Zabite ma niekto, že nemám dosť rozumu v hlave, aby som konečne dokázala pochopiť, že aj keď budem mať vzdelanie, budem sebestačná, na nikom nezávislá žena, slušne vychovaná a slušne( aspoň relatívne) sa správajúca, tak nikdy nezapôsobím na muža tak, ako keď by som bola (ukradnem si výraz iného diskutujúceho ani neviem odkiaľ, ale páči sa mi) "omietkový démon", dlhonohá Barbie alebo iný podobný zjav, ktorý si podľa mužov zaslúžia pomenovanie žena. Mne keď sa rozdávala krása sa veľa neušlo a tak mám v dnešnom povrchnom svete smolu, lebo okrem pár obstarožných úchylov a zúfalcov sa po mne nikto neobzrie.
Nesmiem vynechať môjho ex, ktorý sa tiež nepozeral na krásu, ten vyžadoval iné priority ako podriadenosť, poslušnosť...Kýčera, ak toto čítaš, dávam ti týmto odpoveď na tvoju otázku z inej témy, že si zvedavá, ktorý muž by sa opovážil ma udrieť.
Nejak ma to až donedávna neštvalo, ale zlomené srdce nebolí večne a chce ľúbiť a byť ľúbené...
Nezvyknem sa vyjadrovať vulgárne, ale do riti....Niet nad pocit, keď rozmýšľaš nad tým, ako sa môže jeden muž tváriť pri pohľade na teba tak kyslo a že aj kus hovna je pre neho zaujímavejší ako ty....
Zabite ma niekto...
Čierna mačka, to, čo si prežila, Ti ublížilo, zranilo Ťa, ale spravilo aj silnejšou... Zrazilo Ťa na kolená, spálilo krídla...Prebuď v sebe Fénixa, kt. vstávajúc z vlastného popola čaká na svoje znovuzrodenie...Napíš tie jeho slová, kt. si nosíš v hlave na papierik, spáľ ho a spáchni na WC. A do mysle si vlož tie, kt. Ti privolajú lásku...Máš na to, dokážeš to!!!
Kýčera, aký krásny príbeh lásky a stále trvá... a to, aký bol a ty si si ho všimla vtedy dávno len potvrdzuje to, čo som povedala, že si výnimočný človek....kiež by som mohla veriť, že sa to aj mne podarí....
Meursault, koľko som sama? Asi rok. Možno si povieš, že to nie je dlho, ale....Ja som bola sama skoro do svojich 24roch rokov, prečo, to som už písala predtým. Vždy bol len jednostranný záujem. Potom som neviem prečo, možno ako písala Lolinka , zo zúfalstva si začala s prvým človekom, ktorý o mňa prejavil záujem. Mne sa vlastne ani nepáčil on, ale jeho kamarát, no povedala som si, že dám šancu aj iným, nielen tým, čo ma niečím zaujali. Aj keď vlastná intuícia ma varovala, že nechoď proti vnútornému hlasu. Vydržalo to asi 8 rokov, aj to preto, že to bol človek, ktorý by mi zo začiatku zniesol modré z neba. Postupne sa začal meniť na šialenca, ktorý ma psychicky deptal a nepovažoval za rovnocennú sebe. Padla nevera, fyzické útoky, no bol to zlý sen. Že som zostala tak dlho? Presvedčil ma o tom, že nemám šancu si nájsť iného. Typický syndróm týranej ženy? Tiež neviem. Viem len, že som sa zmohla na konečný odpor a odišla som. Teraz viem, že dnes by som už nič také nedovolila a chvalabohu som za tým. Jeho posledná veta bola, že také nič, ako ja si už nikoho nenájde a nikto ma nikdy nebude chcieť. Pevne som verila, že nemá pravdu. Že keď stretnem niekoho, kto ma zaujme, že to už konečne bude obojstranné. Ak si prečítaš posledný odsek z môjho prvého príspevku, tak už nemám, čo dodať....
-Chlapci, je dobré, že ste sa aj vy pripojili a povedali svoj názor!
-Meursault, je to krásna žena!
-Lolinka, ostáva mi dúfať, že ma nepoznáš?! Aj ja mám veľkú bradavicu na nose a dve deti! :)
-Messje, to mám šťastie, že si to dočítala, inak by som schytala?! :) Mimochodom, si súkromník, že nás s tým koláčom neponúkneš? :)
-Pekný zvyšok dňa vám všetkým...:)
Čierna mačka, si prvá žena, ďakujem! Ten môj mi to síce hovorieva, ale tak vieš, je to môj a už dobre nevidí. :) A ja som len obyčajná žena. Ako mladá som si povedala, že si alkoholika nikdy nezoberiem, radšej zostanem slobodná. Sama neviem ako, ale stalo sa. Asi zázrak?! Keď sme začali spolu chodiť, bol viac širší ako vyšší, ženy oň nemali záujem. Získal si ma svojou trpezlivosťou, vtipom, šarmom, vedomosťami,...Po čase sa dal sám na chudnutie a stal sa z neho ešte väčší fešák. A odrazu sa naňho začali lepiť ženy zo všetkých strán, aj tie, kt. ho dovtedy odmietali. Nedali mu pokoj ani vtedy, keď študoval v zahraničí a nedajú ani dnes. Nepodľahol a ja mu verím!!! Je to stará škola, každého berie ako rovnocenného partnera, v spoločnosti obľúbený, ženy ho zbožňujú, muži obdivujú...Je to čiernovlasý muž so šedivým melírom, veľkým srdcom, širokými plecami, akurátnou postavou,... A tak to už ťaháme 40 rokov, v dobrom aj zlom. Vždy spolu. Už si rozumieme aj bez slov...A aj vy budete... :)
kycera
ked som si precitala prvu vetu z citatu od Sophie,prisla do mna zlost.Nastastie som to docitala cele a...si ma rozosmiala.Je to tak strasne pravdiva pravda,ze je to az zufale ...
prave mi vychladol kolac,tak sa idem do neho pustit a potesit brusko :-)
krasny den vsetkym prajem
Keby som stretol seba celeho frustrovaneho a pesmistickeho asi by som si dal dve rady.
