Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?

Príspevok v téme: Som vadná ja alebo on? Čo mám spraviť?
neschopna

Dobrý večer, mám problém s priateľom. Chodíme spolu už vyše roka - od zimy 2014, ale problémom je, že priateľ pracuje v zahraničí. Chodí domov na týždeň mesačne alebo 2 týždne raz za 6-8 týždňov. Sľúbil mi, že sa to zmení a budeme spolu bývať. Tvrdil aj to, že by chcel do 40ky dieťa, čo som ja nechcela, ale nakoniec som sa už zmierila aj s touto predstavou. Dvakrát sme sa rozišli, pretože som mu dala na výber - zahraničie alebo ja - odišiel za prácou.

Lenže situácia sa otočila, sľúbil mi, že už zostane na Slovensku a zmierili sme sa. Keď mi núkal peniaze k meninám, nezobrala som ich od neho s tým, že za peniaze si ma nekúpi, že ja chcem jeho, nie jeho peniaze. Strávila som u neho krásne dni, kedy sme sa vôbec nehádali - to bol častokrát dôvod (tie hádky), prečo sa bál, či nám to bude fungovať, lenže sme sa vždy hádali kvôli jeho odchodu do zahraničia. Zase som sa začala tešiť na krásny život s ním.

Aktuálne je situácia taká, že bývať so mnou nechce - vraj je skoro a nevie čo bude, dieťa nechce teraz - vraj som na to mladá (mám 24 a on 38) a ako mi sľúbil, že zostane tu, tak mi dnes oznámil, že pravdepodobne odchádza opäť do zahraničia o pár dní. Povedzte mi, čo mám robiť. Viem, že som hlupaňa a na druhej strane ho milujem a som na neho naviazaná. Zoznámil ma aj s rodičmi, čo máloktorú svoju frajerku, sadli sme si dobre s nimi, oni by chceli už aj vnúčatá. Kamarátky mi radia vykašľať sa na neho, ale ja to nedokážem. Mám pocit, že som neschopná a nezaslúžim si lásku. Niekedy mám chuť zomrieť, cítim sa opustená a zbytočná. Zažil niekto niečo podobné? Dostanem sa niekedy z toho? Vie mi niekto pomôcť? Už to viacej nevydržím...

weirdo

vsak ano aj riesenie vztahu som do toho zahrnul. zameraj sa na seba a nebudes z tlacit na neho a oboch tak zbytocne stresovat. este nie ste svoji a nemate deti tak netlac tak. venuj sa sebe. a tu praco som spomenul lebo si pisala nieco o tom ze ti nejde, sef ta povazuje za neschopnu ci co. tak len preto som pisal ze skus pouvazovat nad tym. bavi ta ta praca ? niekedy ludom nejde praca lebo ich nebavi. napr.

neschopna

Nechcem vzťah na diaľku. On mi tvrdí, že sa chce usadiť už na Slovensku, veď preto tu má aj byt, ale pochybuje o sebe, že si nájde dostatočne platenú prácu. Určite neotehotniem.

A čo si myslíte o tom, že mi hovorí, že chce vzťah a všetko, ale ešte je skoro? Je možné, že o rok by už nebolo skoro a išiel by so mnou bývať a vzal by si ma?

adr1a

A ake hladas riesenie vztahu?
1. On sa usadit tu a vratit sa nastalo na SK, byt tu s tebou - nechce.
2. Nechce vsak ani - aby si ty tam za nim do zahranicia sla.
Z toho pre teba vyplyva:
- bud sa s tym zmieris, ze budete mat takyto kvazi vztah na dialku. Nereaguje ti ani na to, mat s tebou dieta, ozenit sa, alebo aby si sa ty k nemu nastahovala do bytu, cize spolocne byvanie a zivot, ai.
- alebo sa naucis viac zit bez neho, mat odstup a mat vlastny zivot. Zamerat sa na seba, mozno sa vzdelavat (kurz, rec, ai), alebo sa budes venovat sportu kulture zaujmom zalubom, nadvazovat nove kamaratstva priatelstva mozno sa ti pritom pritrafi aj novy vztah ze niekoho noveho spoznas stretnes a ono sa to vyriesi aj same. Lebo teraz si az nezdravo nanho upata akoby bol jediny muz na svete a akoby si cele svoje stastie zivot spajala iba v spojitosti s nim. No nikto druhy ti toto neda (moze i nemusi ale to by bola skor nahoda zazrak). Preto sa musis zacat spoliehat hl.sama na seba.
- bud rozchod
- alebo spravis blbost kt.niektore zeny zvyknu robit ked su zufale ai a mozno ho k sebe nasilu "priputat", ze otehotnies ai. Ale toto ti nezaruci ze si ta vezme, ze sa vrati usadi tu na SK ai. Skor opak.
Vies. Na lasku a vztah treba dvoch. Jeden je malo. Nezda sa mi ze ste kompatibilny a chcete od vasho vztahu to iste, rovnake

neschopna

Chápete, že ja nechcem odísť von? Ja hľadám riešenie na Slovensku. Neovládam ani jazyk poriadne, aby som sa dorozumela, a on by mi aj tak s hľadaním práce nepomohol. Však sám sa sťažuje na ňu a chodí tam len kvôli peniazom. No a tá bočná práca je možno cesta k tomu, čo chcem robiť, lebo keď odídem, tak sa už ťažko k tomu dopracujem, už teraz je to ťažké.

