Zdravím!
Pred tromi týždňami som spadol a podvrtol si členok. Opuchol mi a dolu pri päte z vonkajšej strany zmodral. Nešiel som k lekárovi. Ale spravil som si predĺžený víkend a ďaľší deň (v piatok) som nešiel do roboty. Opuch mi do pondelka opadol a už aj zmodranie je preč (to zmizlo po vyše dvoch týždňoch). Ošetrujem si ho kombináciou octanovej masti, fastum, ibalgin... A cez deň si ho sťahujem elastickým obväzom. Ale stále ma bolí. Síce už o dosť menej, ale hlavne po práci mám problém, keďže si ho tam väčšinou dosť zaťažujem - väčšinu pracovnej doby som nútený stráviť na nohách a sa aj nachodím. Môže mať to, že ho zaťažujem bez oddychu v podstate od začiatku, nejaké trvalé následky? Nechcem ísť za každú cenu na PN, lebo firma je na mne závislá a mám rád svoju prácu, ale zase obetovať pre ňu svoje zdravie a krívať celý život nechcem. Dá sa to doliečiť bez následkov aj takto "na nohách"?
Boľavý členok
osobne by som asi išla rovno k doktorovi, predsa len môžeš mať niečo zlomené alebo niečo aj vo vnutri a može ti to robiť starsti :) to že pôjdeš k doktorke neznamená hneď, že budeš na Pnke, ale určite by som za ním išl, nech ti spravý rendgen alebo niečo a odporučí ti niečo na to
Nemal som, pytal som si ho v lekarni a pani povedala, ze mozem uplne v pohode. Som jej ukazal moj krasny modry hrudnik :D :D
pokiaľ nemáš otvorenú ranu, tak môžeš aj na iné časti teľa :)
Moze sa ten reparil aplikovat aj na ine casti tela ako ruky a nohy? trebars na narazene rebra?
vyskusali sme ho aj na chirurgii nam ho podarili vzhladom na to ze tlmi bolest a syn nemusel jest neustale brufen :) dost velke balenie je to, som necakala :) mozem len doporucit, pri takychto urazoch
myslim ze je lepsie pouzit nieco lokalne ako mu davat lieky proti bolesti
mozu ho pouzivat aj deti? syn (10 rokov) si povrtol na treningu clenok a boli ho to, nechcem ho dopovat tabletkami, toto mi pride lepsia varianta
nie, kupis ho len v lekarni, je to volnopredajny liek :)
Aký chladivý sprei? Také nič nepoznám, dá sa kúpiť v drogérii ?
no mne pri takchto urazoch pomaha obklad a pokial to nie je otvorena rada tak aj chladivy sprej by ti mohol pomoct :)