Zdravím!
Pred tromi týždňami som spadol a podvrtol si členok. Opuchol mi a dolu pri päte z vonkajšej strany zmodral. Nešiel som k lekárovi. Ale spravil som si predĺžený víkend a ďaľší deň (v piatok) som nešiel do roboty. Opuch mi do pondelka opadol a už aj zmodranie je preč (to zmizlo po vyše dvoch týždňoch). Ošetrujem si ho kombináciou octanovej masti, fastum, ibalgin... A cez deň si ho sťahujem elastickým obväzom. Ale stále ma bolí. Síce už o dosť menej, ale hlavne po práci mám problém, keďže si ho tam väčšinou dosť zaťažujem - väčšinu pracovnej doby som nútený stráviť na nohách a sa aj nachodím. Môže mať to, že ho zaťažujem bez oddychu v podstate od začiatku, nejaké trvalé následky? Nechcem ísť za každú cenu na PN, lebo firma je na mne závislá a mám rád svoju prácu, ale zase obetovať pre ňu svoje zdravie a krívať celý život nechcem. Dá sa to doliečiť bez následkov aj takto "na nohách"?
Boľavý členok
adka45 - ten spray som este neskusala, no podla zlozenia tam ide o to, aby pacient (najcastejsie sportovec) necitil bolest, kym ho dopravia na dalsie osetrenie. Takze pravdepodobne ti kratkodobo pomoze od bolesti, no pricinu bolesti liecit nebude. Pri tom pade slo asi o buchnutie a vytvorili sa modriny, vsak? Tak mozno by mohlo pomoct nieco na modriny ako heparoid a podobne.
Prosím vás zabral by mi ten sprej aj pri úraze keď mám udreté koleno a mám ho spuchnuté? Teraz som sa vrátila domov z práce lebo som tam zakopla a spadla a neviem co si mam na to dat, strasne ma to boli
No hádam to tak skoro nebude ale aspoň ho maj po ruk stále :)
jasne, ze nie ale tiez ho nebudem minat ked mi nic nie je predsa. len si musim stale pripominat, ze ho musim nosit so sebou pre kazdy pripad. o tom som uz inak aj ja pocula, ze to doktori uz moc radi nevidia a nemoze byt moc dlho na nohe
Stale spominate nejaky super spray,no najst nazov mi dalo v tom mnozstve prispevkov zabrat. Aj pre inych REPARIL ICE SPRAY. Tak skusim aj ja.
Niekto tu pisal, ze si na clenok dava octanovu mast. Tak mna doktor na pohotovosti zhulakal, ze to sa uz roky nepouziva a skodi to pokozke.
To si akože želáš aby sa ti niečo stalo?
jop uz to mam doma kupene, uz iba pockat kym sa mi zase podari si nieco dorobit :D :D
Áno to úplne stačí, veď to sama ucítiš keď to použiješ, že už to máš proste zachladené. A presne tak, použiješ ho keď sa to stane, aby ťa to vlastne prestalo bolieť, poprípade sa ti nespravil opuch alebo bol menší a potom už to liečiš klasicky, mastičkami a podobne :)
Tak to stačí? No zaujímavé, spýtam sa na to u nás v lekárni či to majú
ja som mala este ako dieta problemy s clenkom a cim som starsia je to len horsie, kazdu chvilu sa mi podvrtne. uz nosim so sebou normalne iba tu stahovaciu ponozku aby som mohla zakazdym aspon nejako prejst domov :/