Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?

Príspevok v téme: Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?
neschopna

Dobrý večer, mám problém s priateľom. Chodíme spolu už vyše roka - od zimy 2014, ale problémom je, že priateľ pracuje v zahraničí. Chodí domov na týždeň mesačne alebo 2 týždne raz za 6-8 týždňov. Sľúbil mi, že sa to zmení a budeme spolu bývať. Tvrdil aj to, že by chcel do 40ky dieťa, čo som ja nechcela, ale nakoniec som sa už zmierila aj s touto predstavou. Dvakrát sme sa rozišli, pretože som mu dala na výber - zahraničie alebo ja - odišiel za prácou.

Lenže situácia sa otočila, sľúbil mi, že už zostane na Slovensku a zmierili sme sa. Keď mi núkal peniaze k meninám, nezobrala som ich od neho s tým, že za peniaze si ma nekúpi, že ja chcem jeho, nie jeho peniaze. Strávila som u neho krásne dni, kedy sme sa vôbec nehádali - to bol častokrát dôvod (tie hádky), prečo sa bál, či nám to bude fungovať, lenže sme sa vždy hádali kvôli jeho odchodu do zahraničia. Zase som sa začala tešiť na krásny život s ním.

Aktuálne je situácia taká, že bývať so mnou nechce - vraj je skoro a nevie čo bude, dieťa nechce teraz - vraj som na to mladá (mám 24 a on 38) a ako mi sľúbil, že zostane tu, tak mi dnes oznámil, že pravdepodobne odchádza opäť do zahraničia o pár dní. Povedzte mi, čo mám robiť. Viem, že som hlupaňa a na druhej strane ho milujem a som na neho naviazaná. Zoznámil ma aj s rodičmi, čo máloktorú svoju frajerku, sadli sme si dobre s nimi, oni by chceli už aj vnúčatá. Kamarátky mi radia vykašľať sa na neho, ale ja to nedokážem. Mám pocit, že som neschopná a nezaslúžim si lásku. Niekedy mám chuť zomrieť, cítim sa opustená a zbytočná. Zažil niekto niečo podobné? Dostanem sa niekedy z toho? Vie mi niekto pomôcť? Už to viacej nevydržím...

neschopna

Nie sme rozídení. Práveže to bolo nedávno, čo som u neho strávila pár dní a nebol žiadeň problém, po Vianociach sa mi ospravedlnil, aj na Silvestra som s ním bola. Veriaca nie som.

neschopna

Neviem v tomto vzťahu len tak pokračovať, lebo sa budeme po telefóne hádať. Cítim, že mi chýba, že chcem byť s ním, a on si stále dáva načas. Neviem sa pretvarovať, že sa nič nedeje, keď sa deje. Nedokážem sa tváriť pokojne. Dokonca keď sme sa pohádali a nekomunikovali spolu, ale to nebol rozchod, len silné emócie, tak sa mi vôbec neozýval 3 týždne, ani ja jemu, a potom mi napísal na Vianoce, ako ho to mrzí, že nám to nevyšlo, že asi je jeho osudom zostať sám a že si ma nezaslúži a praje mi krásny život a že dúfa, že budeme kamaráti! Ja som ho čakala, že ma príde pozrieť na Vianoce, lebo to bol pôvodný plán, ale on sa so mnou akoby rozišiel v správe. Preplakala som celé Vianoce.

neschopna

Najhoršie je to, že sa ľahšie hovorí, než koná. Človek je frustrovaný, keď sa mu nedarí vo viacerých oblastiach. Kebyže sa aspoň v niečom zadarí, tak by ma to nakoplo, ale väčšinou sa všetko negatívne dozviem v jeden deň, a potom dokážem preplakať celé dni v depresii a nemám silu. Neviem sa nasilu pretvarovať, že je všetko krásne a všetko bude dobré, keď nevidím ani náznaky posunu.

Filip TT

Čo sa týka tých otázok: na mňa nerobí dobrý dojem to, že najprv hovoril o dieťati a bývaní u neho a teraz je na to príliš skoro. Vyzerá to tak, že u neho to chladne. Aj preto je dobré to čo som ti písal - uber zo svojho vzťahu, nemusiš sa s ním rovno rozísť, ale uber, nevkladaj do toho všetky svoje nádeje.

Filip TT

Ja to vidim takto:

podstata problému je v tom, že ty od toho vzťahu chceš viac, ako ti partner momentálne ponúka. V konflikte je tvoje očakávanie a realita. Tento konflikt sa dá riešiť dvoma spôsobmi:

- prispôsobíš realitu očakávaniam
- prispôsobíš očakávania realite

To, čo očakávaš je, že budete spolu. To sa dá dosiahnuť buď tak, že on príde k tebe, alebo pôjdeš ty k nemu. Z diskusie vyplynulo, že ani jedno sa nedá.

Basa, Zostáva ti len tá možnosť, že prispôsobíš svoje očakávania realite. Ako hovorí klasik: život je jeden z najťažších. Vzťah je komplikovaná vec, ty si našťastie mladá, môžeš si dovoliť prijať to tak ako je a obrátiť svoju pozornosť a energiu na niečo iné. To niečo iné môže byť, že sa niekde angažuješ, niekde kde budeš spoznávať nových ľudí a čerpať nové skúsenosti a pohľady. Môžeš sa presťahovať niekam, kde budeš mať zaujímavejšiu prácu a podobne. Proste prispôsob svoj vzťah k tomu vzťahu, ktorý má tvoj partner a zaoberaj sa niečim iným. Môžeš čakať ďaľší rok, či dva, ako sa vyvinie situácia, bez toho, aby si prežívala stres. To je podľa mňa všetko, čo sa s tým dá z tvojej strany robiť. Ja som mal tiež taký komplikovanejší priebeh vzťahu, bolo treba čakať štyri roky, ale prežil som to... :)

neschopna

Tak sa spýtam inak, keď si myslíte, že na neho tlačím alebo to rozpitvávam. Myslíte si, že to môže myslieť so mnou vážne, keď nemá snahu vytvoriť rodinu? Aj s tým dieťaťom, ktoré chcel urýchlene on, ja som o takom niečom absolútne neuvažovala ešte, a keď som začala uvažovať a tešiť sa na to, tak on už nechce. Ako mám vedieť, že ak s ním bude 5 rokov, že sa raz rozhodne usadiť a žiť so mnou? Na druhej strane však v 43 rokoch sa stať otcom je dosť neskoro, budem na dieťa sama. Vy by ste boli v takom vzťahu v pohode, keď vám stále niečo nasľubuje, a potom to zmení a odíde? Sľúbil mi aj kľúče od bytu, ale už o spoločnom bývaní nechce ani počuť. Stále je na všetko skoro. Kedy nebude skoro? Bojím sa aj preto, lebo to takto majú v rodine, že aj jeho starší brat si frajerku nezobral, pritom sú spolu asi 10 rokov, rodina a deti nikde. Nechcem takto dopadnúť. Veď aj jeho rodičia sú z toho nešťastní.