Ako mu to mám povedať?

Príspevok v téme: Ako mu to mám povedať?
Plamienka

S priateľom sme spolu už asi 5 rokov, veľmi sa ľúbime a plánujeme si spoločnú budúcnosť. Už sme sa viackrát rozprávali o vidine spoločnej budúcnosti, ktorú on vidí v rodine. Ja to chápem a rozumiem tomu...ale ja nechcem mať deti. Chcem ešte pracovať - mám prácu, ktorá ma baví a je mi mnohým...
Nikdy som deti nemala rada, resp. ma nijak nepriťahovali, "nevzrušovali" a nemala som potrebu sa nad nimi nijak rozplývať. Všetci mi vždy hovorili že sa to zmení, otehotniem, nájdem si muža, keď prvýkrát chytím do ruky svoje dieťa... A myslí si to asi aj môj priateľ, neustále ma presviedča.... Ale ja jednoducho asi nemám ten materinský cit...
Po meškaní menštruácie a pár ranných nevoľnostiach zakončených návštevou gynekológa to prišlo - som tehotná. Ibaže nič necítim - neprebúdza sa vo mne žiaden materinský cit, nič. Cítim sa len horšie a utvrdzuje ma to v tom čo už dávno akosi viem - dieťa nechcem. Nedokážem ho vynosiť, mať ho, vychovávať ho a chcem si ho dať vziať.
Rozumiem a rešpektujem, ak niekto deti chce mať a ľutujem ženy, ktorým sa toto prianie nesplnilo, či neplní, ale prosím vás reči o tom, že interupcia je vražda si prosím nechajte, je to moje rozhodnutie. Ja ho jednoducho nedokážem mať... Neviem však ako to povedať priateľovi. Povedať mu to vôbec? Neviem vôbec čo robiť, či mu o tom, čo chcem urobiť povedať, alebo ho obísť... Som zúfala, prosím o radu.

Jax

Ved sa pozri co pise "nechcem mat deti, chcem este pracovat, asi nemam materinsky cit, asi, asi, akosi... "
Nic definitivne. Urcite mu nepovedala: "pocuj Fero, nechcem deti, nikdy ich nebudem mat. NIKDY, rozumies?! Ak otehotniem, dam si ho vziat. Ziadne deti, bodka. "
Nie, vodila ho za nos, chlapec stale a opravnene dufa. A nemyslim ze to robila umyselne. Boji sa dietata ako kazda zena i muz, ved je to obrovsky zavazok a zodpovednost a komplikacia.

0vecka

Jax avysvetli nam preco by sa mala ona rozist s nim kedze tu poziadavku n adieta ma on a jej vyhovuje status quo... podla mna sa skor ma rozist on...

Jax

Ale tu predsa nejde o to ze deti nechce, nech nechce no a co. Ide o to ze s nim ostala aj napriek tomu ze vedela, ze ho nespravi stastnym a ze ho vyuziva. To je to iste jak chlapi co vodia zenske za nos kvoli sexu, bude svadba deti vsetko - a pritom vedia ze nic take nebude.
A za najhorsie povazujem to, ze ho este chce tyrat tym, ze mu chce povedat ze da zabit ich dieta. Jemu to iba poskodi, chce to spravit cisto pre seba a svoje svedomie = preto egoistka.

0vecka

tiez neviem preco je egoistka ona? ona je takisto egoistka ako on... to ze deti nechce je sice nenormalne a patologicke ale ona za to predsa nemoze...

neviem11111

nemyslim si, ze ked zena nechce deti, nie je normalna. preco je egoistka ona, zato ze ich nechce a nie on, za to ze ich chce a ju prehovara do niecoho, co ona nechce? obaja su v tomto scenari rovnako vinni a obaja v tomto vztahu zostali vedome s tym, ze ten druhy chce nieco ine a dufali, ze zmeni nazor.

Jax

neviem11111 - on je zaslepený? Netuším ako medzi nimi funguje komunikácia, ale slečna jasne píše že on chce dieťa. To že ona nie je normálne, to vraví asi tak 70% mladých žien a nakoniec takmer všetky tie deti majú... Ale ak si je slečna úplne istá že deti nechce, mala mu to úplne jasne povedať, chrániť sa (kto vie ako to u nich fungovalo) a najmä sa s ním už dávno rozísť! Ona s ním.
Lenže ona je egoistka a o neho jej nejde. Čo je ok, veď všeliakí sme, len či to vie aj dotyčný alebo pred ním slečna hrá divadlo aj doma...

neviem11111

ja si myslim, ze nikto druhy nema pravo rozhodovat o tom, co je pre niekoho lepsie alebo lahsie. kazdy ma pravo vediet pravdu a za tym si stojim, takto to vnimam ja. Pre teba je to smrt vytuzeneho dietata, pre mna je to obycajna interrupcia. to este nie je ziadne dieta, je to embryo v bruchu, ziadne existujuce dieta. Suhlasim s tym, ze ked ju lubi, este sa ju mozno roky bude snazit ziskat spat, prehovarat, hocico, a toto je informacia, na zaklade ktorej zrejme pochopi a prijme, ze ona mat deti nechce a ak on ano, je nevyhnutne aby sa ich cesty rozisli. Laska vela ludi zaslepi a tieto dovody v tom zaslepeni nevidia a tato informacia mu mozno tie oci otvori.

0vecka

Jax to jo akoze nebude to sranda ale sizober ze ak mu to nepovie tak ju bude mozno 5 rokov prehovarat potom sa ona nasere a mu to povie...podla mna o dost horsie...ak sa s nou doteraz nevedel rozist tak sa len tak nerozide preto by to nebolo zle ako taky impulz

Jax

Aja nj trochu som sa napajedil, uz som kludny.

Ked by to vedel nebolo by to pre neho lahsie, ale tazsie. Rozchod nie je lahky, ale smrt vytuzeneho dietata je este niekde uplne inde.
Ved nech si slecna predstavi ako by sa citila keby jej povie, ze jej narocky znicil karieru v balete, potom nech to vynasobi 100 a stale sa nechyta...
Rozist sa da aj rozumne: chceme odlisne veci, trapime sa, odcudzili sme sa, ide mi len o karieru blabla. Nemusia sa znenavidiet...