Trápi ma jedna vec. Možno si poviete, že zbytočne riešim, kazím si vzťah zbytočným premýšľaním, ale ja už nevládzem. Mám vzťah s chlapom, ktorý spával so 7 (pre mňa dosť veľkým počtom žien) a to aj s takými, s ktorými nebol vo vzťahu, niekde len na festivaloch, chatách, proste sex na jednu noc. Ale v skutočonosti to bolo za 10 rokov jeho sexuálneho života le občas. Môj počet sexuálnych partnerov: 0. Je to pre mňa strašne, skúsil rôzne praktiky, ja nič. A k tomu,čo ma asi najviac hnevá je, že málokedy používal kondóm, väčšinou bez neho. U mňa to evokuje veľkú nezodpovednosť. Prosím pomôžte mi. Začína sa mi tým hnusiť a nedokážem s ním spať, keď on to robil bez citu, bez lásky. Viem, že to nie je obrovská prekážka vo vzťahu,a le mňa to veľmi veľmi trápi. Neviem sa s tým zmieriť. Má podľa Vás taký vzťah budúcnosť?
Čím ďalej, tým viac mi to prekáža
ludi coraz viac trapia uplne absurdnosti
Na to človek nemusí byť kresťan. Ja mám dobrého kamaráta, ktorý nemá žiadne náboženské dôvody a predsa mal v živote len jednu ženu - svoju manželku.
FilipTT, pekne si jej to napisal. Suhlasim. Aj s tou promiskuitou dnesnej doby. Ja hoci niesom taky krestan ako ty, uznavam milostny vztah len o dvoch ludoch. Cim viac ma clovek partnerov, tym je tym viac poznaceny a straca akoby svoju identitu, lebo prijima do seba vsetkych tych, s ktorymi kedysi nieco mal.
naco je dobre vediet kolke mal pred tebou a co s nimi robil? je to minulost, minulost ktoru nezmenis, ani ty a ani on.
Diana, tak keď to zhrnieme aké máš možnosti:
1, Rozchod - ponechám bez komentára
2, Pristúpiť na to, že určitý stupeň promiskuity je dnes u nás spoločenská norma. V tom prípade sa vzdáš svojich požiadaviek na partnera a môže ti byť ľúto, že si si aj ty neužila na žúrkach a na festivaloch.
3, Ponecháš si svoju predstavu o vernosti životnému partnerovi.
Potom:
3a) budeš partnerovi vyčítať ako sa správal, on si nič neuzná, zostane to medzi vami ako balvan.
3b) alebo mu vysvetlíš svoj pohľad na vernosť, dáš najavo ako ťa to zraňuje, bez toho aby si mu to vyčítala. Povieš mu, že reči o tom, že dnes je to tak normálne ťa neuspokojujú, že ty si skrátka iná a vidíš to takto. Ak si on tvoj pohľad osvojí, alebo ho aspoň bude rešpektovať, vysloví ľútosť a povie že sa choval hlúpo, budeš ochotná to odpustiť.
Podľa mňa si môžeš vybrať z tohoto. Požiadavku na testy považujem za veľmi dobrú, lebo mu názorne ukáže, aké riziko prináša tej, ktorú miluje. Odber krvi nech vytrpí za vašu lásku, hrdina. Inak bola tu raz téma, kde sa mladé dievča nakazilo niečim (tuším vaginálnym herpesom) hneď pri prvom styku a ďaľšie dva roky ju z toho lekári nevedeli dostať. Tiež tu bol príspevok, kde sa manželka dozvedela o manželovej nevere tak, že od neho chytila HIV. Ako aj vidíš tu v diskusii, určitý stupeň promiskuity je naozaj považovaný za spoločenskú normu, takže sa dá predpokladať, že je toho teraz naozaj plno.
Mne je jedno, kto ma aky nazor. Ja mam svoj. A je mi jedno kto sa s kym zhodne. Toto je uz saskarna. Uzite si to. :D
Keď on nevie vymyslieť nejakú tému, tak ja vždy vymyslím niečo, aby som sa v tom vzťahu nenudila. A čo si vybral to má. Ja ho nenútim, aby so mnou bol. A on sa ospravedlnoval nie za to co robil v minulosti, ale zato, ze mi klamal.
Ved ten chudacisko sa ti omluva za nieco co bolo ked si ty mozno este babiku krmila.
Hovorim...vtlcies mu do ust nieco co by normalne nepovedal.
Ja to tak vidim ze ja by som to pri takomto rozhovore tiez neurobila.
Nakoniec sa mu vyhrazas rozchodom po roku co o nom vsetko vies,aj ked ten rozchod nemyslis vazne.
Diana...s tebou bude mat chlap tazky zivot...
Moireal, ak by si chcela zase do mna...vopred odpisujem...ano,vidim to tak a zaujimave,ze nie som sama.
Ty pracujes pre FBI? Diana zobud sa. To co si opisala hranici s niecim chorym. On sa podla mna musi citit uz ja totalny idiot bez hrdosti. Ja by som sa tak citila keby mi to partner urobil. Ziaden test by som nedoniesla. Z trucu. Za taku komunikaciu urcite nie. Lampu do oci si mu nahodou nezasvietila?
A mimochodom. Za 10 rokov 7 sexualnych partneriek nie je tak hrozne vela ked si vezmes aka dlha doba je tych 10 rokov. Poznam chalanov, ktori pretiahnu za rok viac ako sedem...