Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako mu to mám povedať?

Príspevok v téme: Ako mu to mám povedať?
Plamienka

S priateľom sme spolu už asi 5 rokov, veľmi sa ľúbime a plánujeme si spoločnú budúcnosť. Už sme sa viackrát rozprávali o vidine spoločnej budúcnosti, ktorú on vidí v rodine. Ja to chápem a rozumiem tomu...ale ja nechcem mať deti. Chcem ešte pracovať - mám prácu, ktorá ma baví a je mi mnohým...
Nikdy som deti nemala rada, resp. ma nijak nepriťahovali, "nevzrušovali" a nemala som potrebu sa nad nimi nijak rozplývať. Všetci mi vždy hovorili že sa to zmení, otehotniem, nájdem si muža, keď prvýkrát chytím do ruky svoje dieťa... A myslí si to asi aj môj priateľ, neustále ma presviedča.... Ale ja jednoducho asi nemám ten materinský cit...
Po meškaní menštruácie a pár ranných nevoľnostiach zakončených návštevou gynekológa to prišlo - som tehotná. Ibaže nič necítim - neprebúdza sa vo mne žiaden materinský cit, nič. Cítim sa len horšie a utvrdzuje ma to v tom čo už dávno akosi viem - dieťa nechcem. Nedokážem ho vynosiť, mať ho, vychovávať ho a chcem si ho dať vziať.
Rozumiem a rešpektujem, ak niekto deti chce mať a ľutujem ženy, ktorým sa toto prianie nesplnilo, či neplní, ale prosím vás reči o tom, že interupcia je vražda si prosím nechajte, je to moje rozhodnutie. Ja ho jednoducho nedokážem mať... Neviem však ako to povedať priateľovi. Povedať mu to vôbec? Neviem vôbec čo robiť, či mu o tom, čo chcem urobiť povedať, alebo ho obísť... Som zúfala, prosím o radu.

the best

Si super žena a budeš aj matka, veľa šťastia prajem :) Uvidíš, dieťa ti prinesie veľké svetlo do života a k tomu, keď sa na neho ocko teší, to je najlepšie :) Váž si to, že máš takého chlapa :)

Kýčera

Plamienka, nie, neprekvapila. Mňa teda nie. Verila som Ti a Ty si nesklamala. Ty si len bola v zložitej životnej situácii. Ty si tápala... Či budeš ľutovať toto rozhodnutie? Nie, nie, nie... A Tvoje dieťatko nebude mať len dobrého otca, ale aj dobrú matku! Budeš takou dobrou matkou akou len dokážeš byť, a možno aj lepšou, ako si momentálne o sebe myslíš. Hlaď si svoje bruško, ostatné časom príde... Zatiaľ máš v sebe len plamienok, on sa rozhorí... A Ty to ustaneš, ustaneš to iba s láskou :

www.youtube.com

Mesačný princ

Život je o okamihoch a o rozhodnutiach. Zvolila si si cestu a ak si si ju zvolila sama, tak ju nikdy nebudeš ľutovať a všetko čo urobíš bude dobré :)

Budúcnosť a osud si vytvárame sami a ja ti prajem, aby si bola na tejto ceste šťastná. A aj keby si nebola ,,dobrá,, mama, tak už len to, že si sa takto rozhodla je znak toho, že ťa bude tvoje dieťa milovať :)

Messje

Plamienka
Dnes este nevies ako dobre si urobila.Rozhodla si sa pre priatela a dieta.
Raz mu mozno povies co si planovala ale ver,ze budes stastna ze si sa tak rozhodla.
Budes dobra mama.

anjelik *

Tvoje dieťa bude isto výnimočné, tak, ako je výnimočná jeho mama. Prajem ti všetko dobré. :o) Čas ukáže, že si volila správne. :o)

Plamienka

Možno vás niektorých moje rozhodnutie prekvapí.
Rozhodla som sa priateľovi povedať o tom, čo sa chystám urobiť. Akosi som sa nedokázala zžiť s predstavou žiť vedľa človeka, ktorého milujem s pocitom, že som zabila možno náš vzťah. Bez toho aby o tom dopredu vedel. Nech je to akokoľvek ťažko pochopiteľné, chcela som, aby vedel, že som pevne rozhodnutá ísť na interupciu a nech už on sa rozhodne akokoľvek. Hoci jeho odchod by mi zlomil srdce...
Usadila som ho nato, povedala,že sa musíme vážne porozprávať. Už som tú vetu "Som tehotná, ale..." chcela mať za sebou. Dostala som sa len do polky vety, ako sa začal veľmi tešiť a objímať ma... Nedokázala som už vypliesť ani slovo, nech už sa vo mne akokoľvek všetko búrilo...
Momentálne začínam druhý trimester, s myšlienkou pokračovať v upravenom tréningu až do pôrodu, podľa možností. Zatiaľ na mne nič veľmi nevidieť. Snáď toto rozhodnutie nebudem ľutovať do konca života. A do dieťa bude mať aspoň dobrého otca, keď nie matku...

tasty

ne veď práve!!! o tomto píšem už od začiatku, čo napísal JAX, trafil si sa do čierneho, teda niekto to vysvetlil po lopate konečne

adr1a.

Jeej) teraz si to takmer presne napisal ako ja na zaciatku temy v 1bode no to bola vtedy vytocena))
Mozno ani netusis aku velku pravdu si okrem ineho este napisal..hm hmm
A plamienka by mohla napisat co ako je to teraz u nich. Ci sa nieco nove udialo ai