1. nebud pesimista
2. otvor si mysel a najdes inu krasu vo vselicom, otvori sa ti svet
Bud sa nepacis ty im alebo sa ti nepacia oni no mas to tazke. Co myslis nemas tak trochu chybny postoj k tymto zalezitostiam ohladne vyberu, nemas to nejak blbo nastavene ? Kolko si uz sama ?
Inak co sa tyka krasy a pritazlivosti. Ruku na srdce kto by s istotou tvrdil ze tato
www.ted.com
mlada zena je krasna ? Ja napriklad nie ale pritahuje ma od kedy som prvy krat videl to video (mimochodom s ceskymi titulkami). Nachadzam nieco pre mna pritazlive aj v jej tvari, a nieco pritazlive aj v jej sposobe zivota, v jej hodnotach, nazoroch, v tom ako vystupuje, v jej vztahu k hudbe, k umeniu. Hned by som s nou isiel na rande, pripada mi zaujimava ako clovek, ako zena.
Ale nemozem ju pvoazovat za vyslovene krasnu, pocul som uz aj ze je pre niekoho vyslovene skareda. Ale dokazem si predstavit sa do nej zamilovat.
No aby som neposobil ako pubertak ktory sniva o nejakej zene za oceanom. Tym celym chcem povedat ze som muz ale to neznamena ze ma zaujima iba vyzor a vsetko ostatne je podruzne, alebo ze som obetou svojho penisu a iba nim premyslam, alebo zema zaujime iba kraska, ani to ze by som sa nedokazal zamilovat do zeny ktoru by mozno vacsina nepovazovala za ideal krasy. A pevne verim ze nie som az taka vynimka. Len sa treba zacat zaujimat aj o ine typy muzov, a otvorit si mysel lebo ked si clovek zafixuje do hlavy tie zarucene pesimisticke pravdy ako mesacny princ tak v tej chvili ma ktokolvek problem ho presvedcit ze to moze byt aj inak, napriek tomu ze ma pravdu v niecom aj on.
Kýčera, asi ti to tu povedali už viacerí, ale ty si jeden z mála úžasných ľudí...ďakujem :-)
Ľudia ani som nečakala, že to vyvolá takú búrlivú diskusiu. Naozaj som vám vďačná za každú radu od kohokoľvek z vás. Bolo toho toľko, že sa ani nedá zareagovať na všetko, čo ste popísali či už s tým súhlasím alebo nie. Len na jedno musím reagovať a to na Lolinkin posledný príspevok. Prosím ťa nerob zo mňa zúfalku, ktorá si takmer okamžite či ako si to napísala chce niekoho nájsť a podľa toho sa aj správa, že chlapi to vycítia, resp. ako niekoho, kto sa o seba nestará, lebo ste mi tu dali plno rád, ako sa o seba starať. Možno ste ma niektorí nepochopili celkom správne, nejde o momentálny stav, ktorý chcem okamžite riešiť. Vlečie sa to so mnou už veľmi dlho. Nejako si muži vždy vyberali všetky okolo mňa, len ja som zostávala. Tak celkovo nemali záujem o mňa ako o ženu. A tak je to stále. Preto som tak nejak po čase dospela k názoru, že zrejme nie som pre nich zaujímavá ani dostatočne pekná. A nie som z toho až taká nešťastná, aby som preto nemohla po nociach spávať. Vo veľkej väčšine prípadov mi to je jedno, pretože si viem ustrážiť to, aby som sa na niekoho zbytočne nenamotala alebo sa nepáčia oni mne. Ale keďže nie som stroj, stane sa mi, že to neustriehnem a potom neviem , čo s tým a zbiera sa to, až sa dostanem do stavu ako včera, keď sa na seba pozriem reálnym pohľadom a konečne mi dôjde, že tento chlap by si predsa nevybral mňa a že ako mi to vôbec mohlo napadnúť.Ako sa hovorí, "odkedy som sa prestala hrať s bábikami", vždy to má rovnaký priebeh a musela som to zo seba dostať von aspoň takto virtuálne. Každopádne ďakujem za všetky príspevky, snáď sa mi zídu niekedy do budúcna...
Čierna mačka, volala si ma, tak som prišla. A začnem citátom od Sophie Loren "Krásne ženy majú vždy u mužov väčší úspech než ženy múdre. Len veľmi málo mužov je totiž slepých, ale zato veľa hlúpych." Pozri, cítim to tak, že aj Ty na to máš! Ak by som mala kúzelnú paličku, tak by som každému jednému z vás pričarovala ozajstného partnera, ale nemám...A tak vám všetkým posielam aspoň slová. Slová, kt. majú obrovskú moc. Je to NÁDEJ! Buďte SILNÍ, nevzdávajte sa, verte, na každého z vás čaká láska...Raz príde ten deň...
A Tebe Čierna mačka aj toto : alexandrapavelekova.blog.sme.sk