Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?

Príspevok v téme: Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?
neschopna

Dobrý večer, mám problém s priateľom. Chodíme spolu už vyše roka - od zimy 2014, ale problémom je, že priateľ pracuje v zahraničí. Chodí domov na týždeň mesačne alebo 2 týždne raz za 6-8 týždňov. Sľúbil mi, že sa to zmení a budeme spolu bývať. Tvrdil aj to, že by chcel do 40ky dieťa, čo som ja nechcela, ale nakoniec som sa už zmierila aj s touto predstavou. Dvakrát sme sa rozišli, pretože som mu dala na výber - zahraničie alebo ja - odišiel za prácou.

Lenže situácia sa otočila, sľúbil mi, že už zostane na Slovensku a zmierili sme sa. Keď mi núkal peniaze k meninám, nezobrala som ich od neho s tým, že za peniaze si ma nekúpi, že ja chcem jeho, nie jeho peniaze. Strávila som u neho krásne dni, kedy sme sa vôbec nehádali - to bol častokrát dôvod (tie hádky), prečo sa bál, či nám to bude fungovať, lenže sme sa vždy hádali kvôli jeho odchodu do zahraničia. Zase som sa začala tešiť na krásny život s ním.

Aktuálne je situácia taká, že bývať so mnou nechce - vraj je skoro a nevie čo bude, dieťa nechce teraz - vraj som na to mladá (mám 24 a on 38) a ako mi sľúbil, že zostane tu, tak mi dnes oznámil, že pravdepodobne odchádza opäť do zahraničia o pár dní. Povedzte mi, čo mám robiť. Viem, že som hlupaňa a na druhej strane ho milujem a som na neho naviazaná. Zoznámil ma aj s rodičmi, čo máloktorú svoju frajerku, sadli sme si dobre s nimi, oni by chceli už aj vnúčatá. Kamarátky mi radia vykašľať sa na neho, ale ja to nedokážem. Mám pocit, že som neschopná a nezaslúžim si lásku. Niekedy mám chuť zomrieť, cítim sa opustená a zbytočná. Zažil niekto niečo podobné? Dostanem sa niekedy z toho? Vie mi niekto pomôcť? Už to viacej nevydržím...

lolinka

A čo môžeš teraz najlepšie urobiť, nemusíš sa s ním hneď rozchádzať, ale prestaň sa na neho tak upínať. Nájdi si nejaké záľuby, koníčky, kamarátky, choď von, choď sa baviť. Sedieť doma celé dni a rozmýšlať nad ním, kedy už konečne príde, či príde, či raz spolu budeme žiť je to najhoršie čo môžeš robiť a len ťa to ubíja. Máš 24, biologické hodiny ti netykajú a ešte dlho nebudú, tak zvoľni. Užívaj si to, čo ti život a tvoja mladosť ponúka. Čo tak napr. začať chodiť na turistiku. Ja chodím a je to úžasný relax. Byť v prírode, v krásnych horách, fyzicky sa zničiť a večer si vychutnávať relax v posteli alebo v saune. Alebo začni chodiť do fitka, na aerobik a pod. Športom sa najlepšie odreaguješ a zvyšuje to endorfíny - hormóny šťastia. A ako to s ním bude ďalej uvidíš. Možno na niektorej akcii stretneš príjemného mladého muža, s ktorým si budeš rozumieť.

Filip TT

Ospravedlnujem sa, o tom byte pises. Inak ano, cloveka to hned napadne, ze ked pisatelka zije s priatelom ked je tu, preco tam nemoze byvat, ked tu nie je...

Filip TT

lolinka pises dobre - opravim len jeden fakt - on ma na Slovensku svoj byt, dokonca bez hypoteky, na ubytovni byva v zahranici.

