Je to koniec jedne krasnej etapy?

Príspevok v téme: Je to koniec jedne krasnej etapy?
peter_BA_33

ahojte,
uprimne a priamo som zalubeny :) Pozname sa dlho, uz od teenegarskych rokov, dlhe roky sme sa nevideli ale boli sme obcas v kontakte cez email alebo fcbk, obcas sa videli na sidlisku alebo v dopravnom prostriedku, lebo byvame par ulic od seba. Ja mam 33, ona 30.
A teraz minuly august sme sa po rokoch stretli opat na kave, a tak som sa bezhlavo zamiloval. Je uzasna, sebavedoma, nezavisla, slobodna, hlava plna planov ... :) ... moj typ! Stretko sme si dali lebo sa vratila so zahranicia a ja som chcel vidiet fotky tej krajiny a proste len tak pokecat obnovit kamaratstvo(tak som si to vtedy myslel).
A potom kazdy vikend kava. V oktobri po jednej takejto vikendovej kave som ju odprevadil domov a povedal, ze ju chcem pobozkat, odmietla ale hned sme sa dohodli, ze sa opat ako kazdy vikend stretneme na dalsej kave. Dost som ju asi tym prekvapil, aj som si "bil" hlavu o stenu potom :) Dalej sme to nikdy nerozoberali, len som jej potom este povedal, ze sa mi paci. Ale nic sa nestalo ...
A tak to pokracovalo opat dalej, kavy cez vikend, obcas nejaky vylet do prirody a zase v januari som sa pokusil jej povedat, ze som aj ochotny pockat a byt trpezlivy, lebo ona ako som uz spominal ma vela planov a veci, ktore by chcela v zivote dokazat, spravit, realizovat ... ale nepomohlo a povedala, ze nemam byt trpezlivy a ze ona sa nechce viazat atd atd ... ved to poznate :)
Blizia sa jej narodeniny a chcem jej dat darcek(uz je kupeny). No zaroven citim, ze by to malo byt nase posledne spolocne stretko, lebo kazdy vikend sa tvarim, ze som len kamarat, ale nie som! Aj ked ona asi je :(
Mam asi zahmlene videnie :), a nevidim veci jasne, potrebujem pomoc, iny pohlad na vec, od vas. Co si o tom myslite, byt trpezlivy predsa len, alebo sa radsej uz dalej nestretavat?
Nechcem a nemienim si niekoho ineho hladat, nie som typ, ktory klik klinom vybija!
Dakujem

momina45

to dievča sa fakt nechce viazať ešte ti to aj otvorene povedala a predpokladam že to bude veľmi snaživá šikovná baba ked robí v zahraničí spolieha sa sama na seba je sebestačná má ešte kopu plánov a to je samozrejme pre mužov atraktívne. Nechápem mužov presne aj ja som mala takého ,,nápadníka,, ktorému som nevedela vysvetliť že nechcem vzťah že po rozvode sa potrebujem dať dokopy ale on si stále nedal pokoj a ja som bola nakoniec tá zlá . Ked niekto odmietne ženu vačšinou si poplače vysťažuje sa kamoškám a ide dalej ale muži sú akoby zaslepení a tvrdohlavý nedajbože aby niekto urazil ich ego.Čo má prísť príde netráp sa ber to tak ako to ide tá pravá na teba niekde bude čakať :)

Filip TT

Ono je zbytočné a kontraproduktívne sa niečo pýtať, keď z neverbálnych signálov je zrejmé, že odpoveď bude negatívna.

Muž však má v tejto pozícii jednu výhodu.

Ženy a muži majú totiž obrátené poradie hodnôt, ktorými hodnotia žiadúcosť partnera.

Ženy hodnotia na prvom mieste správanie muža voči nim a na druhom mieste je aké pekné sú jeho telesné a duševné vlastnosti.

Muži hodnotia na prvom mieste aké pekné telesné a duševné vlastnosti má žena a na druhom mieste ako sa k nim správa.

