Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mama mi zakázala spávať s priateľom

Príspevok v téme: Mama mi zakázala spávať s priateľom
basa123

Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?

basa123

weirdo
Budem sa o to snažiť, ale nebude to veľmi jednoduché.

Aká je pravdepodobnosť, že chlapa po čase prestanem priťahovať, keď s nim nebudem intímne žiť, minimálne ďalší rok? Je to možné, aj keď má ma chlap naozaj rád?

weirdo

presne tak basa. hlavne nepredpokladat ze vsetko co ti povie mama je svate a musis sa riadit len podla toho. isteze je spravne si vypocut jej nazor a popremyslat nad nim (tak isto ako je vhodne si vypocut aj nazory inych ludi a pouvazovat nad nimi), nemusis ho hned bez rozmyslu odmietat, respektive vsetko co ona povie. to by bol zas opacny extrem. ale co chcem povedat je ze pomaly sa stavas dospelou zenou a je nacase pouzivat aj vlastny rozum. samozrejme zodpovedne a rozumne. ale osamostatnit sa je dolezite

basa123

weirdo

Nerobím si srandu, nepríde mi to veľmi vtipné. Skôr sa ti asi zdá, že moje myslenie je vtipné. Asi chápem ako myslíš, že sa mám vymaniť z jej vplyvu - mám žiť svoj život ako ja chcem a brať za neho zodpovednosť ak to bude potrebné a nemám očakávať, že mama mi stále pomôže a bude mi hovoriť čo mám robiť.

weirdo

prepac ale chvilami mam aj ja pocit ze si robis srandu :-) ale aj keby mne je to jedno. viem ze mozes hovorit aj pravdu pretoze som zazil vselijake pripady.
a to ohladne vymanenia sa spod vplyvu matky som myslel hlavne po psychickej stranke. cize vymanit sa vo svojej hlave. lebo ked to neurobis tak je jedno kde budes, tvoja mamka bude stale s tebou (obrazne vyjadrene)
ale vsak o co mne vlastne ide... :-) mal by som sa zastavit. idem si robit caj

basa123

weirdo

áno, mala by som sa. Ale teraz počas štúdia si nestíham zarábať, ledva mám nejaký voľný čas pre seba. Ale to nepotrvá dlho a už o dva roky by som mala pracovať.

A tak, aby som to v sebe nepotláčala, tak sa budem vyhýbať situáciám, keby by mohlo dôjsť k tomu, aby sme sa spolu vyspali, budem odmietať jeho pozvania prespávať u neho a tak. Tiež ho nebudem pozývať k nám domov na noc. Ale jeho mamka je ku mne veľmi dobrá a dokonca nám k Vianociam kúpila víkendový pobyt. Asi aspoň ona nám chce dopriať.

weirdo

a potm ak by som si dovolil byt osobnejsi tak si myslim ze by bolo pre teba zdravsie sa vymanit z toho silneho vplyvu matky. tu uz nejde o sex ale o tvoju psychiku.

weirdo

no ale vies moze sa ti to vypomstit. nemusi aj moze. ale odhliadnuc od vsetkeho si myslim ze je zdravsie sa naucit mat zodpovedny pristup ku sexovaniu nez nesexovat a potlacat v sebe cosi co je nam vsetkym prirodzene. ty sice tvrdis ze nie si zviera ale vies toto je uplne zakladny pud, hned po potrebe bezpecia a obzivy. je uplne prirodzene potrebovat sex, alebo intimne zblizovania sa, milovanie. nech si kto chce dosadi vyraz aky sa mu lubi viac :-) neviem ale aby dvaja zdravi mladi ludia vedla seba lezali tuzili po sebe a nic neurobili mi nepripada najrozumnejsie

basa123

FilipTT

áno budem musieť si ja zaplatiť. Otec nám neplatí nič, mama má nás tri. Najstaršia si sama zarába, ja som na VŠ, platí mi všetko a najmladšia pôjde tiež na VŠ. Mamka nemá navyše peniaze na svadbu.

basa123

weirdo
áno som veľmi ovplyvnená, a ja som jej to nespomenula. Ona stále vyzvedá, či s ním spávam a potom mi stále opakuje, že nemôžem a to čo už som písala.

Filip TT

U vas plati svadbu nevesta? Ja som sa tiez zenil ako 30 rocny a keby to malo stat na peniazoch, by som svadbu zaplatil sam. Ale svadba nebola stratova zalezitost. Hostia su obvykle rozumni - prispeju mladym viac, nez su naklady na nich.