lolinka

Čo ja mám skúsenosti, mladé žaby vo veku +-20 si hľadajú muži akéhokoľvek veku len vtedy, keď sú sami zakomplexovaní, neveria si a týmto si dvíhajú sebavedomie. Sebavedomý muž si hľadá seberovnú. Takéto vzťahy ale málokedy vydržia. Takýto muž má mladú pipku hlavne na to, aby si zvýšil sebavedomie a mohol ostatným ukázať - aha čo sa mi podarilo zbaliť. To závidíte čo? Nie je ale schopný do toho vzťahu veľa dávať a to je presne váš prípad. On ti nevie poskytnúť žiadne istoty, nevie, čo bude o rok, nevie, kde bude, nevie, čo chce. Najprv ti sľubuje dieťa a spoločnú budúcnosť na Slovensku, potom to už zrazu nechce. Nedivím sa, že ťa to deptá, že si neistá a vôbec nevieš, či to s ním má nejaký zmysel. Tými rečami a planými sľubmi ťa len zbytočne deptá, však ak by ti nesľuboval dieťa, sama by si o ňom asi ešte neuvažovala. Dobrá vizitka nie je ani to, že v 38 rokoch býva na ubytovni s kopou ďalších chlapov a robí od rána do noci. To čo má za prácu, to robí nejakého roboša? Ako takéto niečo mal robiť medzi 20-30 a teraz už byť ustálený. A mal mať niečo našetrené. Od teba nemôže čakať, že budeš mať veľa našetrené, keďže si vybral mladú žubrienku, čo len začína žiť. Keby si vybral +- rovesníčku, tak tam by samozrejme mohol očakávať niečo našetrené aj z jej strany. On tu má byt, smiem sa spýtať, a keď je preč, ten byt je prázdny či má tam nejakých podnájomníkov? Mohol ti urobiť aspoň takú službu, že by ťa tam nechal bývať, ty by si si platila nájom a energie, aj tak by ťa to vyšlo pravdepodobne lacnejšie ako teraz podnájom. A on by nebol v strate a nemohol by povedať, že ťa živí. No ale evidentne mu na tebe zas až tak veľmi nezáleží a nemám pocit, že by s tebou plánoval nejakú budúcnosť, hoci ti to na začiatku nasľuboval. Keby ťa fakt ľúbil, tak by pre teba urobil určite viac. Prácu by si tu kľudne hľadať mohol, však keby aspoň hľadal, zatiaľ nemusí opúšťať prácu v zahraničí. Ak by mal nejaký pohovor, tak by si mohol zobrať deň voľna, ak sa to dá, neviem v ktorom štáte robí, ak nie moc ďaleko. Z Rakúska sa kľudne na deň prísť dá, z Nemecka ak robí niekde v Bajersku či okolí tiež. Alebo sa s tou firmou môže dohodnúť, že pôjde na pohovor vtedy, keď tu na ten týždeň bude. No proste nejaké riešenie by si vedel nájsť, keby chcel. Ale ty mu za to evidentne nestojíš aby vôbec nejaké hľadal. Nemôžeš prísť ani ty za ním, lebo on ťa tam nechce, pritom keby chcel, aj také riešenie by šlo. Opustil by ubytovňu, prenajali by ste si nejaký byt, však by vám určite stačila garsónka, ty si skromná jak hovoríš. Alebo by sa dal prenajať aj trebárs 4-izb. byt s tým, že vy dvaja by ste bývali v tej najväčšej izbe a vo zvyšných dvoch by bývali nejakí ďalší dvaja podnájomníci. Draho by vás to nevyšlo a boli by ste spolu. Ty by si si tam tiež našla prácu, neviem v ktorej krajine je, napr. v Nemecku nie je problém nájsť si prácu. Aj keď nevieš jazyk si tam niečo nájdeš a jazyk sa tam na teba postupne nalepí, čiže neskôr by si si mohla nájsť aj niečo lepšie. Ale to by on musel chcieť trocha sa posnažiť a vyjsť ti trocha v ústrety. Ale on nechce. Nechce aby si bývala v jeho byte, dokonca ani v blízkosti, nechce s tebou bývať ani v zahraničí. Tak ja nechápem, čo od neho ešte čakáš. Pohoreli všetky jeho predchádzajúce vzťahy na tomto istom, že s nimi nechcel byť. Asi si čakala, že s tebou to bude iné, áno, oblbol ťa, lebo na začiatku ti nasľuboval hory-doly. Ale keď to mal aj naplniť, skutek utek a zrazu už nechce. Tam nečakaj, že sa raz zmení a že možno za 5-10 rokov to bude iné. Čoho sa pri ňom najskôr dočkáš je to, že ťa raz opustí, lebo budeš pre neho príliš komplikovaná a za pár rokov možno už aj stará. Zase si nájde nejakú bezproblémovú dvadsiatku. Nebudem ti radiť ako sa rozhodnúť a čo máš robiť, to musíš sama.

anonym.x

nikdy to neude fungovat...ak by si ho milovala tak je ti jedno kde budete, hlavne ze budete....a ten 14 rocny rozdiel...vztah o ho vne

Filip TT

No mas to tazke mila pisatelka. Musi to byt psychicky narocne sa upinat na takyto vztah. Umensuj to prosim vo svojom srdci....

@ Mesacny Princ - dufam. ze kolegov z fora potom na nieco pozves ;) ak si teda ten tiket aj podas....