Ja som finančne samostatná, šetrím si dokonca z výplaty a nájom zvládam v pohode, aj keď je to nanič práca, ale sú aj horšie. Nie je tam kariérny posun okrem iného.

Ono sa vám to ľahko hovorí, ale ponuky práce, ktorá by ma bavila viac ako terajšia hrôza, nie sú. V tomto smere sa neviem posunúť. Študovať nechcem, ale ani nemám rodičov, ktorí by sa o mňa starali. Ja hľadám riešenie vzťahu, nie práce, tam sa teraz hýbať nedá.

adr1a

PS. Tu neslo o vyrovnanost ci nevyrovnanost. Ale o to, ze netliachaj len tak do vetra co ani nemusi byt pravda. Mozno robis neumyselne taketo iste chyby aj u seba v praci ci v medziludskych vztahoch (v praci s kolegami, so sefom, vo vztahu s priatelom, v rodine s ostatnymi clenmi rodiny, v kamaratstvach ai) a potom sa cudujes ako Alica v krajine zazrakov preco sa tvoj sef tak k tebe sprava a ma ta za neschopnu, preco frajer je aky je ku tebe a k vasmu vztahu ai. Ty musis brat do uvahy vzdy vsetko. Mas svoj vek, mozno nie az tolko skusenosti odziteho ai. Ale nikdy sa nepovysuj ani neponizuj. Hladaj co ludi spaja a nie co ich rozdeluje. Maj viac diplomacie a rychlejsie mysli nez hovoris pises. Nie. Nepatrim do tej kategorie ale poznam z tej kategorie dost vela ludi a viem, ze takych ludi je vela co nepatria do tvojej kolonky, vcetne muzov i zien. Nie je len cierna a biela. Farieb je velmi vela a hlavne 50odtienov sivej :D

adr1a

A este nieco.
1. Aj tisic raz opakovana loz sa stava pravdou. Preto ak si sama hovoris ze si neschopna nemozna ai tak tomu zacnes aj naozaj verit (aj navonok to bude z teba tak posobit srsit) a tak aj bude, aj ini ta tak mozu casom vnimat. Stale si musis opakovat opak. Ze si mudra schopna sikovna, vsetko dokazes, ze si najlepsia ai ai.
2. Ak ta to zahranicie odradza kvoli reci jazykovej bariere ai, tak je vela jazykovych kurzov, prip.sama sa uc a opras si vedomosti zo strednej. Tam recou raz-dva nabehnes. Toho sa neboj.
3. Ak sa bojis, ci by si zohnala pracu, alebo ze tam nechces ist sama, alebo ze kde by si tam byvala ai. Tak vyuzi zatial cas tu doma kym sa rozhodnes a oprasis jazyk, aby si to vyriesila. Je plno pracovnych inzeratov ponuk - ale hladaj skor na strankach konkretnych krajin kam chces ist. Pozri internet, tlac. Prip.sa popytaj informuj ludi co uz su tam. Oslov podniky firmy, posli im o sebe infa kontakt. Ak nechces ist sama tak je aj dost inzeratov kde tiez niekto hlada niekoho s kym by tam von siel robit byvat aspon pre zaciatok kym sa zabyvaju zapracuju porozhliadnu a ziskaju ine soc.kontakty ai

adr1a

Weirdo ti pise co aj ja v noci. Teba tu nic nedrzi. Nic. Mozno len ak strach. Strach z neznama. Vonku si aspon zarobis otukas sa, ziskas rozhlad skusenosti, nadobudnes vacsiu sebadoveru. Vzdy lepsie ako tu v podnajme ktory ledva splacas z prace ktoru nemusis a ani sefa

weirdo

presne tak aj ja si to myslim. neschopna ako ta tak citam myslim si ze zo vsetkeho najprv by si si mala polepsit nejak ty sama. najst inu pracu, mozno zacat studovat, neviem, ty na to musis prist, si este mlada to je vyhoda. pointa je byt sebestacnejsia, pointa je ze ked on moc spekuluje zameraj sa ty teraz hlavne na seba. nieco so svojim zivotom urob, popremyslaj co by ta bavilo v zivote robit napriklad. jednoducho venuj sa hlavne sebe a uvidis ako to dopadne s tym priatelom. mozno si aj najdes niekoho ineho, a mozno vam to bude klapat. on sa sebe venuje, ocividne sa na seba zameral, ty na neho tlacis.
a ked mozem taku radu. do buducnosti by bolo lepsie keby si neocakavala ze tvoj zivot ti naplni druhy clovek, ty by si si ho mala sama nejak naplnit, usporiadat. potom si uz nebudes musiet davat nick neschopna. nechces si ho zmenit ? mne sa nepaci