Je to tu na fóre dobre viditeľné. Keď zakladá tému žena, tak na svojom milom opisuje v prvom rade to, ako sa k nej správa, čo pre ňu robí a čo jej hovorí. Muži na svojej milej opisujú aká je telesne a duševne krásna. To vidíme aj na tejto téme ;)

Toto dáva mužovi dobrú možnosť na dobývanie. Nepotrebuje počuť hneď Áno chcem ťa. Úplne stačí, keď na začiatku dostane priestor ukázať, čo je ochotný pre pani svojho srdca urobiť, akou láskou, obdivom, rešpektom ju zahrnúť, ako vie byť starostlivý, trpezlivý, spoľahlivý, ako sa pri ňom môže cítiť bezpečne. To sú vlastnosti, ktorými ženy charakterizujú svojich milovaných, to je ten buldozér do srdca. :)

Ak ťa tvoja milá nechá správať sa k nej, ako k pani svojho srdca, tak robí veľkú chybu keď ťa nechce. Tá pozícia sa jej bude ťažko opúšťať... :)

@corobit: Ty si žena, ty to máš ťažšie. Ty musíš byť vo všeobecnosti taká, aby v tebe našiel zaľúbenie. A vo vzťahu k nemu prejaviť ocenenie a vďaku(si milý, potešil si ma, vážim si čo si pre mňa spravil, som ti veľmi vďačná) a určitú materskú starostlivosť a podporu. A zároveň úplnú slobodu. To sú vlastnosti, ktoré majú muži zo strany ženy radi. :0)

Messje

Nepytaj sa Peter,mozes dostat odpoved typu..."Ved som ti to uz vysvetlila".Urob tak,ako som ti pisala na zaciatku a ak si pamatam aj Filip...zacal jej chýbať ked sa trosku odmlcal.Nebud vzdy po ruke ked bude treba.Smej sa,trep hluposti,nech sa smeje aj ona.A ta pusa na celo pri rozlucke nemusi byt vobec vtierava. ;-)
Prajem pekny den.Ja idem zajtra domov na par dni tak mam dovod na radosť.

peter_BA_33

Howling>> vdaka. Skusim srdce najprv :) ale uvedomujem si ze dosledkom moze byt este vacsie sklamanie. Mozno pride casom vhodna chvila a aj odvaha a spytam sa ... ale ano skusim sa najprv viacej stiahnut.

Howling

peter vyzeras byt fajn chlap, znova som si precital Tvoj uvodny prispevok, ale myslim ze u tej slecny Ti to nevyjde, jasne Ti dava na javo ze Ta nechce, za to ze sa to spusti na minimum ludi, nebyva to pravidlom, ja osobne by som do toho netlacil ( mna by nepustilo EGO :)). Ale pokial silou mocou chces, skus sa oddialit ako bude reagovat, ale necakaj zazraky...sama Ti povedala "necakaj na mna". A pokial Ti to nevyjde, nelam hlavu, kdesi Ta caka lepsia a krajsia, a neboj cas vsetko vyriesi, ano cas je na srdce najlepsi liecitiel

Filip TT

@corobit: Medzi 23 a 28 rokom zivota som presiel depresiou. Manzelku som spoznal ked som mal 24 rokov, hned som vedel, ze ona je ta prava. Kedze som bol v tej depresii, chodenie nepripadal do uvahy, tak som sa snazil len byt v jej pritomnosti. Takze som sa pridal do tych aktivit, kde bola ona. Tak som stravil asi 4 roky, potom som sa nechtiac a neplanovane prezradil, hoci ona tusila uz predtym. Vtedy mi povedala, ze ak tam chodim len kvoli nej, tak nemusim, lebo od nej nic nemozem cakat. Potom som tam 2 tyzdne neprisiel a jej to doslo luto, takze ked som sa tam znovu objavil sa potesila a prihovorila sa mi. Hlavne vsak na tom bolo to, ze to skumala.
Pisal som o tom tu:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk

peter_BA_33

Messje> krasne slova, dakujem a ano aj ja by som si vas zobral do maleho vrecka ako nasepkavacov. Je fajn spoliehat sa na seba ale nie sme supermani a obcas si treba nechat pomoct, pretoze je to ludske a normalne :)!

Messje

Peter,v tejto teme sa stretlo tak vela uzasnych ludi,ako este hadam v ziadnej.Urobil si maly zazrak.Ziadne nadavky,ponizovanie,urazanie.Kazdy sa snazil poradit a nikto ta neriesil,ze robis nieco zle.Dokonca ani chlapi.
Vidis,co robis s ludmi?
Tentoraz tomu nejak zacinam verit,ze ti to vyjde.Clovek ako ty,nemoze byt sam.
Presne mas pravdu,,,urob co citis.Aby si si raz nevycital,ze si do toho nedal viac ked sa este dalo.Mas pravdu.
Vsetkych,co ti pisali,vratane s tebou,keby sa dalo,zmensila by som,dala by som do jednej kabelky a vsade vas nosila so sebou.Kazdy by mi poradil,keby som si nevedela dat rady. Hehehe
Si dobry clovek.
Prajem ti vsetko dobre v zivote...a vsetkym,co ti chceli pomoct ich radami.