Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mama mi zakázala spávať s priateľom

Príspevok v téme: Mama mi zakázala spávať s priateľom
basa123

Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?

weirdo

a ja si tiez myslim ze si inteligentna baba a ze v pohode zvladnes byt samostatna a rozhodovat sa za seba. ty to len musis skusit, musis niecim zacat.

weirdo

isteze ved si tak bola vedena odmalicka predpokladam. mama to do teba vstepila. naucila si sa to a zautomatizovala. takto sa ludia ucia rozne vzorce spravania v detstve a potom ked vyrastu maju to zazite, osvojene, vstepene a ani nad tym nepremyslaju. mozu to byt vzorce normalne, zdrave, aj nezdrave, nenormalne. to zalezi v com clovek vyrasta. ty sa to teraz potrebujes oducit. nechap ma zle, nechcem aby si sa stala rebelkou, aby si neznasala mamu. mama je zrejme dobra len ta naucila taky trosku blby zvyk.
najlepsie sa to oducis tym ze si dovolis robit veci podla seba. mozes zacat drobnostami, ale mozes zacat aj tym sexom.

basa123

weirdo

Takéto túžby niekedy mám, ale viem, že to aj tak musím ovládať. Neviem prečo, ale v sebe také niečo mám zakorenené, že tieto pudy musím ovládať a nie oni mńa.

basa123

ivobrick
Čo by sa mohlo pokaziť? ako, že si nebudeme vyhovovať v tom? alebo ako? Ak to myslíš tak, že z toho nebudem mať nič, tak si myslím, že sa to dá naučiť a ovplyvniť.

adr1a
Pokúsim sa na tom zapracovať. Možno vážne sama ešte ani neviem a preto hľadám výhovorky. V poslednom čase som zmatená zo všetkého.

adr1a

Basa. Nech to bude ktokolvek s tebou mysliet najlepsie na celom svete - od tvojej matky sestry frajera tety uja kamosiek ai, tak ty by si mala zit a spravat sa tak, aby si nikdy nic nemusela lutovat. Lutovat mozno po rokoch aj co-to budes, ale v danu konkretnu chvilu situaciu sa rozhoduj najlepsie ako vies a citis. Basa. Si plnoleta. Chodis na VS. Nieco si uz v zivote videla pocula zazila aj ked v porovnani s celym zivotom je to stale nic. No zas kazdy zije rozne dlho a najlepsie ako vie. Niekomu dohori svieca zivota v detstve, inemu v 20tke 30tke 60tke a niekto sa moze dozit aj 100vky. Vyzeras byt dobre fajn dievca. Mas aj vychovanie. Ale riad sa vzdy samou sebou. Tym co citis. Co si myslis. Neriad sa vo vsetkom slepo inymi. Lebo oni tvoj zivot neziju. Oni su sami ovplyvneni vlastnym zivotom chybami skusenostami ai. Je dobre poucit sa z chyb inych, byt obozretna ostrazita. Ale nauc sa pocuvat svoje vnutro a svoje najhlbsie JA.
Ty sama najlepsie vies ci sa na nieco citis/necitis, ako sa mas chranit, ci tvoj priatel je ten pravy, ake mas tuzby sny priority a zivotne ciele. Druhi to s tebou mozu mysliet dobre. Ale vari ty sama seba nepoznas najdetailnejsie najlepsie?, no zaroven aj vies co je pre teba najlepsie

ivobrick

Murphyho zakon. Napriklad. Osobne by som svadbu neriskol bez poznania partnerky aj z tej stranky, aspon ciastocne.

ivobrick

Mna by, po precitani celej tejto temy, zaujimalo, napriek vsetkemu co si tu popisala..
Co spravis v svadobnu noc, ak sa nieco pokasle..?

weirdo

viem ze to pre teba nemusi byt lahke. ale mozno zaroven zistis ze je to pre teba oslobodzujuce. v tom pozitivnom vyzname.
a aka je sanca ci ta chlap opusti ked spolu nezijete intimne ? no sanca tu je, co plati dnes onedlho uz nemusi. no vies ja si dokonca ani nemyslim ze by si mala sexovat s chlapom aby si si ho pri sebe udrzala. mala by si s nim sexovat pretozena to obaja mate chut a lubite sa. malo by to byt prejavom vasej lasky, vasich tuzob. rozumies mi ?