prisiel priatel a zacal ma vypocuvat a vytykat mi byvale vztahy tak by som sa asi zasmiala ze a co? Mam sa teraz zastrelit lebo som nepockala na teba, pana dokonaleho? ..
Normalne je mozno len vediet jeho zdravotny stav, ale rovnako by som potom to ziadala aj od teba nech je to kvit, nech aj on vie ako si na tom zdravotne ty hoci si nemala ziadneho predtym. Tiez ti to nemusi verit....
Baby prestante tych svojich chudakov tolko komandovat, potom placete, ze sa na vas vykaslal...
Súhlasím s Messje a tiež to vidím tak, že aj keby vyšli testy negatívne, že medzi vami to nebude vôbec dobré. Stále sa budeš vŕtať v jeho minulosti. už si ňou zasiahnutá. je to ako keď si o niekom myslíte, že je úplne zdravý a popár rokoch vám povie, že sa celý život lieči na psychiatrii.
jednoducho to nepustí....
Chcela som povedat na ..neurochirurgii.
No ved neutocte na tu Dianu, preboha. Ma pravo ziadat testy? Ma. Messje, ty si odbornik na kazdu ludsku naturu? Co ty vies,ako sa ich vztah vyvinie. Nevies o tom zhola nic a mudrujes.
A ti z vas, co ste posrati z ihiel si skuste predstavit lezat mesiac a pol na chirurgii na bratislavskych kramaroch. Tam maju ludia odbery vkuse a aj 3 kanely zapichnute kade-tade po rukach....
Tym, ze partnerka alebo partner nemoze mat deti, ho nenakazi smrtelnou neliecitelnou chorobou omg. Ak ma HIV, tak ano. Uz je rozdiel pochopitelnejsi? Ide o otestovanie na chorobu, ktorou moze partnerku nakazit. Tym, ze partnerka mozno nemoze mat deti, partnera nijak zdravotne nenakazi. Ide tu o nakazu parnera. A to dozivotnu neliecitelnu, ktora ludom zruinuje zivot.
To ako keby on chce mat s tebou vztah uz navzdy a tak zacne rozmyslat, ze chce mat raz deti. A co ta ma na zaciatku vztahu poslat na testy, ci mozes mat deti? By som bola zvedava, ako by si reagovala
Dat si urobit krvne testy na zaciatku vztahu je podla mna uplne normalna vec, na ktoru maju partneri vzajomne pravo. Odporcovia, predstavte si situaciu, ze vas novy partner je HIV pozitivny. A ani o tom nevie. Vy skutocne uprednostnite radsej hrat formu ako ochranit sa pred tak vaznym dozivotnym ochorenim? Ved vam to zmeni a zruinuje cely zivot. A to vsetko len preto, lebo ste nechceli kazit dojem dokonalosti noveho vztahu. Skor by som vztah nechcela s niekym, kto tie testy odmieta, ako s niekym, kto ma o ne poziada.
messje: ano prestanem mu to hovorit. tato tema uz bude uzavreta,budem sa citit ovela lepsie ked budem vediet jeho zdravotny stav.
pre mna to je vela.