Dobrý večer. Mám 22 rokov, priateľ 30. O dva mesiace budeme spolu 1 rok. Mamina mi minule povedala, že si neželá, aby som s ním spávala. Mám rped sebou ešte 2 roky štúdia na VŠ a nebola by rada, keby som otehotnela. Dodala, že keby sa to stalo, nepomohla by mi. Zatiaľ som s priateľom nespala, ale už by som to chcela, ale nechcem ju sklamať. Nie je to spravodlivé, lebo mojej sestre dovolila spávať u priateľa od 17 rokoch a taktiež išla na vysokú a úspešne ju dokončila.
Neviem, čo mám teraz robiť, mám zmiešané pocity. Aký máte na to názor?
Mama mi zakázala spávať s priateľom
Ahoj, podla mna sa o probleme s mamou narovinu porozpravaj aj keby to malo znamenat hadku..povedz jej ze je nespravodlive ako sa zachovala pri sestre a ze tebe moze tiez doverovat..povedz jej ze sa budes chranit a budes pouzivat antikoncepciu, ze si rozumna a si si vedoma nasledkov.
Prajem ti vela stastia,
ach..keby len rodicia tolko nezasahovali do nasich zivotov, niekedy nie je od veci aj spadnut a rozbit si hubu..
akoze typujem ze si zrejme taky nesebavedomi typ a zrejme sa mama nezmierila s faktom ze si dospela zena... ale toto mi pride uz trapne... co sa antiky tyka tak typujem ze to je nejaka tazka katolicka rodina kde sa o tom nehovori ani za zavretymi dverami...
na tvojom mieste kaslem na nu a robim co chcem .. ak tvoj chalan neni nejaky bigotny katolik alebo iny religionista tak je dost mozne ze ho to prestane bavit a ak je tak sa k sebe asi hodite... inak si nepovedala co na to hovori on? chce s tebou spat? ... inak sex je imho taka vec nad ktorou sa moc nepolemizuje proste si uvedom ze tak 90% ludi sexuje ak maju obaja chut a neriesia to na nete a uz vobec nie s rodicmi
Vedľa seba spávame bez iného intímneho zblíženia. Áno som si ním istá, viem, že by ma nenechal, keby som ostala tehotná. Sama by som samozrejme nechcela byť tehotná a dohľadla by som na ochranu. Ale mne tu ide o princíp, že sestra mohla, nič jej na to nepovedala a ja nie. A mamina mala v mojom veku už dieťa, je rozvedená, má frajera a doma ju ani nevidím, stále je len s ním. A keď príde domov, tak len o tom počúvam prednášky.
Mamy maju dobre predtuchy, co sa deti tyka...
Si si ista svojim priatelom? Vyzera to na manzelstvo? Keby si naozaj zostala tehotna, ako by sa zachoval? Ak by to nebolo na manzelstvo, tak o spani s nim ani neuvazuj. Spolocne spanie vytvori u teba silne puto, rozchod ta bude neskutocne boliet. Takychto tem, ked dievcata strasne trpia po rozchode je tu zalozenych plno....
mama ti dobre radi,mas na to cas,pekne sa vzdelavaj a studuj a ked u´budes na vlastnych nohach a samostatna a budes vediet co so zivotom tak potom sa zamyslaj nad tymto
Si nesamostatná. Veď si rob, čo chceš, a prevezmi zodpovednosť za seba. Sex neznamená tehotenstvo.